شناسهٔ خبر: 70266400 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

نشست تخصصی غزه و حوادث پس از طوفان الاقصی از دید مستندسازان

نشست تخصصی غزه و حوادث پس از طوفان الاقصی از دید مستندسازان در پردیس سینمایی چارسو تهران برگزارشد.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)، نشست تخصصی غزه و حوادث پس از طوفان الاقصی از دید مستندسازان در پردیس سینمایی چارسو تهران در هجدهمین جشنواره سینما حقیقت برگزارشد.

 

مهدی دزفولی دبیر بخش غزه جشنواره سینما حقیقت، مصطفی شوقی مستند ساز و مدیر پنل، محمد خلیل مستند ساز عراقی، رضوان مرتضی مستند ساز لبنانی و تاماش جورجو سامو نماینده سابق مجلس مجارستان در این پنل تخصصی، درباره حوادث طوفان الاقصی از دید مستندسازی بحث و گفت و گو کردند.

 

رضوان مرتضی مستند ساز لبنانی گفت این نبرد طولانی ترین جنگ اسراییل است که بیش از یک سال طول کشیده است و همچنان ادامه دارد. فرماندهان مقاومت لبنان با وجود اینکه تمام رهبرانشان شهید شدند سلاح بر زمین نگذاشتند و دشمن را مجبور کردند به دنبال آتش بس برود.

 

وی ادامه داد اتفاق بدی که هفته اخیر رخ داد، سرنگونی حکومت بشار اسد بود و دلیل آن شخص بشار اسد نیست بلکه سخت شدن حمایت از حزب الله لبنان است اما جای نگرانی نیست چون معتقدیم دست خدا پشت و پناه حزب الله لبنان است.

 

این مستند ساز لبنانی خاطر نشان کرد شرایط در رسانه ها برای نشر حقایق سخت است و دشمن برتری قدرت رسانه ای را تحت سلطه دارد که برای این موضوع باید سرمایه گذاری کنیم همانطور که برای توازن قدرت نظامی موشک تولید می کنیم، برای رسانه هم مهم است سرمایه گذاری کنیم.

 

در ادامه این نشست، محمد خلیل فیلم سازعراقی با اشاره به تحولات اخیر منطقه غرب آسیا گفت: حوادث امروز سوریه شبیه به حوادث ۲۰۱۴ عراق است، ما در عراق یک روزه، سه شهر بزرگ را از دست دادیم اما مرجعیت که آیت الله سیستانی بود نگذاشت عراق سقوط کند و امروز عراق بسیار قوی تر از آن زمان شده است.

 

وی ادامه داد در حوادث بین المللی، رسانه های غربی روایت را در دست داشتند اما طوفان الاقصی شرایط را عوض کرد و ورق را برگرداند و هنرمندان عراقی تمایل پیدا کردند آثار خود را به سوی فلسطین آوردند. وقتی سید حسن نصرالله شهید شد کوچه ای در عراق نبود که عکس شهید نصرالله را به دیوار نزده باشد و یا اینکه همه مساجد در بغداد برای نصرالله مجلس ختم گرفتند.

 

این فیلم ساز عراقی تاکید کرد اسرائیل اگر همه شهرهای سوریه و عراق را بگیرد و همه را تار و مار کند، به این مقدار قانع نیست و باز هم چشم طمع دارد.

 

مصطفی شوقی مستندساز ایرانی که آثاری را در جنگ محور مقاومت با داعش ساخته است گفت اتفاقات اخیر، طرح بزرگ از سوی دشمن است که تلاش دارند پیاده شود و نمی توان پیش بینی کرد این جنگ به همین زودی تمام شود و این موضوع منوط به طوفان الاقصی نمی شود بلکه قبل از آن هم وجود داشته اما در این یک سال اخیر پررنگ تر شده است.

 

وی افزود ما به عنوان مستندساز باید به شرایط نگاه کنیم؛ سال 1402 در شرق سوریه برای اولین بار بین ایران و آمریکا درگیری موشکی پیش آمد؛ ما بعد از 3 روز به دیر الزور رفتیم برای تهیه مستند که در شبکه المیادین به نام حدود لامرئیه (مرزهای نامرئی) نشان داده شد؛ مرزهای بین المللی دارند کمرنگ می شوند و دشمن می خواهد مرزهای عراق و سوریه تغییر کند و در لبنان هم این تلاش دیده شده است اما محور مقاومت با آن مخالفت می کند و می جنگد و این ماجرا یک پروژه نیست بلکه یک روند هست که ما به عنوان مستند ساز، این موضوع را می بینیم.

 

این مستند ساز خاطر نشان کرد ما در رسانه ها چند دستگی می بینیم و روایت های متناقضی دیده می شود؛ قصه و روایت حوادث متشنج است و از طرفی با یک تنش در حوزه اجتماع مواجه هستیم؛ دشمن برای مردم کشور ما هم برنامه ریزی این چنینی دارد و آینده منطقه پرتنش است.

 

تاماش جورجو سامو نماینده سابق مجلس مجارستان در انتهای این پنل تخصصی گفت در مجارستان، تا قبل از طوفان الاقصی تا آن جا که به یاد دارم، همه روایات به نفع اسراییل بود اما بعد از طوفان الاقصی، موضوع عوض شد رسانه ها ناچار شدند به نفع مبارزان فلسطینی اقدام کنند و در دیگر کشورهای اروپای غربی هم، چنین است.

 

انتهای پیام/م.د/26