حجت الاسلام والمسلمین مهدی بخشیان مدیر مرکز فناوری اطلاعات حوزههای علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه به ارائه گزارشی از فعالیت ها و دستاوردهای این مرکز در غرفه مدیریت حوزه در نمایشگاه الکامپ قم پرداخت و گفت: حضور در نمایشگاهها بهویژه نمایشگاههای تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات، فرصتی ارزشمند برای معرفی دستاوردها، تبادل تجربیات و برقراری ارتباط با فعالان و شرکتهای برتر در آن حوزه است.
وی افزود: در دنیای امروز که فناوری اطلاعات به یکی از ارکان اصلی پیشرفت جوامع تبدیل شده است، نمایشگاهها مکانهایی مهم برای به نمایش گذاشتن نوآوریها، معرفی سامانهها و خدمات جدید و ارتقای سطح آگاهی در میان مخاطبان مختلف به شمار میروند از این رو، حضور در چنین رویدادهایی نه تنها به عنوان یک ابزار مهم برای معرفی دستاوردهای فناوری اطلاعات در حوزه علمیه، بلکه به عنوان فرصتی بینظیر برای تعامل با دیگر نهادها و شرکتهای فعال در این عرصه، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
حجت الاسلام والمسلمین بخشیان گفت: نمایشگاهها بستری برای کشف نیازها و چالشهای جدید، برقراری ارتباطات بینالمللی و جذب همکاران و کارشناسان متخصص در این حوزه فراهم میآورند به همین دلیل، شرکت در نمایشگاههایی همچون الکامپ استان قم برای مرکز فناوری اطلاعات حوزه علمیه، فرصتی طلایی بود تا این مرکز بتواند دستاوردهای خود را در عرصه فناوری اطلاعات معرفی کرده و گامهای مؤثری در راستای توسعه این حوزه بردارد.
وی افزود: مرکز فناوری اطلاعات حوزه علمیه با همکاری روابط عمومی و همچنین مرکز پاسخگویی به شبهات دینی حوزه، برای نخستین بار در نمایشگاه الکامپ استان قم شرکت کرد و توانست با حضور خود در این نمایشگاه، دستاوردها و محصولات حوزه علمیه در زمینه فناوری اطلاعات را به نمایش بگذارد. غرفه مرکز فناوری اطلاعات به مساحت ۲۰۰ متر مربع، مکانی بود که در آن کلیه سامانهها، خدمات و محصولات فناوری اطلاعات حوزه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین بخشیان خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین فعالیتهای مرکز در این نمایشگاه، چاپ و توزیع کتابی با عنوان "معرفی سامانههای مرکز فناوری اطلاعات حوزه های علمیه" بود که محتوای آن به همت همکاران مرکز تدوین گردید. این کتاب که برای نخستین بار در این نمایشگاه چاپ و عرضه شد، بهطور ویژه برای معرفی سامانههای مختلف فناوری اطلاعات در حوزه علمیه تهیه گردید و در دسترس بازدیدکنندگان قرار گرفت. همچنین، بروشورها و تابلوهایی حاوی اطلاعات مربوط به دستاوردهای دهساله حوزه علمیه در بخش فناوری اطلاعات نیز در محل غرفه نصب شد و بازدیدکنندگان به راحتی از آنها استفاده کردند.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات حوزههای علمیه ابراز داشت: از دیگر اقدامات برجسته این نمایشگاه، حضور نمایندگان و کارشناسان مرکز فناوری اطلاعات در غرفه بهمنظور برقراری ارتباط مستقیم با بازدیدکنندگان و پاسخگویی به سؤالات آنان بود؛ در این چهار روز، یازده نفر از همکاران مرکز فناوری اطلاعات در غرفه حضور داشتند و به سؤالات علاقهمندان به فناوری اطلاعات در حوزه علمیه پاسخ دادند.
حجتالاسلام والمسلمین بخشیان ادامه داد: در این نمایشگاه علاوه بر معرفی دستاوردهای حوزه علمیه، فرصتی برای مرکز فناوری اطلاعات بود تا با شرکتها و ارائهدهندگان خدمات سختافزاری و نرمافزاری در سطح استان قم و سایر استانها آشنا شود. در طول این چهار روز، مذاکرات خوبی با چندین شرکت معتبر که در زمینه سختافزار و نرمافزار فعالیت میکردند، انجام شد و امید است همکاریهای بیشتری آغاز گردد. یکی از این شرکتها، ارائهدهنده سرویسهای هوشمند بود که با توجه به توانمندیهای آن در بخش سامانههای حوزه، قرار است پس از مذاکرات، قراردادهایی برای ارائه خدمات به طلاب منعقد شود.
