شناسهٔ خبر: 70286319 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

رادیو ارتش اسرائیل: تل‌آویو به حکم دادگاه لاهه اعتراض کرد

صاحب‌خبر -

شفقنا- رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرد که این رژیم رسماً به حکم دادگاه کیفری بین‌المللی مبنی بر دستگیری بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، و یوآف گالانت، وزیر دفاع سابق، اعتراض کرده است.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «این درخواست تجدیدنظر، که هفته گذشته به دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه ارائه شده بود، روز شنبه در وب‌سایت رسمی دادگاه منتشر شد. اسرائیل پیش‌تر در ۲۷ نوامبر اعلام کرده بود که به این حکم اعتراض خواهد کرد».

در این درخواست، اسرائیل با استناد به عدم عضویت در دادگاه، صلاحیت این نهاد برای محاکمه مقامات اسرائیلی را رد کرده و دادگاه را به عدم رعایت قوانین خود در صدور احکام دستگیری، به ویژه عدم اطلاع‌رسانی قبلی به دولت اسرائیل، متهم کرده است.

دادستان دادگاه، کریم خان، با توجه به تعطیلات کریسمس، مهلت ارسال پاسخ خود به این درخواست تجدیدنظر را تا ۲۰ ژانویه تمدید کرده است. دادگاه در روزهای آینده تصمیم خود را در مورد پذیرش یا رد درخواست اسرائیل اعلام خواهد کرد.

در 21 نوامبر، دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآف گالانت، وزیر دفاع سابق این رژیم را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در نوار غزه صادر کرد.

جنایات منتسب به نتانیاهو و گالانت شامل «استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی»، «قتل و آزار و اذیت» و «اعمال غیرانسانی» است.

پس از انتشار حکم دادگاه کیفری بین‌المللی مبنی بر محکومیت نتانیاهو و گالانت، تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد که تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی امید و اعتماد به حقوق بین‌الملل و نهادهای آن و اهمیت عدالت، پاسخگویی و محاکمه جنایتکاران جنگی را به ویژه در زمانی که مردم فلسطین در معرض خطر قرار دارند، باز می‌گرداند. رژیم صهیونیستی نسل‌کشی و جنایات جنگی خود را با استفاده از گرسنگی، کشتار، آزار و اذیت، آوارگی و سایر اعمال غیرانسانی نشان می‌دهد.

این خبر را در آرتی عربی ببینید