شناسهٔ خبر: 70299241 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

محسن زنگنه: تلاش کردیم بودجه، تورم زا نشود

زنگنه یکی از نقاط قوت بودجه را تورمی نبودن آن دانست و گفت: «مجلس سعی کرد بودجه کمترین تورم را ایجاد کند، واقعیت این است که اگر در بودجه،‌ هزینه‌ها و منابع دولت مشخص باشد و دولت به اندازه دخلش خرج کند از بودجه تورمی ایجاد نمی‌شود. حالا ممکن است برخی تصمیمات در بودجه گرفته شود که آن تصمیمات تورم‌زا باشد.

صاحب‌خبر -

 محسن زنگنه، نایب ‌رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «صبح نو» با اشاره به نقاط مثبت مصوبات بودجه‌ای مجلس شورای اسلامی گفت: «درباره سقف معافیت‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی مقرر شد مواد ۲ و ۱۸۰ قانون مالیات‌های مستقیم نیز به استثنائاتش اضافه شود به این معنی که سقف معافیت‌های مالیاتی برای شهرداری‌ها برداشته شد و آنها نیز همچنان از معافیت‌های قانونی موجود بهره می‌برند.»

نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: «مصوبه دیگر درباره واردات خودرو بود که بانک مرکزی مکلف شد حداقل ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو برای واردات خودرو اختصاص دهد که با اصلاحات کمیسیون تلفیق این واردات شامل خودروهای نو و کارکرده هم می‌شود. همچنین موضوع «مزایده مجوز واردات» حذف و دولت مکلف شد آیین‌نامه واردات را بر اساس یک روش رقابتی تنظیم کند.»

زنگنه افزود: «ایرانیان خارج از کشور نیز مجموعا تا سقف ۱۰۰ میلیون یورو می‌توانند خودرو وارد کنند.»

وی در خصوص حقوق گمرکی گوشی‌های همراه بیان کرد: «حقوق گمرکی برای گوشی‌های همراه خارجی بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو ۱۵ درصد تعیین شد و برای گوشی‌های بالای ۱۰۰۰ یورو، مازاد بر ۱۰۰۰ یورو، حقوق گمرکی ۳۰ درصد تعیین شد. به‌طور مثال فردی تلفن همراه به قیمت ۱۱۰۰ یورو وارد کرده است، برای محاسبه حقوق گمرکی آن ۱۵ درصد ۱۰۰۰ یورو و ۳۰ درصد بر ۱۰۰ یورو مازاد حقوق گمرکی تعلق می‌گیرد که جمعا برای گوشی ۱۱۰۰ یورو، ۱۸۰ یورو خواهد شد.»

وی یکی از نقاط قوت بودجه را تورمی نبودن آن دانست و گفت: «مجلس سعی کرد بودجه کمترین تورم را ایجاد کند، واقعیت این است که اگر در بودجه،‌ هزینه‌ها و منابع دولت مشخص باشد و دولت به اندازه دخلش خرج کند از بودجه تورمی ایجاد نمی‌شود. حالا ممکن است برخی تصمیمات در بودجه گرفته شود که آن تصمیمات تورم‌زا باشد. مثلا تصمیم بگیرند که قیمت ارز ترجیحی در سال آینده سه برابر افزایش پیدا کند. بله، این قبیل تصمیمات موجب تورم می‌شود. اینکه چند درصد بر تورم تأثیر می‌گذارد باید کارشناسی شود.»

زنگنه تأکید کرد: «گاهی شنیده می‌شود که برخی می‌گویند بودجه  تورم‌زا است که این اصلا درست و دقیق نیست، من احساس می‌کنم دست‌هایی در کار است که فضای ناامیدی و یأس را به جامعه تزریق کنند، برای همین درباره بودجه آدرس غلط می‌دهند.»

نایب ‌رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «نمایندگان همچنین  ۱۰۴ هزار میلیارد تومان از محل افزایش مالیات بر ارزش افزوده، منابع اجرای قانون متناسب‌سازی را تضمین کردند. این اقدام نمایندگان گام مهمی در راستای بهبود معیشت بازنشستگان بود.»

وی افزود: «نمایندگان در مجلس یازدهم و دوازدهم حدود دو سال برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تلاش کردند که سرانجام با مصوبه مجلس این تلاش به نتیجه رسید.»

زنگنه تأکید کرد: «در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، مجلس شورای اسلامی بندی را تصویب کرد که براساس آن، حقوق بازنشستگان باید تا پایان سال سوم برنامه به 90 درصد حقوق شاغلان هم‌تراز برسد.»

این نماینده مجلس با بیان اینکه یکی از مصوبات خوب مجلس درباره واردات خودرو بود، اظهارکرد: «بر اساس مصوبه مجلس تا پنج سال اجازه داده می‌شود که خودروی کارکرده وارد شود.»

وی ادامه داد: «یکی از مصوبات هم این بود که ایرانیان خارج از کشور هر نفر در سال می‌توانند یک خودرو وارد کنند. در متن قبلی بحث مزایده مطرح بود که این مزایده موجب می‌شود که در این بازار مزایده یا تعرفه مؤثر برود یا قیمت ارز را افزایش بدهد که دولت مکلف شد شرایط رقابتی را فراهم کند مابقی هم به همان حکم خودش باقی می‌ماند، یعنی دولت بتواند کاری انجام بدهد که این اتفاق رخ دهد، درعین‌حال مزایده هم موجب نشود قیمت بالا برود.»

این نماینده مجلس اظهارکرد: «در زمینه گوشی همراه هم همان نرخ‌های قبل تصویب شد، ولی یک شبهه ایجاد شده بود که وقتی می‌خواهیم گوشی وارد کنیم، بالای ۱۰۰۰ دلار یا ۱۰۰۰ یورو چه نرخ گمرکی را شامل می‌شود که مثلا بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار یا ۱۰۰۰ یورو ۱۵ درصد است مازاد هزار آن مابه‌التفاوت ۳۰ درصد می‌شود.»

صبح نو