وی در ادامه افزود: این نمایشگاه نه تنها فرصتی برای معرفی سامانهها و خدمات فناوری اطلاعات به بازدیدکنندگان فراهم کرد، بلکه حضوری مؤثر از سوی مقامات عالیرتبه و شخصیتهای برجسته نیز در آن مشاهده شد از جمله شخصیتهایی که از غرفه مرکز فناوری بازدید کردند میتوان به استاندار قم، معاون استاندار، حجتالاسلام والمسلمین فرخفال قائممقام مدیر حوزههای علمیه در امور استان ها، حجت الاسلام والمسلمین روانبخش و دکتر منان رئیسی نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی، سردار موحد فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان قم، حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده رئیس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی و اساتیدی همچون استاد حسینی قزوینی و حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم طباطبایی از اساتید دانشگاه علوم حدیث اشاره کرد و این اساتید از نزدیک با دستاوردهای فناوری اطلاعات در حوزه علمیه آشنا شدند و از تلاشهای صورت گرفته قدردانی نمودند.
حجت الاسلام والمسلمین بخشیان به برخی دیگر از برنامه های غرفه حوزه در نمایشگاه الکامپ اشاره و تاکید کرد: در حاشیه این نمایشگاه، علاوه بر حضور در غرفه و معرفی دستاوردهای فناوری اطلاعات، چهار نشست هماندیشی نخبگانی نیز برگزار شد که از اهم آنها میتوان به نشست "الزامات و راهبردهای پیشرفت ایران در عرصه هوش مصنوعی" اشاره کرد، این نشست در تاریخ ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ توسط دکتر قاسمی برگزار شد و مباحث حکمرانی هوش مصنوعی و نقش حوزه علمیه در این عرصه مطرح گردید که با استقبال بسیار خوبی از سوی بازدیدکنندگان مواجه شد، همچنین، در همان روز، نشست آموزشی "آشنایی با چت جی پی تی" توسط حجتالاسلام معمار برگزار گردید که بهصورت زنده از طریق تلویزیون اینترنتی مرکز رسانه حوزه پخش شد و فضای بسیار صمیمی و آموزشی را در غرفه به وجود آورد.
وی گفت: در روز آخر نمایشگاه دوره آموزشی "آشنایی با اصول سواد هوش مصنوعی" توسط استاد حسینی در غرفه مرکز فناوری برگزار شد که با استقبال خوب بازدیدکنندگان نمایشگاه همراه بود همچنین روز ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳، بنده به عنوان مدیر مرکز فناوری اطلاعات، بهطور زنده به معرفی سامانهها و محصولات نرمافزاری مرکز فناوری اطلاعات پرداختم که این برنامه نیز مورد توجه علاقهمندان قرار گرفت.
مدیر مرکز فناوری اطلاعات حوزههای علمیه خاطرنشان ساخت: یکی از نکات جالب این نمایشگاه، حضور افرادی بود که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت میکردند و علاقهمندی خود را برای همکاری با مرکز فناوری حوزه علمیه ابراز کردند. این افراد که همگی از استعدادهای برجسته در زمینه فناوری اطلاعات بودند، تمایل داشتند تا در صورت فراهم شدن شرایط، همکاری خود را با مرکز فناوری اطلاعات آغاز کنند این ظرفیت انسانی نشان از پیشرفت حوزه در جذب نیروهای متخصص و جوان در زمینه فناوری اطلاعات دارد.
حجت الاسلام والمسلمین بخشیان گفت: در کنار این فعالیتها، همکاران مرکز رسانه و فضای مجازی نیز در غرفه مرکز فناوری بودند و گزارشهایی از مهمانان و بازدیدکنندگان بهطور مرتب تهیه میکردند. این گزارشها بهصورت مستمر در سایت مرکز فناوری و خبرگزاری حوزه نیز به منظور اطلاعرسانی عموم شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از تمامی عزیزانی که در برپایی این نمایشگاه نقش داشتند، بهویژه از حجتالاسلام والمسلمین طیب حسینی، حجتالاسلام فراهانی و همکارانشان در روابط عمومی که با تلاش و کوشش فراوان این رویداد را به سرانجام رساندند، تشکر و قدردانی می شود همچنین در نهایت نیز از آیتالله اعرافی که این فرصت را به مرکز فناوری اطلاعات دادند و اجازه برپایی این نمایشگاه را صادر کردند، نیز سپاسگزاری میشود که این فرصت به مرکز فناوری داده شد تا دستاوردهای حوزه علمیه در زمینه فناوری اطلاعات را بهویژه در استان قم به نمایش گذاشته شود و از این طریق ارتباط بیشتری با جامعه علمی و فناوری برقرار شود.
انتهای پیام