شناسهٔ خبر: 70288238 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

خشم مقامات رژیم صهیونیستی از اظهارات خاخام اعظم پیشین خشم مقامات سیاسی از اظهارات یوسف «این اظهارات خطرناک است» جنجال بر سر تداوم طرح اصلاحات قضایی برکناری مشاور قضایی کابینه

صاحب‌خبر -

شفقنا- اظهارات اسحاق یوسف خاخام اعظم سابق رژیم صهیونیستی درباره ضرورت عدم حضور یهودیان ارتدکس در ارتش، سیلی از خشم مقامات سیاسی این رژیم را به دنبال داشته است.

به گزارش شفقنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، اسحاق یوسف، خاخام اعظم سابق رژیم صهیونیستی ، روز یکشنبه گفت که حتی بیکاران هم «نباید در ارتش خدمت کنند»،  امری که واکنش‌های بسیاری از سوی مقامات سیاسی این رژیم را در پس داشت. این اظهارات در میان هیاهوی بسیار بر سر خدمت سربازی یهودیان «حریدی» بیان شده است.

یوسف، رهبر معنوی جنبش افراطی ارتدوکس شاس، یکی از شرکای ائتلاف کابینه کنونی، گفت: «حتی کسانی که بیکار هستند نباید به ارتش بروند».

خاخام اظهارات خود را این گونه توجیه کرد که «طلاب مدارس دینی که به سربازی رفتند فاسد شدند و همه سکولار شدند».

احزاب «شاس» و «یهودیت تورات متحد» نماینده یهودیان مذهبی در کابینه هستند. آنها همیشه خواستار معافیت «حریدی‌ها» از خدمت سربازی هستند.

یهودیان حریدی برآنند که زندگی آنها وقف مطالعه تورات شده است و علیرغم تصمیم دادگاه عالی ژوئن گذشته مبنی بر ضرورت انجام خدمت اجباری از سوی آنها مانند دیگر شهروندان رژیم صهیونیستی، از خدمت در ارتش، در ارتش خودداری می کنند.

موضوع سربازی یهودیان حریدی در میانه جنگ نسل کشی که رژیم صهیونیستی بیش از 14 ماه است در نوار غزه به راه انداخته، مطرح شده است. این جنگ طولانی ترین جنگ در تاریخ  رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس آن در سال 1948 در سرزمین های اشغالی فلسطین است و تلفات بسیاری را به دنبال داشته است.

خشم مقامات سیاسی از اظهارات یوسف

اظهارات این خاخام اعظم پیشین باعث خشم سران سیاسی رژیم صهیونیستی چه در میان کابینه و چه در میان اپوزیسیون شد.

یوآو کیش، وزیر آموزش و پرورش این اظهارات را «مفتضحانه  و غیر ضروری» توصیف کرد.

کیش در پست وبلاگی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس افزود: برای یک خاخام بزرگ غیرقابل تصور است که طفره رفتن و امتناع از خدمت سربازی را قانونی کند.

او تصرح کرد که  خاخام «به جامعه اسرائیل آسیب جدی وارد می کند.»

یایر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز به نوبه خود گفت که اظهارات خاخام یوسف «مستحق محکومیت همه طرف های طیف سیاسی است.»

وی در حساب خود در شبکه ایکس افزود: «دعوت به خودداری از خدمت در زمان جنگ به ویژه کسانی که در مناصب رسمی حقوق دولتی دریافت می کنند، عبور از خط قرمزی است که دموکراسی را به خطر می اندازد و آینده ما را تضعیف می کند.»

لاپید در ادامه گفت: «همه کسانی که دیروز عمیقاً از اظهارات موشه لادور شوکه شدند، امروز نیز باید به شدت این اظهارات را محکوم کنند.»

وی افزود: هرکسی که خواستار بازجویی لادور شد باید خواهان آن باشد که  خاخام یوسف نیز بازجویی شود.

