به گزارش سلامت نیوز به نقل از رکنا؛ اسماعیل شریعتی فعال جامعه پرستاری درباره عدم توجه به حقوق پرستاران پیش بیمارستانی اورژانس گفت:این گروه، اولین پاسخدهندگان به بیماران هستند و مسئولیت سنگینی در حفظ جان افراد بر عهده دارند. با این حال، متأسفانه نظام پرداخت و تعرفهگذاری خدمات پرستاری برای این همکاران با چالشهای جدی مواجه است.
او یکی از مهمترین دلایل نارضایتی همکاران این حوزه را عدم تعریف صحیح ارزش نسبی خدمات پرستاری در اورژانس پیش بیمارستانی دانست و اعلام کرد: علاوه بر این، تاکنون بستههای خدمتی متناسب با شرایط کاری این حوزه توسط وزارت بهداشت، سازمان نظام پرستاری و سازمان اورژانس کشور بهدرستی تدوین و در شورایعالی بیمه تصویب نشده است. در نتیجه، سهم اورژانس پیش بیمارستانی از تعرفهگذاری خدمات پرستاری بهطور غیرمنصفانه تنها ۳ درصد از درآمد حاصل از این قانون است.
او در ادامه اضافه کرد:این وضعیت ناشی از عدم مدیریت صحیح در اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری است. معاونت پرستاری وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری، که مسئول اجرای این قانون بودهاند، تاکنون نتوانستهاند عدالت را در سیستم پرداخت برقرار کنند و از حقوق پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی دفاع کنند. تا زمانی که یک بسته خدمتی اختصاصی برای خدمات اورژانس پیش بیمارستانی تعریف نشود، دریافتی همکاران این مراکز با نوع فعالیت، سختی کار و مسئولیت سنگین آنها همخوانی نخواهد داشت و عدالت در نظام پرداخت برقرار نخواهد شد.
این فعال صنفی با تاکید بر تعداد چشمگیر پرستاران پیش بیمارستانی ادامه داد:با توجه به اینکه حدود۲۸۰۰۰ نفر از پرستاران و کارشناسان فوریتهای پزشکی در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی فعالیت میکنند، نادیده گرفتن این قشر فداکار عواقب جبرانناپذیری برای نظام سلامت کشور به همراه خواهد داشت. بهمنظور اصلاح این وضعیت، پیشنهاد میشود ، معاونت پرستاری وزارت بهداشت ارزش نسبی خدمات پرستاری در این حوزه را بررسی کرده و تدوین یک بسته خدمتی متناسب با خدمات اورژانس پیش بیمارستانی را در شورایعالی بیمه پیگیری کند.
او اضافه کرد:این اقدام نیازمند همکاری و هماهنگی بین وزارت بهداشت، سازمان نظام پرستاری و سازمان اورژانس کشور است. اجرای این پیشنهادات، علاوه بر کاهش فشارهای روانی و استرس همکاران حوزه اورژانس پیش بیمارستانی، موجب افزایش انگیزه و بهبود کیفیت خدمات ارائهشده به بیماران خواهد شد. توجه به این مسئله، گامی ضروری در جهت عدالت در نظام پرداخت و تقویت کارایی نظام سلامت است.