شناسهٔ خبر: 70289137 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

با «بازوهای اختاپوس» آشنا شوید؛ محور درهم‌شکسته «مقاومت»

صاحب‌خبر -

سیاست خارجی منطقه‌ای جمهوری اسلامی که با تکیه بر گروه‌های نیابتی در خاورمیانه استوار بوده طی ماه‌های گذشته با ضربات مهلک و بی‌سابقه‌ای مواجه شده است.

گروه‌های تروریستی حماس و حزب‌الله با حملات تلافی‌جویانه اسرائیل در هم شکسته شده و آنچه ستون نیابتی‌ها توصیف می‌شد، یعنی حکومت بشار اسد در سوریه سقوط کرده است.

این‌جا نگاهی داریم به نیابتی‌های جمهوری اسلامی که مخالفان و منتقدانش از آن با عنوان «بازوهای اختاپوس» نام می‌برند.

این گروه‌ها، که هزینه هنگفت‌شان از سوی جمهوری اسلامی تامین می‌شود، عمدتاً بر مبنای اشتراکات ایدئولوژیک و مذهبی شکل گرفته‌اند و ابزاری برای مقابله با نفوذ آمریکا و متحدانش، به‌ویژه اسرائیل، به شمار می‌روند.

اما در یک سال گذشته بعد از حمله تروریستی هفتم اکتبر به اسرائیل، حماس و حزب الله دو بازوی اصلی جمهوری اسلامی در مرز‌های اسرائیل در نتیجه حمله‌های بی‌سابقه این کشور تضعیف شده و رهبران خود را از دست داده‌اند.

اکنون با سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، در عمل آنچه حکومت ایران «محور مقاومت» می‌خواند از هم پاشیده شده است.