شناسهٔ خبر: 70286284 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

حمایت از ۱۰۰۰ نخبه؛ اولین توافقنامه نهضت علمی در مازندران امضا شد

ساری - فرمانده سپاه کربلا گفت: بیش از هزار نخبه تحت حمایت سازمان بسیج علمی پژوهشی در استان قرار دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سردار سیاوش مسلمی، فرمانده سپاه کربلا مازندران عصر یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران به مناسبت هفته پژوهش، در تشریح اقدامات و برنامه‌های مجموعه علمی پژوهشی سپاه کربلا گفت: ما در سپاه کربلا یک زیست‌بوم علم و فناوری ایجاد کرده‌ایم که محور تمامی برنامه‌ها و فعالیت‌های ما قرار گرفته است. خانه نخبگان و کارگروه علم و فناوری مجمع عالی بسیج، به‌عنوان بازوی فکری این مجموعه، نقش مهمی در شناسایی مسائل و ارائه راهکارهای خلاقانه برای رفع مشکلات استان ایفا می‌کنند.

وی افزود: خانه نخبگان در جلسات تخصصی با کارگروه علم و فناوری، به شناسایی مشکلات استانی مانند بحران زباله می‌پردازد و از نخبگان برای ارائه طرح‌ها دعوت می‌کند. طرح‌ها و ایده‌ها پس از بررسی در دو مسیر عملیاتی می‌شوند؛ در موارد نیاز به ابزار فنی، طرح به مراکز رشد ارسال می‌شود و در صورت نیاز به پژوهش، موضوع به مراکز هدایت ارجاع داده می‌شود تا از ظرفیت پایان‌نامه‌های دانشگاهی برای حل مشکلات استفاده شود.

حمایت گسترده از نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان

فرمانده سپاه کربلا با تأکید بر اهمیت حمایت از نخبگان و شرکت‌های فناور گفت: ما از طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه نخبگان به‌طور ویژه حمایت می‌کنیم. یکی از اقدامات شاخص ما، فراهم کردن تسهیلات مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور است. به‌عنوان نمونه، در قالب طرح باقرالعلوم، طرح‌های کاربردی با حمایت مالی ۲۰۰ میلیون تومانی بلاعوض پیش می‌روند. همچنین، شرکت‌های فناور و تولیدکننده‌ای که وارد عرصه حل مشکلات استانی شده‌اند، از تسهیلاتی همچون وام‌های ۳۰۰ میلیونی و یک میلیارد تومانی برخوردار شده‌اند. حتی برای پروژه‌های بزرگ‌تر، وام‌های ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومانی نیز به‌صورت مشارکتی اعطا می‌شود.

وی اضافه کرد: از سال گذشته، با حمایت ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور، منابع مالی قابل‌توجهی برای پیشبرد پروژه‌های فناورانه و تولید انبوه دستگاه‌های موردنیاز استان تأمین شده است. این اقدامات نه‌تنها به حل مشکلات استان کمک می‌کند، بلکه موجب اشتغال‌زایی و ایجاد بازار کار پایدار برای شرکت‌های نوپا شده است.

امضای نخستین توافق‌نامه نهضت علمی کشور در مازندران

سردار مسلمی با اشاره به یکی از دستاوردهای مهم سپاه کربلا اظهار داشت: در تاریخ ۱۷ آذرماه امسال، نخستین توافق‌نامه ایجاد نهضت علمی کشور، با حضور دکتر مهدی‌نژاد، معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح، و دکتر رضوی‌نژاد، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی کشور، در مازندران به امضا رسید. این توافق‌نامه، که مدت اجرای آن پنج سال است، نقشه راهی برای سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌های مشترک علمی و فناورانه در استان است. بسیج علمی پژوهشی مازندران مسئولیت پیگیری اجرای این توافق‌نامه را به‌صورت دوره‌ای بر عهده دارد.

وی توضیح داد: از مفاد این توافق‌نامه می‌توان به حمایت مادی و معنوی از طرح‌های نخبه‌پروری، شکل‌گیری مجموعه‌های نخبه‌پرور، تقویت مراکز رشد با مشارکت دانشگاه‌ها، و شناسایی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد. همچنین، یکی از اهداف کلیدی این توافق‌نامه، فراهم کردن زمینه تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب و توسعه زیرساخت‌های علمی متناسب با نیازهای استان است.

زیست‌بومی برای تربیت مدیران و نخبگان آینده

فرمانده سپاه کربلا با اشاره به فعالیت‌های گسترده برای تربیت نسل آینده نخبگان گفت: در سپاه کربلا استان مازندران، ۵۹ پایگاه علمی فعال بسیج وجود دارد که هدف آنها تربیت دانش‌آموزان و دانشجویان نخبه برای ایفای نقش در مدیریت آینده کشور و در تراز انقلاب اسلامی است. تاکنون از ۷۵۰ طرح علمی و فناورانه حمایت کرده‌ایم و تنها در سال جاری، ۱۹ ایده با بودجه‌ای نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان تحت حمایت قرار گرفته‌اند. از این میزان، تاکنون ۵۰ درصد تأمین اعتبار شده و مابقی به ارائه تضامین طرح‌ها بستگی دارد.

وی افزود: در استان، ۸ مرکز رشد فنی و مهندسی بسیج فعال هستند و امسال یک مرکز رشد علوم انسانی نیز افتتاح شد. این مراکز رشد که شامل ۴۵ هسته علمی هستند، نقش کلیدی در هدایت ایده‌های خلاقانه به مرحله عملیاتی و تبدیل آنها به محصولات فناورانه ایفا می‌کنند.علاوه بر این، ۸۲ شرکت دانش‌بنیان و بیش از ۱۰۰۰ نخبه در حال حاضر تحت حمایت سازمان بسیج علمی پژوهشی سپاه کربلا قرار دارند.

سردار مسلمی در پایان تأکید کرد: ما در سپاه کربلا تلاش می‌کنیم تا با ایجاد زیست‌بوم علم و فناوری، گام‌های اساسی در راستای جهادعلمی و تحقق تمدن نوین اسلامی برداریم. هدف ما تبدیل نخبگان به شرکت‌های پیشرو، تقویت زیرساخت‌های فناورانه استان، و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان خلاق است. این اقدامات می‌تواند الگویی موفق برای سایر استان‌های کشور باشد و در مسیر پیشرفت علمی کشور تأثیرگذار باشد.