شناسهٔ خبر: 70252447 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

نظر دهید / فرزندانتان را فردا به مدرسه می‌فرستید؟

استانداری تهران و کمیته اضطرار آلودگی هوا اعلام کردند که فردا شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ مدارس تهران تعطیل نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادآنلاین، سایت شرکت کنترل کیفیت هوا وابسته به شهرداری تهران امروز از دسترس خارج شد اما سایت‌های بین المللی شاخص هوای تهران را هم‌اکنون روی عدد ۱۷۹ نشان می‌دهد که ناسالم برای همه مردم است، استانداری تهران و کمیته اضطرار آلودگی هوا اعلام کردند که فردا شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ مدارس تهران تعطیل نیست.

با اینکه آلودگی هوا در سایر کلانشهرها نیز تداوم دارد اما تهران، طی روزهای گذشته آلوده ترین شهر دنیا معرفی شد و شاخص آلودگی هوای آن به ۲۴۰ نیز رسید.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت از تعطیل نشدن مدارس در وضعیت آلودگی هوا انتقاد کرده است. او گفته است: سخنان وزیر آموزش و پرورش مبنی بر فعالیت مدارس در شرایط آلودگی هوا با شاخص بالای ۱۵۰ بر خلاف قانون هوای پاک است و به سلامت دانش آموزان آسیب می زند. مبنای رسیدن غلظت آلاینده‌های هوا به ۱۵۰ که به دنبال آن غیرحضوری شدن مدارس صورت می‌گیرد، در راستای قانون هوای پاک مصوب هیئت وزیران در سال ۱۳۹۶ است. 

دلیل تعطیل نشدن مدارس تهران فردا شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳

معاون استاندار تهران درباره دلیل تعطیل نشدن مدارس تهران گفته است: به دلیل اینکه میزان آلایندگی در تهران پایین آمده است و از طرفی هم‌اکنون در شمال شهر تهران بارندگی و برف شروع شده، به احتمال زیاد میزان آلایندگی به سطح قابل ملاحظه‌ای در پایتخت کاهش خواهد یافت. نظر شما کاربران محترم اقتصادآنلاین در خصوص تعطیل نشدن مدارس تهران چیست؟ آیا شما فرزندانتان را فردا به مدرسه می‌فرستید؟ می توانید نظرات خودتان را برای ما به صورت کامنت زیر همین مطلب بنویسید.

تاثیر آلودگی هوا بر کودکان

سیستم تنفسی کودکان مهمترین بخش آسیب‌پذیر بر اثر آلودگی هوا شناخته شده است. کودکان در واحد زمان، هوای بیشتری را نسبت به وزن بدنشان استنشاق می‌کنند. در حالی که سطح کوچکتر از ریه به آن معنی است که هوای تنفسی بیشتری را به ریه‌ها می‌رساند. نتایج مطالعات نشان داده است کودکانی که زمان بیشتری را در فضاهای باز مناطق شهری آلوده سپری می‌کنند با احتمال نارسایی بیشتری در عملکرد دستگاه تنفسی مواجهند. مجاری تنفسی در کودکان باریکتر از بزرگسالان است و تا قبل از بلوغ دستگاه تنفسی رشد نیافته‌تر و عملکرد ضعیف‌تری دارد. به طوری که ۸۰ درصد آلوئول‌ها در کودکان پس از تولد تشکیل می‌شود و این تغییرات تا نوجوانی ادامه می‌یابد. به این ترتیب درصد ورود آلاینده‌ها به سیستم تنفسی کودکان بیش از افراد دیگر خواهد بود.

کودکان قادر به متابولیزه، سم زدایی و دفع مواد سمی همانند بزرگسالان نیستند. در نتیجه مواد سمی به مدت طولانی‌تری در دستگاه گردش خون می‌ماند و سبب آسیب بیشتر به اندام‌ها می‌شود. در مطالعات مختلف تاثیر فلز سنگین سرب در کاهش ضریب هوشی کودکان مشخص شده است. تترا اتیل سرب افزوده شده به بنزین، سوخت‌های فسیلی، کارخانه‌های سیمان، کارخانه‌های ذوب و استخراج فلزات مهمترین منبع ایجاد سرب در هوا هستند.