شناسهٔ خبر: 70276262 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

حضرت ام‌البنین(سلام‌الله‌علیها)؛ الگویی برای زنان متدین و انقلابی است

حوزه/ مدیر مدرسه تخصصی قرآن و عترت مشهد، به بررسی ابعاد شخصیتی حضرت ام‌البنین(سلام‌الله‌علیها)، پرداخت، و بر نقش این بانوی والامقام در تبیین آرمان‌های اهل بیت(علیهم‌السلام) و تأثیرگذاری ماندگارش در تاریخ اسلام تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام غلامحسین کمیلی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، از جایگاه و شخصیت والای حضرت ام البنین(سلام‌الله‌علیها) سخن گفت، و افزود: این بانوی بزرگوار، پس از شهادت حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها)، به افتخار همسری امیرمؤمنان علی(علیه‌السلام) نائل آمد و خداوند به ایشان چهار فرزند رشید و شجاع با اسامی عباس، عبدالله، جعفر و عثمان (علیهم‌السلام) عطا کرد که همگی در کربلا به شهادت رسیدند.

وی اضافه کرد: حضرت ام‌البنین(سلام‌الله‌علیها) از خانواده‌ای با ایمان و شجاع بودند، ایشان نه تنها با فروتنی و ادب، وفاداری خود را به همسر بزرگوارشان حضرت علی(علیه‌السلام)، نشان دادند، بلکه با برخورداری از فضیلت‌های اخلاقی و دینی بسیار بالا، محبوب دل اهل بیت(علیهم‌السلام) و مسلمانان شدند.

حجت‌الاسلام کمیلی تصریح کرد: این بانو نمونه‌ای کامل از یک مادر معتقد و فداکار بود که با عشق به اهل بیت (علیهم‌السلام) و ولایت‌پذیری، فرزندان خود را تربیت نمود.

ارادت به حضرت ام البنین(سلام‌الله‌علیها)؛ بانوی ولایت‌پذیر و مادر چهار شهید کربلا

وی بیان داشت: حضرت ام‌البنین(سلام‌الله‌علیها) در تاریخ اسلام به واسطه شجاعت و ادب فرزندانش، به ویژه حضرت عباس(علیه‌السلام)، تجلی یافت. ایشان فرزندان خود را به گونه‌ای تربیت کرد که در سخت‌ترین میدان‌ها، در مقابل دشمنان اسلام، با شجاعت و استقامت بایستند. حضرت عباس(علیه‌السلام)، اسوه وفا، ادب و ایثار، در کربلا نقش بی‌بدیلی ایفا کرد و نام خود را برای همیشه در تاریخ عاشورا جاودان ساخت.

مدیر مدرسه تخصصی قرآن و عترت مشهد، با بیان اینکه این بانوی بزرگوار همچنین در فصاحت و بلاغت کلام، مقام والایی داشت و اشعار سوزناک ایشان در سوگواری فرزندانش، حتی دشمنان اهل بیت(علیهم‌السلام)، همچون مروان بن حکم را به گریه واداشت، گفت: حضرت ام‌البنین(سلام‌الله‌علیها) در ایمان و ولایت‌پذیری، نمونه بی‌همتایی بودند و سوگ‌نامه‌های ایشان پس از واقعه کربلا، همه مسلمانان را به تفکر و تدبر در مظلومیت اهل‌بیت(علیهم‌السلام) واداشت.

وی ادامه داد: حضرت ام‌البنین(سلام‌الله‌علیها) پس از حادثه کربلا، با پایداری و استقامت روحی، در مدینه به نشر ارزش‌های عاشورا همت گماشت، ایشان با حضور در میان زنان مدینه و گفت‌وگوهایی اثربخش، زنان و مردان را به جریان حقیقی ماجرای کربلا و مظلومیت امام حسین(علیه‌السلام) و یاران ایشان آگاه ساخت.

حجت‌الاسلام کمیلی بیان داشت: در این میان، مقام و جایگاه حضرت ام‌البنین(سلام‌الله‌علیها) به عنوان یک نماد فرهنگی و دینی، در جامعه اسلامی بسیار قابل توجه است. ایام سوگواری ایشان در فرهنگ شیعه و خصوصا در ایران، فرصتی است برای تعمیق بصیرت و زنده نگه‌داشتن یاد شهدای کربلا، در ایران اسلامی، روز رحلت حضرت ام‌البنین(سلام‌الله‌علیها) به عنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده، تا به این وسیله نقش بی‌بدیل این مادران فداکار و همسران ایثارگر در تربیت نسل‌هایی با بصیرت و روشن‌بین مورد تقدیر قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: آنچه از حضرت ام البنین(سلام‌الله‌علیها) و مادران و همسران شهدا بر جای مانده، نشان از تعهد بی‌پایان آنان به دین و فضایل انسانی است. این بانو به خوبی درک کرده بود که مسیر حق و حقیقت، مسیر سختی‌ها و فداکاری‌هاست و ایشان و فرزندانش با انتخاب این مسیر، تولد جدیدی از ارزش‌ها را در جامعه اسلامی رقم زدند.

حجت‌الاسلام کمیلی با اشاره به به ذکر خاطرات و داستان‌هایی از دیگر مادران شهید در ایران، از جمله مادر شهیدان والامقام جنیدی که چهار فرزند عزیز خود را در مسیر ایمان و دفاع از میهن اسلامی از دست داده و همچنان با استقامت و صبر به خداوند شکر می‌گوید، گفت: این مادران به ما درس ایثار و ازخودگذشتگی را آموختند و دیدارهای مقام معظم رهبری با این خانواده‌های عزیز، نشان از اهمیت و جایگاه ویژه آنان در جامعه اسلامی ما دارد.

حجت‌الاسلام کمیلی اظهار داشت: امیدواریم با الهام از زندگی حضرت ام‌البنین(سلام‌الله‌علیها) و مادران شهید، ما نیز در مسیر پاسداری از آرمان‌های اسلام و انقلاب اسلامی، گام برداریم و برای سربلندی جامعه اسلامی‌، در مسیر حق و تبعیت از ولایت فقیه، ثابت‌قدم و استوار باشیم.

وی در پایان یادآور شد: پشتیبانی از ولایت فقیه، همبستگی در جامعه و پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری، وظیفه‌ای است که همه ما به عنوان مسلمانان بایستی مد نظر داشته باشیم. تا با تلاش و همت همه‌جانبه، پرچم توحید و عدالت اسلامی در جهان به اهتزاز درآمده و وعده‌های الهی تحقق خواهد یافت.