شناسهٔ خبر: 70276651 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سلامت نیوز | لینک خبر

تب دنگی در ایران؛ ۹۴۵ نفر مبتلا، ۱۹۷ نفر با سابقه سفر خارجی

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از ابتلای ۹۴۵ نفر به بیماری تب دنگی در کشور خبر داد. طبق آمارهای جدید، ۱۹۷ نفر از این بیماران سابقه سفر به خارج از کشور را داشته‌اند. تب دنگی، که توسط پشه آئدس منتقل می‌شود، علائم مختلفی دارد و پیشگیری از آن نیازمند رعایت نکات بهداشتی و کنترل گزش پشه‌ها است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،در پی شیوع تب دنگی در ایران، قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، اعلام کرد که تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور به ۹۴۵ نفر رسیده است. از این تعداد، ۷۴۶ نفر از طریق انتقال محلی به این بیماری مبتلا شده‌اند، در حالی که ۱۹۷ نفر نیز سابقه سفر به کشورهای آلوده را داشته‌اند. علاوه بر این، دو مورد ابتلا به تب دنگی از نوع چیکونگونیا در شهرستان چابهار گزارش شده که آنها نیز سابقه سفر به خارج از کشور داشته‌اند.

تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط گزش پشه‌های آئدس، به ویژه در مناطق گرمسیری، منتقل می‌شود. این بیماری با علائم تب بالا، دردهای استخوانی، سردرد، درد مفاصل و عضلات، و درد پشت چشم همراه است. تشخیص قطعی این بیماری تنها از طریق آزمایش خون امکان‌پذیر است. مرادی افزود که برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، باید از تجمع آب راکد که محیط مناسبی برای تخم‌گذاری پشه‌ها است، جلوگیری کرده و از نصب توری بر روی پنجره‌ها و درها، استفاده از پشه‌بند و حشره‌کش‌های مناسب در محیط خانه بهره برد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین توصیه کرد که بیماران مبتلا به تب دنگی از فعالیت‌های سنگین بلافاصله بعد از بهبودی خودداری کنند و تنها ورزش‌های سبک را در دوره نقاهت انجام دهند. او بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی توسط افراد در معرض خطر تاکید کرد، از جمله پوشیدن لباس‌های روشن، آستین بلند، شلوار بلند و استفاده از مواد دفع کننده حشرات.

وی همچنین به خطرات ناشی از مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن، آسپرین و نوافن برای مبتلایان به تب دنگی اشاره کرد و توضیح داد که این داروها ممکن است باعث خونریزی شوند. در نهایت، مرادی تاکید کرد که تب دنگی از انسان به انسان منتقل نمی‌شود، بنابراین جدا کردن بیمار از دیگر افراد خانواده ضرورتی ندارد.

با وجود اینکه بسیاری از مبتلایان به تب دنگی با مراقبت‌های خانگی مانند استراحت و مصرف مایعات بهبود می‌یابند، اما در صورت بروز علائم شدید مانند خونریزی، درد شدید شکم و دشواری در تنفس، بیمار باید فوراً به پزشک مراجعه کند.

برچسب‌ها: