شناسهٔ خبر: 70248744 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دلخوشی به وعده‌های دشمن عامل اتفاقات امروز سوریه است

امام جمعه زاهدان، گفت: دلخوشی به وعده‌های دشمن عامل اتفاقات امروز سوریه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته زاهدان با قرائت و شرح فرازی از رساله حقوق امام سجاد(ع) به بیان نکاتی پیرامون ادای حق خداوند و عبادت و پرستش او به صورت مخلصانه و بدون هر گونه شرک پرداخت.

وی در خطبه دوم نماز جمعه گفت: یکی از راه‌های تحصیل تقوای فردی و اجتماعی تلاش برای رشد علمی و دینی، ارتقای بصیرت و تقویت فرهنگ ایثار، مقاونت، تلاش و شهادت است.

امام جمعه زاهدان بیان کرد: یکشنبه سیزدهم جمادی‌الثانی سالروز وفات حضرت ام‌البنین(س) است، خانم بزرگواری که هم همسر شهید و هم مادر چهار شهید است و برای همین تحت عنوان سالروز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده و نام و یاد شهدا را گرامی داشته و به خانواده محترم و معظم شهدا عرض ادب و احترام داریم.

محامی، افزود: شهدا برای دفاع از دین و دفاع از امنیت کشور جانفشانی کردند و همه ما را مدیون خود کردند و خانواده شهدا در عظمت این کار شهدا شریک هستند و شهدا هیچ‌گاه در مسیر خود تردید نکردند چه زمانی که پیروزی حاصل می‌شد و چه زمانی که با شکست روبه‌رو می‌شدند همواره ادامه دادند و تردید نکردند.

وی گفت: ملت قهرمان ما نیز با ادامه راه شهدا نشان می‌دهد که قدرشناس شهدا و خانواده شهدا هستند و بیشترین و بزرگترین تکریم خانواده شهدا این است که ببینند مسیر شهدا در حال دنبال است و راهشان فراموش نشده است و ملت بصیر و قهرمان ما نشان داده‌اند که همواره مسیر شهدا را ادامه داده‌اند.

امام جمعه زاهدان بیان کرد: یکشنبه 25 آذر روز تحقیق و پژوهش و یکشنبه 26 آذر تحت عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است و در ایامی که گذشت به مناسبت روز دانشجو جلسات‌ پرسش و پاسخ دانشجویی خوبی در دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه فرهنگیان داشتیم که حرف‌های خوبی زدند و دغدغه‌مند بودند و این جای امیدواری داشت و البته هنوز هم جای کار بیشتر و ارتقای سطح علم، فکر، نگاه و بینش آن‌ها وجود دارد و نیاز است که مسئولان، اساتید، فرهنگیان و حوزویان در این جهت کار کنند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، گفت: از جمله انتظارات دانشجویان برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه و رفع نیازهای جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی بود که نکته مهمی است و مسئولان باید از ظرفیت دانشگاه استفاده و دانشگاهیان نیز در این جهت ورود کنند.

وی گفت: در مطالبات دانشجویی خواستار حضور بیشتر علما و روحانیون در دانشگاه و نیز در بین مردم بودند که حرف درستی است و بحث وحدت حوزه و دانشگاه به درستی تحقق پیدا نکرده و دو مجموعه علمی کشور باید با هم ارتباط و تعامل و همکاری بیشتری داشته باشند.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: دوشنبه 26 آذر آغاز هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری است که خدمت این عزیزان تبریک عرض نموده و انتطار داریم مسئولان به این نیروها رسیدگی کنند و در حوزه راه و احداث بزرگراه نیز رسیدگی مطلوبی صورت گیرد.

محامی گفت: چهارشنبه 28 آذر سالروز تبعید مقام معظم رهبری به شهرستان ایرانشهر است که این تبعید سبب خیرهای فراوانی شد و برنامه‌ها و مراسماتی در ایرانشهر صورت گرفته و قرار است همایش خورشید ولایت هم به رسم هر ساله برگزار شود.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: این روزها با بحث کمبود انرژی، سوخت و نیز توصیه به صرفه‌جویی مواجه هستیم و رئیس جمهور هم فرمود که در مصرف گاز و برق صرفه‌جویی شود که اصل آن حرف درستی است و در موقعیتی که دچار کمبود هستیم مردم باید احساس مسئولیت کنند تا استفاده بهینه داشته باشیم تا دچار قطع برق و گاز در میان مردم نباشیم.

