جلسه کیفیت بخشی به آموزش و توسعه عدالت آموزشی با محوریت بررسی راهکارهای ساماندهی و محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی کلانشهر تهران، عصر امروز یکشنبه با حضور رئیسجمهور برگزار شد.
به گزارش دولت، در این جلسه ابتدا شهردار تهران گزارشی از وضعیت سرانه آموزشی از مناطق ۲۲ گانه کلانشهر تهران به تفکیک به ارائه کرد. بر اساس گزارش زاکانی ۵ منطقه در کلانشهر تهران در وضعیتی پایینتر از حد متوسط و استاندارد سرانه آموزشی قرار دارند.
در این راستا رئیسجمهور دستور داد در زمانبندی مشخص ۱۰ روزه، وزارت آموزش و پرورش، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با هماهنگی شهرداران مناطق مربوطه برنامهای قابل اجرا و عملیاتی برای ساماندهی و محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی این ۵ منطقه را تدوین و به دفتر رئیس جمهور ارائه کنند.
همچنین به پیشنهاد رئیسجمهور علاوه بر استفاده از مشارکت مردمی، بخشی از منابع مالی این طرح از اعتبارات حاصل از مولدسازی تامین خواهد شد.
لزوم توجه ساختارمند و بهرهگیرانه از تجربیات بینالمللی در زمینه هوش مصنوعی
همچنین مسعود پزشکیان، در جلسه روز یکشنبه هیات دولت با اشاره به گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره برنامههای این وزارتخانه در زمینه هوش مصنوعی، بر لزوم توجه ساختارمند به این موضوع تأکید کرد و اظهار داشت: در زمینه هوش مصنوعی لازم است به تجربههای بینالمللی توجه کرده و با بررسی دستاوردهای موفقی که در این زمینه وجود دارد، تجربیات مفید برای کشورمان را مورد استفاده قرار دهیم.
رئیسجمهور همچنین اتخاذ رویکرد ساختارمند و منسجم به هوش مصنوعی را ضروری توصیف و تصریح کرد: لازم است یک ساختار متمرکز در زمینه هوش مصنوعی وجود داشته باشد و چنین نباشد که هر سازمان و ادارهای به صورت جداگانه و منفک از سایر بخشها در این زمینه فعال شود. باید به صورت متمرکز و برگرفته از تجربههای مفید بینالمللی فعالیت کنیم و در مرحله بعد با برنامه و مدیریت صحیح و بهرهگیری مناسب از منابع اقدام کنیم.
پزشکیان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست، اقدامات و رویکردها به هوش مصنوعی را مدیریت کند و خاطرنشان کرد: این شیوه که هر ادارهای برای خود برنامه و هدفی در زمینه استفاده از هوش مصنوعی داشته باشد، رویه قابل قبولی نیست، لازم است وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مدیریت کند تا در زمینه هوش مصنوعی ساختار و برنامهای هماهنگ و همافزا در کشور اجرا شود.
رئیسجمهور در بخش دیگری از جلسه هیات دولت، بازدید اخیر خود از نمایشگاه علمی اشاره و اظهار کرد: در این نمایشگاه با گروههایی روبهرو شدم که نسبت به بازار هدف و رقبای خود اطلاع چندانی نداشتند و نمیدانستند محصولاتی را که تولید میکنند، چه کسانی باید بخرند. این رویکرد ممکن است باعث از دست رفتن سرمایههایشان شود، چون بازدهی در غیاب اطلاع کافی و بهروز از بازار پایین خواهد آمد. انتظار این است که این حوزه هم مدیریت شده و اجازه ندهیم که فعالان بازار فناوری و دانش به این شکل فعالیت کنند.