شناسهٔ خبر: 70259785 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

۱۵ درصد قربانیان تصادفات در ایران "کودک" هستند

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت گفت: در حالی که در راستای جوانی جمعیت بر افزایش موالید و سلامت جمعیت تمرکز داریم، حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد از افرادی که در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند، کودک هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین کرمانپور در برنامه استودیو سلامت اورژانس اظهار کرد: در ایران و دنیا، اولین علت مرگ و میر، بیماری‌های غیرواگیر و مهم‌تر از همه، بیماری‌های قلبی و عروقی است و در رتبه بعدی، تصادفات و حوادث است که بیشترین افرادی در تصادفات دچار جرح یا فوت می‌شوند، گروه سنی 5 تا 29 سال هستند.

وی ادامه داد: حدود 12 تا 15 درصد از افرادی که در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند، کودکان هستند در حالی که در جوانی جمعیت بر روی افزایش موالید و سلامت جمعیت تمرکز داریم اما از سویی در تصادفات، بخشی از جمعیتی که در آینده مولد خواهند بود را از دست می‌دهیم.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت نقش سازمان اورژانس کشور در تامین سلامت مصدومان حوادث ترافیکی را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: وقتی نیروی جوان به دوره ثمردهی، تولید محصول و دانش می‌رسد متاسفانه بخشی از آن‌ها را از دست می دهیم. اورژانس کشور در جوانی جمعیت می‌تواند نقش مهمی داشته باشد تا جوانان را در حوادث و سوانح، حفظ کنیم.

کرمانپور با اشاره به روند افزایش خشونت علیه کادر سلامت در کشور گفت: نیروهای اورژانس پیش بیمارستانی در خط مقدم خدمت و البته خشونت علیه کادر سلامت قرار دارند چرا که همیشه در صحنه‌های پرخطر حاضر شده و خدمت رسانی می‌کنند. معمولاً نیروهای اورژانس در صحنه‌هایی مانند دعوا، مشاجره، تصادف، مشکل خانوادگی حاضر می‌شوند که البته پرتنش و خشن است.

وی ادامه داد: ممکن است نیروهای اورژانس به دلایلی از جمله مزاحمت‌های تلفنی برای سامانه 115 یا تردد خودروهای عادی در خط اضطرار و امدادی، با تاخیر به محل حادثه برسند اما افرادی که در محل حادثه با سطح آگاهی و یا آستانه تحمل پایین دارند و یا احساساتی هستند، به مظلوم‌ترین فرد که با هدف خدمت رسانی آمده، آسیب و خشونت‌های کلامی و فیزیکی وارد می‌کنند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه مردم و حادثه دیدگان نباید به خادمان خودشان آسیب وارد کنند، گفت: متاسفانه یکی از موارد تلخ آسیب به خادمان سلامت مردم، شهید «نورا» بود که اخیرا در یکی از شهرهای جنوبی کشور به شهادت رسید و او برای خدمت رسانی به مصدومان یک مشاجره خانوادگی و طایفه‌ای حاضر شده بود اما توسط اشرار به شهادت رسید و همکار وی نیز جانباز شد.

کرمانپور تأکید کرد: با مشارکت مردم می‌توان خشونت علیه کادر سلامت را کاهش داد و مردم نباید اجازه دهند چنین اتفاقاتی رخ دهد چون جایگزین کردن نیروهای انسانی در حوزه سلامت، سال‌ها طول می‌کشد. پویش "زخم سپید" (که با هدف کاهش خشونت علیه کادر درمان راه‌اندازی شده) با مردم محقق می‌شود و امیدواریم در سال آینده خشونت‌ها علیه کادر سلامت حداقل 50 درصد کاهش یابد.

انتهای پیام/