شناسهٔ خبر: 70294997 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سلامت نیوز | لینک خبر

برپایه پژوهشی جدید:

خطرات جدید مصرف غذاهای فوق فرآوری

غذاهای فوق فراوری نه تنها بر سلامت جسم بلکه سلامت روان را دچار مشکل می‌کند. پژوهشی جدید به اثبات این مسأله پرداخته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، این پژوهش که در دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو انجام شده 2خطر جدید این غذاها را آشکار ساخته است. با هم نگاهی به آن می‌اندازیم.


پژوهش‌های قبلی

بررسی‌های قبلی نیز خطرات سلامتی غذاهای فوق‌فرآوری شده را نشان داده‌اند. تحقیقی که یافته‌های آن در ژوئن۲۰۲۴ در ژورنال Neurology منتشر شد، داده‌های سلامتی بیش از ۱۴هزارشرکت‌کننده را بررسی کرد و نشان داد که افزایش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده تنها به میزان ۱۰درصد با خطر بیشتر اختلالات شناختی و سکته مغزی مرتبط است.
تحقیق دیگری در سال۲۰۲۳ نیز نشان داد زنانی که مقدار زیادی مواد غذایی و نوشیدنی‌های فوق‌فرآوری شده مصرف می‌کنند، در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند.

  1. محققان دریافته‌اند افرادی که میزان بیشتری از غذاهای فوق‌فرآوری شده مصرف می‌کنند، احتمالا چربی بیشتری در عضلات ران خود دارند.
  2. چربی بیشتر داخل ‌عضلانی در ران می‌تواند خطر ابتلا به آرتروز در زانو را افزایش دهد که یک نگرانی عمده برای سلامت است. هرچه افراد غذاهای فوق‌فرآوری شده بیشتری خورده باشند، بدون توجه به اینکه چه مقدار کالری از طریق غذاها دریافت کرده‌اند، تجمع چربی در عضلات ران‌شان بیشتر است.
  3. پژوهشگران می‌گویند در جمعیت‌های بزرگسالی که در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو یا لگن هستند، اما هنوز دچار این بیماری نشده‌اند، مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده می‌تواند بسیار سریع منجر به افزایش چربی در عضلات ران شود.
  4. پژوهشگران دریافتند غذاهای فوق‌فرآوری شده بدون توجه به برنامه ورزشی یا کالری دریافتی فرد منجر به افزایش چربی در ران‌ها می‌شود. جالب اینکه این یافته‌ها، ربطی به انرژی رژیم غذایی و شاخص توده بدنی و عوامل اجتماعی‌جمعیت‌شناختی یا میزان فعالیت بدنی ندارد.

برچسب‌ها: