به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه «دی ولت»، گروهی از فعالان کرد در آلمان در اعتراضاتی کنسولگری سابق ترکیه در فرانکفورت را با شعار «اشغال علیه اشغال» و در راستای همبستگی با مناطق خودگردان کرد در شمال و شرق سوریه اشغال کردند.
معترضان از جمله خواستار توقف تحویل تسلیحات به ترکیه که به این مناطق حمله می کند شدند. شبه نظامیان کرد YPG که ترکیه آن را یک سازمان تروریستی می داند و خواستار انحلال آن شده، در شمال سوریه فعال است.
به گفته سخنگوی پلیس آلمان این اعتراضات با حضور نیروهای این نهاد امنیتی برگزار شد. عکسهای منتشر شده در این اعتراضات از جمله، فعالی را نشان میدهد که در خیابان دراز کشیده و توسط افسران پلیس بازداشت شده است. معترضان پوسترهای روی ساختمان اشغال شده را باز کردند.
دولت آلمان که حدود سه سال پیش حمل پرچم و نمادهای گروههای کرد ترکیه و سوریه را در خاک این کشور ممنوع کرده بود، اخیرا اقدامات تازه ای علیه فعالان مدنی کرد و در کنار آن، ارساح سلاح های پیشرفته به ترکیه آغاز کرده است.
همچنین دولت آلمان در ماههای اخیر فشار بر فعالان کرد تبعه ترکیه در خاک این کشور را تشدید کرده است. محاکمه کنعان ایاز، شهروند ترکیه که پس از بازداشت در قبرس و استرداد آن به آلمان، توسط قوه قضاییه آلمان محاکمه شد، از جمله این اقدامات گزارش شده است.
وزارت اقتصاد آلمان هم اخیرا در پاسخ به یک درخواست پارلمانی از افزایش چشمگیر تایید مجوزهای صادرات تسلیحات به ترکیه که از سال 2006 بی سابقه بوده است خبر داد.
بر این اساس دولت فدرال آلمان در سال جاری میلادی صادرات تسلیحاتی به مبلغ 230.8 میلیون یورو به ترکیه را تایید کرده که رکورد بی سابقه ای از سال 2006 محسوب می شود.
تحویل تسلیحات به ترکیه به عنوان شریک ناتو به دلیل وضعیت حقوق بشر در این کشور و همچنین به دلیل اقدامات بین المللی دولت آنکارا در آلمان بسیار بحث برانگیز است. پس از حمله نظامیان ترکیه به سوریه در سال 2016، مجوزهای صادراتی تسلیحاتی برای این کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
«رابرت هابک»، وزیر اقتصاد آلمان در پایان ماه سپتامبر، اعلام کرد که اژدرها، موشک های هدایت شونده و قطعات زیردریایی مجدداً در مقیاس بزرگتر برای ترکیه تأیید شده است.
انتهای پیام/
∎