وی همچنین توضیح داد که در خطبه اول به مباحث توحیدی پرداخته و در ادامه به اهمیت حکومت دینی پرداخت.
خاتمی با اشاره به دو نظریه متفاوت درباره دین و سیاست، گفت: یکی از این نظریات بر جدایی دین از سیاست تأکید دارد، که در گذشته توسط کلیساها مطرح شده بود، اما نظریه دیگر که مبتنی بر توحید است، معتقد به ضرورت پیوند دین با حکومت است. حکومت دینی باید بسترساز احکام دین باشد و زیرساختهای آن را فراهم کند.
وی به آیهای از سوره حج اشاره کرده و گفت: کسانی که در زمین حکومت میکنند باید به معنویت و دین توجه داشته و علاوه بر اجرای احکام دینی، به فکر رفع مشکلات مردم نیز باشند.
همچنین وی از روایت امام باقر (علیهالسلام) یاد کرد که در آن امام فرمودند: ما کسانی هستیم که اگر قدرت پیدا کنیم، این قدرت را در خدمت دین قرار خواهیم داد.
خاتمی همچنین به سخنان حضرت علی (علیهالسلام) در نهجالبلاغه اشاره کرد و گفت که هدف از حکومت، اجرای دین و برقراری عدل است و باید به مردم حقوقشان را بدهیم و در مسیر هدایتشان گام برداریم.
در ادامه، وی به موضوع حجاب و سایر احکام الهی اشاره کرده و گفت که یکی از وظایف حکومت، فراهم آوردن زیرساختهای اجرای این احکام است.
در بخش دیگری از خطبه، خاتمی به وضعیت سوریه پرداخت و تحلیل مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای را بهعنوان جامعترین تحلیل در این زمینه مطرح کرد.
وی با تأکید بر اینکه ایران به درخواست دولت سوریه به این کشور نیرو فرستاد، گفت: این نیروها بهمنظور عملیات مستشاری و حفظ حرمهای مقدسه وارد سوریه شدند. همچنین حفظ امنیت منطقه و جلوگیری از اقدامات داعش و دیگر گروههای تکفیری. ایران با هدف حفظ امنیت منطقه و مقابله با تهدیدات داعش وارد سوریه شده و در این زمینه نقش کلیدی داشت.
خاتمی در ادامه به تحلیل وضعیت کنونی سوریه پرداخت و گفت که طراحیهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در این منطقه ادامه دارد.
وی همچنین هشدار داد که رژیم صهیونیستی قصد دارد از این وضعیت برای گسترش اشغالگری خود استفاده کند و به کشورهای منطقه هشدار داد که باید در برابر این تهدیدات بایستند.
خطیب موقت تهران به آینده سوریه اشاره کرد و گفت که مقاومت در این کشور همچنان قوی است و جوانان سوری آمادهاند تا بهویژه با کمک ایران اسلامی، نقشههای آمریکا و رژیم صهیونیستی را نقش بر آب کنند و ایران از تهدیدات دشمنان هراسی ندارد و با اقتدار و قدرت به مسیر خود ادامه میدهد.
انتهای پیام/
∎