شناسهٔ خبر: 70246106 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

انتشار سند تازۀ مقابله با «اسلام‌هراسی و عرب‌ستیزی» از سوی جو بایدن

صاحب‌خبر -

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین هفته‌های کاری خود، برنامۀ راهبردی‌ای را برای مقابله با «اسلام‌هراسی و عرب‌ستیزی» اعلام کرد.

از زمان آغاز جنگ غزه، نفرت‌های نژادی و مذهبی در آمریکا به‌ویژه علیه مسلمانان و عرب‌تبارها به‌شدت افزایش یافته و این طرح تازه، خواستار اقدامی عاجل برای کاستن از تبعیض و تعصب می‌شود.

این سند ۶۴ صفحه‌ای تنها حدود شش هفته پیش از تحلیف دونالد ترامپ برای دومین دورۀ ریاست جمهوری‌اش منتشر شد. رئیس جمهور منتخب ایالات متحده در دور اول ریاست جمهوری‌اش، شهروندان چندین کشور اسلامی،‌ از جمله ایران را از سفر به آمریکا منع کرده بود؛‌ اقدامی که جو بایدن در نخستین روز ورودش به کاخ سفید، ملغی اعلام کرد.

طرح جدید جو بایدن شباهت زیادی به استراتژی جامع کاخ سفید برای مقابله با «یهودستیزی» دارد که پانزده ماه پیش اعلام شد.

بیش از یک سال پیش و همزمان با نخستین روزهای جنگ غزه، ودیع الفیوم کودک شش سالۀ آمریکایی فلسطینی‌تبار، به همراه مادرش هدف حملۀ «اسلام‌هراسانۀ» صاحب‌خانۀ ۷۱ ساله‌شان قرار گرفت و با ۲۶ ضربۀ چاقو کشته شد.

جو بایدن در معرفی طرح تازه، قتل ودیع‌ الفیوم را «اقدامی شنیع» خواند و با اشاره به افزایش جدی جرایم «اسلام‌هراسانه و عرب‌ستیزانه»، تبعیض و قلدری را غلط و غیر قابل پذیرش توصیف کرد.

رئیس جمهور آمریکا همچنین نوشت: «مسلمانان و عرب‌تبارها، همچون سایر آمریکایی‌ها شایستۀ زندگی با کرامت انسانی بوده و باید از همۀ حقوق انسانی و شهروندی برخوردار باشند». آقای بایدن تأکید کرد که «سیاست‌هایی که منجر به تبعیض علیه بخش‌هایی از جامعه می‌شوند، اشتباه بوده و نمی‌توانند امنیت ما را تضمین کنند».

از سوی دیگر،‌ شورای روابط آمریکا و مسلمانان، گروهی که حقوق مدنی مسلمانان ایالات متحده را پیگیری می‌کند، طرح آقای بایدن را «ناقص و دیرهنگام» توصیف کرده و از کاخ سفید به‌دلیل عدم تعهد به بازنگری در فهرست فدرال افراد تحت نظر و ممنوع‌الخروج، که بسیاری‌شان مسلمان و عرب-آمریکایی هستند، ایراد گرفته و همزمان، از عدم موفقیت واشینگتن در پایان‌دادن به جنگ غزه،‌ که به گفتۀ این گروه «به افزایش اسلام‌هراسی دامن زده»، انتقاد کرد.

تیم انتقالی آقای ترامپ هنوز در مورد این استراتژی جدید، اظهار نظر نکرده است.

دونالد ترامپ در انتخابات اخیر موفق شد رأی گروهی از مسلمانانی که از حمایت همه‌جانبۀ جو بایدن از اسرائیل در جنگ غزه خشمگین بودند را بدست آورد. رئیس جمهور منتخب ایالات متحده در عین حال تصریح کرده که مانع ورود انکارکنندگان حق موجودیت اسرائیل به آمریکا خواهد شد و روادید دانشجویان خارجی‌ای که رفتار «یهودستیزانه» داشته باشند را لغو خواهد کرد.

از زمان آغاز جنگ غزه در نیمه مهرماه سال گذشته، درگیری بین گروه‌های دانشجویی طرفدار اسرائیل و فلسطینیان در برخی دانشگاه‌های آمریکا بالا گرفت و گروه‌های فعال حقوق بشر دربارۀ افزایش شدید رفتارهای «یهودستیزانه، اسلام‌هراسانه و ضد عرب»‌ در محیط‌های دانشگاهی و به‌طور کلی جامعۀ آمریکا هشدار می‌دهند.