امام‌ جمعه زاهدان خاطرنشان کرد: در این جهت چند نکته مهم وجود دارد، ابتدا اینکه لازم است تا مسئولان هم در تولید و هم در جلوگیری از هدر رفت به درستی مدیریت و تدبیر کنند.

وی گفت: گزارش‌هایی که خود مسئولان ارائه می‌دهند این است که در طول دولت‌های مختلف سرمایه‌گذاری‌های لازم برای تولید برق انجام نشده و برای همین است که با ناترازی مواجه هستیم و اگر ضعف یا سوءمدیریت است فشار آن نباید بر مردم تحمیل شود.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: خود بزرگواران گزارش می‌دهند که به علت فرسودگی وسایل و انتقال آن‌ها بسیاری از این تجهیزات در این انتقال‌ها از بین می‌رود و بنده چند سال قبل بازدیدی از عسلویه داشتم و افراد با سختی مشغول کار بودند و فرد مسئول عنوان می‌کرد که این گاز سرمایه ملی است و در پتروشیمی‌ها باید تبدیل به موارد دیگر باشد تا ارزش افزوده پیدا کند و وارد صنعت شود، اما تنها به خانه‌ها می‌رود و نیاز است که در این حوزه‌ها کار شود و در برخی کشورها قطعی برق و گاز را به خانه مردم می‌دهند تا صنعت آسیب نبیند، اما در کشور ما بر عکس عمل می‌شود و برق و گاز صنایع را قطع می‌کنند و این به ضرر مردم است و اقتصاد کشور آسیب می‌بیند و مسئولان باید در این جهت تدبیر کنند.

وی گفت: راه‌حل اساسی در این جهت واقعی سازی قیمت‌ها است و این یک جراحی است که درد به همراه دارد و لذا تا به حال مسئولان جرات این جراحی را پیدا نکرده‌اند و رئیس جمهور مطرح کرد اگر ما یارانه‌ای که برای برخی کالاها می‌دهیم جمع بزنیم و تقسیم کنیم به تعداد نفرات کشور به هر نفر 90 میلیون تومان یارانه می‌رسد و شما باید همین یارانه را به خود مردم بدهید و یارانه‌هایی که سبب انواع و اقسام فساد و رانت می‌شود را بگیرید تا قیمت واقعی شود که البته سر و صدای افراد سودجو در خواهد آمد، اما با انجام این کار قیمت واقعی و دیکر زمینه قاچاق هم وجود ندارد و زمانی که فرد می‌خواهد پول بدهد صرفه‌جویی خواهد کرد و البته لازم است تا اضافه بر آن با کسانی که مصرف بی‌رویه دارند هم برخورد شود.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: اصراف و بد مصرف کردن یک چالش است، چرا که دور ریخت غذاهای ما از جمله نان در کشور بسیار است و از نعمت‌های خداوندی به درستی استفاده نمی‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان به تبیین اتفاقات رخ داده در کشور سوریه پرداخت و گفت: سوریه از آغاز انقلاب اسلامی در کنار جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت حصور داشت چه در دوران حافظ اسد پدر و چه در دوران بشار اسد پسر و در دورانی شهید سید حسن نصرالله ابراز نگرانی می‌کردند که ما نگران هستیم بعد از حافظ اسد چه خواهد شد و مقام معظم رهبری در جواب فرمودند که شما چه می‌دانید شاید بعد از او کسی آمد که بهتر با شما همراهی کرد و پس از فوت حافظ اسد برای تسلیت به کاخ ریاست جمهوری سوریه رفتیم و در گوش من گفت نگران نباش من بهتر از پدر در خدمت مقاومت خواهم بود و بیانات مقام معظم رهبری تحقق پیدا کرد.

وی عنوان کرد: در دوران دفاع مقدس سوریه همراهی خوبی از ایران داشت و در دوران مقاومت هم سرزمین خود را برای پشتیبانی از جبهه مقاومت قرار دادند و این مسیر را دنبال کرد و از ایران برای حضور در سوریه درخواست کرد و ما به درخواست آن‌ها در سوریه حضور پیدا کردیم و رزمندگان ما برای دفاع از حرم‌ها و نیز دفاع از امنیت ملی کشورمان به سوریه رفتند تا صحنه درگیری در همان مرز اسرائیل بماند.

