شناسهٔ خبر: 70263133 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

امام جمعه اصفهان:

پرهیز از کلی گویی و پرداختن به جزئیات زیرساختی، لازمه پیشرفت در هوش مصنوعی است

حوزه/ امام جمعه اصفهان با بیان این که کلی گویی در زمینه مسائل مورد نیاز هوش مصنوعی درست نیست گفت: باید دید در حوزه هوش مصنوعی در چه زمینه هایی نیاز به کار بوده و چه زیرساخت هایی برای این فناوری نیاز است و کلی گویی در این موضوع، مسئله را حل نمی کند و باید جزییات امر مشخص باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد، صبح امروز در دیدار فعالان حوزه هوش مصنوعی اتاق بازرگانی استان اصفهان که با هدف بررسی ابعاد و جوانب بکارگیری فناوری هوش مصنوعی در کسب و کارها و زیرساخت های مورد نیاز این فناوری در استان برگزار شد با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر دستیابی به این فناوری جدید اظهار داشت: اصل موضوع هوش مصنوعی بارها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و فردی که بر این مسئله بیشتر تاکید دارد و در سخنرانی ها به آن می پردازند رهبر معظم انقلاب هستند.

امام جمعه اصفهان با بیان این که کلی گویی در زمینه مسائل مورد نیاز هوش مصنوعی درست نیست گفت: باید دید در حوزه هوش مصنوعی در چه زمینه هایی نیاز به کار بوده و چه زیرساخت هایی برای این فناوری نیاز است و کلی گویی در این موضوع، مسئله را حل نمی کند و باید جزییات امر مشخص باشد.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، تاریخ بشر را سراسر آکنده از کشف و اختراع امور جدید عنوان کرد و ادامه داد: تاریخ بشر همواره با این جهش ها مواجه بوده است و از کشف آتش تا بالاترین فناوری های روز، همواره بشر با این مسئله روبه رو بوده و تصور می کرده با هر یک از این جهش ها در زندگی به نهایت علم رسیده است ولذا هر مقدار استعداد بشر بیشتر باشد این جهش ها نیز بیشتر می شود.

وی خاطر نشان کرد: ارتقاء علمی کشور ما نسبت به کشورهای پیشرفته از این ناشی می شود که ما در طی سال های پس از انقلاب از رتبه پایین چند پله بالاتر آمده ایم و رشد داشته ایم.

امام جمعه اصفهان اضافه کرد: ما در رشد علمی و ارتقاء و پیشرفت در حوزه های مختلف به جایی رسیده ایم که به عنوان نمونه در ابتدای انقلاب، پزشک پاکستانی برای آموزش در کشور ما حضور می یافت، اما اکنون به نقطه ای رسیده ایم که دیگر حتی به تجهیزات خارجی اتاق عمل نیاز نداریم و خود، تولیدکننده آن هستیم و این پیشرفت ما را نشان می دهد .

در ابتدای این دیدار برخی از اعضا و نمایندگان اتاق بازرگانی، گروه ها و هسته های علمی مرتبط با فناوری های رایانه ای به تشریح برخی از قابلیت های گسترده هوش مصنوعی و زیرساخت های مورد نیاز توسعه این فناوری در استان پرداختند و اظهار داشتند: یکی از مهم ترین بخش هایی که اتاق بازرگانی دنبال می کند، بحث هوش مصنوعی بوده و در زمینه توانمندسازی شرکت ها در این مورد و هماهنگی نهادهای مختلف و کمک به ایجاد زیرساخت های لازم در این حوزه، از ظرفیت های موجود استفاده می شود.

اعضای حاضر در جلسه بر دیدگاه کلان و اهمیتی که این موضوع برای استان اصفهان دارد تاکید کرده و افزودند: واقعیت این است که در ۲۵۰ سال اخیر اتفاقات بزرگی از منظر تکنولوژی رخ داده و پیامدهای انقلاب صنعتی سبب بهبود زندگی و رفاه کشورهایی می شود که بتوانند در زمان مناسب از این فرصت ها استفاده کنند.

نتیجه این ۲۵۰سال آن است که کشورهایی که توانسته اند به درستی از این فرصت ها استفاده کنند در مقایسه با کشورهایی که نتوانسته اند، ۴ برابر رشد اقتصادی بالاتری را نصیب خود نموده اند.

نمایندگان اتاق بازرگانی بر این امر تاکید کردند که از دو سال پیش تاکنون فناوری به نام هوش مصنوعی مولّد در دنیا عرضه شده و ویژگی این هوش مصنوعی آن است که پیچیدگی هوش مصنوعی معمولی را که نیاز به متخصص دارد را نداشته و این ابزار با هر فردی، در هر صنعت و کسب و کاری قابلیت تعامل دارد و می تواند منجر به بهره وری و خلق فرصت های کاری جدید شود.

اعضای حاضر در این دیدار به دو ویژگی هوش مصنوعی شامل دستیابی تمام دنیا در فاصله ای اندک به آن و وجود نیروی انسانی متخصص و توانمند در این حوزه اشاره کرده و عنوان نمودند: کشور ما و استان اصفهان در یک منظرگاه تاریخی قرار گرفته که قادر است از این فرصت استفاده کند و اگر از این فرصت به درستی استفاده شود، این استان توانایی آن را دارد تا ابر چالش هایی که در هر دولت با آن مواجه بوده است را برطرف کند.

