شناسهٔ خبر: 70277442 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

روایت اولین شهید روحانی اصفهان از زبان همسرش

پس از انقلاب، گذشت روزها و قرار گرفتن در بحبوحه جنگ اولین کسانی که به جبهه رفتند، روحانی‌ها و طلبه‌ها بودند و شهید «علی احمدی پناه» اولین شهید روحانی اصفهان در زمان جنگ شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش جهان نیوز به نقل از فارس، مادران و همسران شهدا، نماد ایثار و فداکاری در تاریخ معاصر ایران هستند؛ آن‌ها نه تنها در عرصه زندگی شخصی خود، بلکه در میدان‌های اجتماعی و سیاسی نیز تأثیرگذار بوده‌اند.

با توجه به شرایط خاصی که در دوران جنگ و انقلاب اسلامی حاکم بود، مادران و همسران شهدا به عنوان بانوان مؤثر و پایدار در کنار همسر و فرزندانشان سهم بسزایی در ترویج ارزش‌های اسلامی و فرهنگی داشتند.آن‌ها با صبر و استقامت خود، نه تنها از فرزند و همسرشان حمایت می‌کردند، بلکه به عنوان یک الگو برای دیگر زنان جامعه نیز شناخته می‌شوند.

خانم احمدی، همسر شهید علی احمدی‌پناه از داستان آغاز زندگی با همسرش اینگونه روایت می‌کند: پدرم خیلی مومن بود و در خانه روضه‌خوانی می‌گرفت و پسرعمه‌ام که طلبه بود به خانه ما می‌آمد.

آن روزها سنم کم بود اما با همان سن کم که خواستگار می‌آمد، دوست داشتم که همسرم طلبه باشد؛ تا اینکه پسر عمه‌ام به خواستگاری من آمد و قبول کردیم.

در ۱۲ سالگی زندگی‌مان را آغاز کردیم، تا قبل از ازدواج در روستایی در شرق اصفهان زندگی می‌کردیم اما پس از ازدواج به قم رفتیم؛ ۱۳ سالم که بود خدا پسرمان را به ما هدیه داد؛ ۱۵ سالگی دختر اولم و در ۱۷ سالگی فرزند سومم را باردار بودم که همسرم به شهادت رسید.

او ادامه می‌دهد: همسرم در زمان انقلاب بسیار فعال بود، در خانه رساله امام و اسناد مختلفی نگه می‌داشت و چندین بار نزدیک بود دستگیر شود.

احمدی می‌گوید: او بسیار مهمان‌نواز بود، روزی مهمانی برای ما رسید که با همسرم کار داشت، همسرم خانه نبود، گفتم در خانه نیست و مهمانمان رفت؛ بعد که ماجرا را برای همسرم تعریف کردم گفت: دیگر کسی را این‌گونه رد نکن، اول به خانه دعوت کن و با چای و غذا از او پذیرایی کن، بعد بگو در خانه نیستم.

وی با اشاره به ایام خوش انقلاب می‌گوید: وقتی عمامه بر سر گذاشتند کسی که از آن‌ها عکس و فیلم می‌گرفت ضد انقلاب از آب درآمد و شناسایی شدند و چند روزی مریض شد که در آن روزها آرزو می‌کرد به شهادت برسد؛ از خاطرات به یاد‌ماندنی‌ام با همسرم این بود که پیش از انقلاب شبانه می‌رفتیم روی دیوارها شعار می‌نوشتیم و از دست ماموران فرار می‌کردیم.

پس از انقلاب، گذشت روزها و قرار گرفتن در بحبوحه جنگ اولین کسانی که به جبهه رفتند، روحانی‌ها و طلبه‌ها بودند.

احمدی روایت می‌کند: یک روز که همسایه‌ها در حال رفتن به جبهه بودند، همسرم گفت: می‌خواهم به جبهه بروم؛ من از علاقه همسرم به شهادت خبر داشتم و می‌دانستم چقدر انتظار چنین چیزی را می‌کشد، به او گفتم خدا پشت و پناهت باشد.

آغاز یک پایان
او بیان می‌کند: وقتی موافقت کردم گفت اگر شهید شدم چه کار می‌کنی؟ من هم گفتم همان کاری که حضرت زینب(س) کرد؛ صبوری می‌کنم، امیدی به کسی غیر از خدا نداشتیم و تنها امیدمان خدا بود.

احمدی می‌گوید: روزی خواب شهادت همسرم را دیدم و چند روز بعد تماس گرفتند و گفتند همسرت مجروح شده است، اما من مطمئن بودم همسفر زندگی‌ام به شهادت رسیده است، او اولین شهید روحانی اصفهان و قم شد.

او در بیست و هفتم آذر سال ۱۳۵۹ در سوسنگرد بر اثر اصابت خمپاره به تانک و اصابت ترکش بـه شهادت رسید.

او با یادآوری آن روزها بغضی که در گلویش نشسته فرو می‌دهد و می‌گوید: وقتی خبر شهادتش را شنیدم، فرزند سوم‌مان چند روزی بود که به دنیا آمده بود، آن روزها وسیله حمل و نقل زیادی وجود نداشت، پشت کامیون سوار شدم و به قم رفتم و به همراه همسر یکی از روحانیون برای تحویل پیکرش رفتیم.

همسرم وصیت کرده بود در قم دفن شود اما پدرش می‌خواست در روستای خودشان باشد و در آنجا به خاک سپرده شد.

احمدی با افتخار اضافه می‌کند: فرزندان من هیچکدام از سهمیه شهادت پدرشان استفاده نکردند، آن روزها اصلا سهمیه نداشتند اما هر یک حالا با الگوبرداری از مجاهدت‌ها و تلاش پدرشان، موفق شده‌اند و در کار خوبی مشغول به کار هستند.

مادران و همسران شهدا، با صبر و استقامت خود، نه تنها به حفظ یاد و نام عزیزانشان کمک کرده‌اند، بلکه به عنوان نمادهای ایثار و فداکاری در تاریخ معاصر ایران شناخته می‌شوند. داستان زندگی این بانوان، که در دل سختی‌ها و چالش‌های جنگ و انقلاب، با عشق و ایمان به راه حق ادامه دادند، نشان‌دهنده قدرت روحی و عزم راسخ آن‌هاست.

زندگی همسر اولین شهید روحانی اصفهان، نمونه‌ای از فداکاری و عشق به وطن و ارزش‌های اسلامی است. او با تحمل سختی‌ها و چالش‌های زندگی، نه تنها از فرزندانش حمایت کرده، بلکه به عنوان الگوی صبر و استقامت برای دیگر زنان جامعه نیز شناخته می‌شود. این روایت‌ها، نه تنها یادآور ایثارگری‌های شهداست، بلکه درس‌هایی از محبت، وفاداری و امید را به نسل‌های آینده منتقل می‌کند.