امام جمعه زاهدان، گفت: در طول این مدت همکاری نظامی، هدایت‌ها، حمایت‌ها، مشورت‌ها و همکاری‌های اطلاعاتی هم وجود داشته و در ماه‌های اخیر با فشارهایی که بر سوریه بود بشار اسد می‌توانست این مسیر را دنبال کند و برای کمک به فلسطینیان یک جبهه جدیدی بر علیه اسرائیل در بلندی‌های جولان ایجاد کند، همان گونه که حزب‌الله لبنان بعد از عملیات طوفان‌الاقصی برای کمک به فلسطین یک جبهه در شمال سرزمین‌های اشغالی گشود و با اسرائیل درگیر شد و دولت سوریه هم می‌توانست از این فرصت استفاده کند و جبهه جدیدی برای کمک به فلسطین ایجاد کند، اما این عزم را نداشتند و علی‌رغم هشدار مقام معظم رهبری در دیداری که خردادماه با بشار اسد داشته و فرمودند به وعده‌‌های دشمنان دل نبندید، اما به وعده‌ها اعتماد کردند و از ایمان و انگیزه معنوی برخوردار نبود و به وعده دشمنان دلخوش کرد و سوریه را به افراد مسلحی که دست نشانده آمریکا و اسرائیل بودند تقدیم کرد.

وی گفت: بسیاری از زیرساخت‌های نطامی در این چند روز توسط اسرائیل بمباران شد و می‌توانست همین سرمایه‌ها را علیه اسرائیل به کار ببندد ولو اینکه به افتخار شهادت نائل شود، اما این کار را نکرد و حالا حکمت فرمایش مقام معظم رهبری را درک می‌کنیم که فرمودند مقاومت هزینه دارد اما هزینه آن به مراتب کمتر از تسلیم شدن است.

امام جمعه زاهدان، افزود: وعده خداوند این است "إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ یَنصُركُم وَیُثَبِّت أَقۡدَامَكُم" اگر پای کار خدا و دین خدا بیایید خداوند شما را یاری خواهد کرد و در غیر این صورت خداوند شما را رها خواهد کرد و نتیجه سوریه این گونه شد.

محامی با اشاره به نکاتی برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری گفت: ابتدا رعایت انصاف است از این جهت که تا زمان قدرت داشتن افراد از او تعریف می‌کنند و وقتی از قدرت کنار رفت پشت سر او حرف می‌زنند و تعبیر مقام معظم رهبری این است که اگر دنیا به تو روی بیاورد و ثروت و ریاستی داشته باشی خوبی‌های دیگران را هم به تو نسبت می‌دهند، اما اگر دنیا از تو پشت کرد خوبی‌های خودت را هم از تو می‌گیرند" و مشاهده کردیم که مقام معظم رهبری به طور منصفانه سوابق همراهی دولت سوریه و همکاری آن را با جبهه مقاومت را مطرح کرده و در ادامه اشکالات کار را هم بیان کردندکه این یک نکته درس آموز برای ما بود.

وی ادامه داد: نکته دوم در بیانات مقام معظم رهبری امیدآفرینی بود آن هم در موقعیتی که بسیاری از افراد نگران و دچار یأس و ناامیدی بودند، اما فرمایشات ایشان کاملا در جهت امیدآفرینی و بیان واقعیت‌ها بود. 

امام جمعه زاهدان، گفت: فرمایش حضرت موسی(ع) در زمانی که قوم او می‌گفتند به آخر خط رسیده‌ایم این بود که:"كَلّا إِنَّ مَعِیَ رَبّی سَیَهدینِ" هر گز این گونه نیست و خداوند راهی برای ما خواهد گشود و این وعده الهی است. هر کس تقوای خدا پیشه کند خداوند برای او راه برون رفت قرار می‌دهد و از جایی که فکر نمی‌کند برای او روزی قرار می‌دهد.

وی افزود: نکته سوم فرمایشات رهبر معظم انقلاب که در جایگاه رهبری اوضاع جامعه‌ را رصد می‌کنند هدایتگری و راهبری کرده و درس‌ها و عبرت‌های این واقعه را بیان فرمود و هشدار داد که نکند در میروزی‌ها دجار غرور و در شکست‌ها دجار انفعال و یأس شویم که هر دو سم است و انسان مومن متکی به خداوند است و هنگام پیروزی به خود مغرور نمی‌شود و هنگام تنگنا و شکست هم دچار انفعال و ناامیدی نمی‌شود و امیدواریم خداوند با لطف خود راه‌های برون رفت از این مشکلات را به ملت ما و جبهه مقاومت بنمایاند و همان گونه‌ که مقام معظم رهبری فرمودند جبهه مقاومت گسترش بیشتری پیدا کند و مقاومت بیشتری داشته باشد.

انتهای پیام/