اعضای اتاق بازرگانی اصفهان به سرمایه گذاری های کلان دیگر کشورها به ویژه برخی از کشورهای همسایه ایران در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرده و استفاده از این فرصت تاریخی را سبب تحول برای کشور و به ویژه برای استان اصفهان بیان کردند.

دیگر اعضای اتاق بازرگانی عنوان کردند: شغل هایی که هوش مصنوعی ایجاد می کند یک ممیز سه دهم شغل هایی است که دیگر فناوری ها ایجاد می کنند ولذا معدل شغل در این فناوری به مراتب بیشتر است.

برهمین اساس به ابتکار اتاق بازرگانی، طرح اولیه ای آماده شده که ذیل آن ساختار و نهادی در این زمینه با ریاست استاندار شکل می گیرد تا اولویت های استان را تعیین کنند و آنچه که عامل موفقیت طرح خواهد بود اراده و اولویت استاندار در این زمینه و استمرار و حمایت همه جانبه مسئولان استان است که با نگاه مثبت به این طرح عمل کنند.

فعالین اقتصادی یادآور شدند: در دیدار نخبگان، رهبر معظم انقلاب مسئولیت خطیری را برای نخبگان مشخص کردند و فرمودند باید در این حوزه جز ۱۰ کشور برتر باشیم و این کار بسیار دشواری است.

یکی دیگر از مسائلی که در این دیدار به آن اشاره شد این بود که از اموری که در هوش مصنوعی باید مورد توجه قرار گیرد این است که به میزان فراوانی، داده در اختیار داریم و در این بخش وضعیت کشور مناسب است و در بحث حکمرانی داده نیاز به تصویب قوانینی است که داده تهیه و ذخیره سازی شود و زیرساخت های آن مهیا شود.

هم چنین به موضوع فرهنگ سازی در فناوری هوش مصنوعی و حوزه آموزش هوش مصنوعی نیز پرداخت شد، با توجه به این که در زمینه آموزش از وضعیت خوبی برخوردار هستیم و دانشگاه ها در این حوزه بسیار خوب کار می کنند و اساتید خوبی در این حوزه حضور دارند واین نیز یک فرصت در عرصه نیروی انسانی برای ما است، زیرا یکی از پایه های اصلی در این حوزه محسوب می شود و فاصله بین آموزش، پژوهش و تولید درهوش مصنوعی بسیار اندک است.

اعضای اتاق بازرگانی خاطرنشان کردند: یکی از اقدامات خوب در دولت شهید رئیسی، تدوین سند هوش مصنوعی و یکی از اقداماتی که در استان انجام شده به کارگیری هوش مصنوعی در صنایع بزرگ بوده است، از جمله به کارگیری هوش مصنوعی در فولاد مبارکه که فاز اول آن شکل گرفت ولذا باید برنامه ویژه ای برای ورود هوش مصنوعی به صنایع بزرگ به خصوص در استان داشته باشیم و کاری کنیم که تا طی دو سال آینده اصفهان، مهد کسب و کارهای هوش مصنوعی شود.

از نظر فنی برای استفاده از این فناوری، نیاز به زیرساخت ارتباطی و هم چنین فراهم سازی دسترسی به این فناوری و زیرساخت ارتباطی آن در نقاط مختلف اصفهان برای کسب و کارها و دانشگاه ها و مراکز تجاری و برخی مکان های خاص است و علاوه بر آن عنصر دوم مورد نیاز، زیرساخت پردازشی است که لازمه این امر سرمایه گذاری دولت است و باید تا پایان این دولت، برنامه ای داشته باشیم تا بدانیم اصفهان در این فناوری می خواهد به چه مرحله ای دست یابد.

در این جلسه هم چنین به یکی از چالش های هوش مصنوعی یعنی مسائل اخلاقی این حوزه نیز اشاره شد که به عنوان یک مانع مطرح بوده و باید برای آن راه حلی یافت، هم چنین باید مسائل مربوط به دسترسی و مالکیت داده ها را برطرف کرد و چالش های حقوقی آن را رفع نمود ولذا باید حوزه علوم اسلامی و انسانی به این بخش وارد شود .

در زمینه کاربردی کردن علم هوش مصنوعی رتبه ایران در دنیا ۷۸ است، یعنی فاصله بین انتشار مقالات علمی با عمل، معنی دارد است و در عین حال ظرفیت نیروی انسانی متخصص در این فناوری در کشور و به ویژه در استان اصفهان بسیار بالا است و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

این فناوری ها مانند یک پازل بوده و اگر همه قطعات آن کنار هم قرار نگیرند، تصویری که به دست می آید درست نخواهد بود، لذا باید عزم جزم حاکمیت در این مسائل وجود داشته باشد.

پرهیز از کلی گویی و پرداختن به جزئیات زیرساختی، لازمه پیشرفت در هوش مصنوعی است

پرهیز از کلی گویی و پرداختن به جزئیات زیرساختی، لازمه پیشرفت در هوش مصنوعی است