لاپید در پایان گفت: اگر (نخست وزیر بنیامین) نتانیاهو و (یاریف) لوین (وزیر دادگستری) این اظهارات را محکوم نکنند، این یک توهین جدی و تحقیر آشکار برای «سربازان ارتش اسرائیل»  خواهد بود که در سال گذشته مجروح و کشته شده‌اند.

«این اظهارات خطرناک است»

بنی گانتز، نیز در شبکه ایکس نوشت: «امتناع از خدمت سربازی و دعوت به تمرد، خطرناک و نامشروع است – حتی زمانی که دادستان کل سابق و خاخام ارشد سابق چنین بگویند‌. از این رو همه باید به ملت خدمت کنند.»

آیزاک هرتزوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل نیز به نوبه خود در «ایکس»  نوشت: «من به شدت هرگونه درخواست برای امتناع از خدمت سربازی و داوطلب نشدن را محکوم می‌کنم».

وی افزود: هر آسیبی که به خدمت سربازی وارد شود، به امنیت« اسرائیل» و شهروندان آن آسیب وارد می کند، اگر کسی است که این موضوع را در 7 اکتبر درک نکرده است، زودتر بیدار شود و مسئولانه عمل کند.

روز شنبه، موشه لادور، دادستان کل سابق «اسرائیل»، از خلبانان داوطلب ارتش «اسرائیل» خواست تا در صورت تصویب قانون «اصلاحات قضایی» که موجی از محکومیت ها را علیه او به ویژه از داخل ائتلاف دولتی به دنبال داشت، از خدمت خودداری کنند.

جنجال بر سر تداوم طرح اصلاحات قضایی

در آغاز سال 2023، دولت نتانیاهو «طرح اصلاحات قضایی» را به اجرا درآورد، او مدعی است که این طرح موازنه قوای مقننه، مجریه و قضائیه را برقرار می کند» در حالی که مخالفان این طرح را «کودتای علیه دموکراسی و تبدیل اسرائیل به یک کشور دیکتاتوری می دانند.»

طرح اصلاحات قضایی باعث اعتراضات گسترده و بی‌سابقه‌ای شد که در طول سال گذشته رژیم صهیونیستی را فرا گرفت و تا قبل از جنگ ویرانگر غزه در 7 اکتبر 2023 ادامه یافت.

در حال حاضر این نگرانی در رژیم صهیونیستی وجود دارد که طرح بحث برانگیز اصلاحات قضایی به صحنه بازگردد، که اختیارات قوه قضاییه را به نفع مقامات مقننه و مجریه محدود می کند.

به گزارش روزنامه عبری «معاریو»، نتانیاهو قرار است اواخر صبح یکشنبه با سران احزاب ائتلاف د تحت رهبری خود درباره تغییر ترکیب کمیته تعیین قضات به منظور اعطای اختیارات بیشتر به سیاستمداران در این رژیم گفتگو کند.

به نوشته این روزنامه، نتانیاهو در این دیدار درباره درخواست ایتامار بن گویر وزیر امنیت ملی افراطی برای برکناری مشاور قضایی صحبت خواهد کرد.

برکناری مشاور قضایی کابینه

به گزارش رسانه‌های عبری، کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی شامگاه چهارشنبه به اتفاق آرا پیشنهادی را برای بررسی برکناری گالی بهاراو میارا، مشاور قضایی دولت، در یک جلسه رای‌گیری که توسط مخالفان تحریم شد، تصویب کرد.

راست افراطی میارا را به «اختراع موانع قانونی بی اساس و تجاوز از حدود اختیارات قانونی اعطا شده به او، بر اساس دیدگاه های چپ، برای ممانعت از سیاست های دولت» متهم می‌کند.

میارا اغلب نظراتی مخالف با رویکردهای دولت نتانیاهو را بیان می‌کرد.

این خبر را در خبرگزاری آناتولی ببینید.