به گزارش خبرنگار بازار، داریوش نیک رفتار ظهر امروز شنبه در نشست خبری نخستین نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر، نقره، میناکاری گوهر سنگ و صنایع وابسته اهواز اظهار کرد: صنعت و بازار طلای اهواز دومین بازار فروش طلای کشور پس از تهران است.
وی افزود: نمایشگاه طلا و جواهر اهواز ۵۰ غرفه دارد و در دو سالن خرمشهر و امام رضا (ع) برگزار می شود و ۲ هزار و ۸۰۰ متر مساحت نمایشگاه است.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر اهواز توضیح داد: این نمایشگاه برای نخستین بار است که در خوزستان برگزار می شود و هدف از برگزاری آن تبدیل شدن اهواز به قطب صنعت و تولید طلا و مصنوعات گران بهای وابسته در کشور است.
نیک رفتار گفت: چند برند معروف ساخت و تولید طلا در کشور در نخستین نمایشگاه تخصصی طلا و جواهر، نقره، میناکاری گوهر سنگ و صنایع وابسته اهواز حضور دارند و مهمانانی از کشور عمان و استاندار بصره عراق به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
وی با اشاره به حضور ۲۳ واحد طلافروشی عضو اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر اهواز در نمایشگاه طلا و جواهر این شهر گفت: ممنوعیت خرید و فروش طلای دست دوم و آب شده به این خاطر بود که معامله و خرید و فروش این نوع طلاها ضرر و زیان و خسارت زیادی به اقتصاد کشور و مردم زده و باعث ورشکستگی و تعطیلی کارگاه های کوچک و مجاز ساخت و تولید طلا و خانه نشینی صاحبان آنها و بیکاری کارگران این کارگاه ها شده بود.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر اهواز اضافه کرد: طلای آب شده یک کار تخصصی است و مردم چون تخصصی شناسایی طلای آب شده را ندارند و باعث ضرر مردم می شد ما خرید و فروش آن را ممنوع کردیم.
نیک رفتار به فروش سکه های طلای غیر بانکی و امکان تقلب و کلاهبرداری در این نوع موارد و ضرر و زیان مردم اشاره کرد و گفت: ما برای جلوگیری از وقوع این اتفاق به موضوع ورود کردیم و واحدهای طلافروشی مجاز را موظف و مکلف به استفاده از کارت های خاص امنیتی با ضریب امنیتی بالا و برچسب و هولوگرام امنیتی کردیم و طرح خاصی را تعریف کردیم که طرح این کارت در نمایشگاه طلا و جواهر رونمایی می شود.
وی از حضور میز طلای کمسیون طلا در اهواز خبر داد و افزود: مکاتباتی با وزارت صمت شده که از همه اتحادیه های طلافروشی کشور در نمایشگاه حضور داشته باشند.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر اهواز در پاسخ به پرسش خبرنگار بازار مبنی بر اینکه مالیات طلا فروشان و این که آیا فرار مالیاتی در این صنف وجود دارد توضیح داد: همه می گویند طلافروشان فرار مالیاتی دارند در صورتی که هیچ صنفی به اندازه طلافروشان مالیات نمی دهد و ضرورت دارد این واقعیت غلط از اذهان پاک شود.
نیک رفتار ادامه داد: هر سه ماه یک بار ارزش افزوده پرداختی ما معادل ارزش افزوده کل اصناف دیگر است که پرداخت می کند و مالیات سالانه ای که پرداخت میکنیم کمتر از اصناف دیگر نیست. مگر می شود طلافروشان فرار مالیاتی داشته باشند؟ چگونه یک طلا فروشی با آن حجم معاملات میتواند فرار مالیاتی داشته باشد؟
وی بیان کرد: طبق قانون وزارت صمت صادرات طلا ممنوع است اما اگر در قبال صادرات طلا شمش وارد کنند مشکلی ندارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر اهواز افزود: برای طلای دست دوم نمی توان فاکتور صادر کرد و تخلف است. افراد سودجو طلای دست دوم و آب شده را در کارگاه های زیر زمینی غیرقانونی تولید می کنند.
نیک رفتار درباره اجرت طلافروشی گفت: اجرت طلافروشی ثابت است و چارچوب مشخصی دارد.
وی اظهار کرد: در خرید و فروش اینترنتی طلا امکان کلاهبرداری وجود دارد و مخالف آن هستم اما امکان جلوگیری از فروش طلا در اینترنت نیست.کسب و کارهای اینترنتی اتحادیه دارند و باید از اتحادیه کسب و کارهای مجازی مجوز بگیرند.
رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر اهواز یادآور شد: در یک نمونه به کمک و همراهی پلیس اماکن اهواز ۳۱ واحد طلافروشی غیر مجاز و بدون پروانه کسب در منطقه کیان پلمب شد.