بلغارستان و رومانی پس از سالها مذاکره سرانجام در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) به منطقه شنگن پیوستند و این دسترسی رایگان برای مسافرانی که از طریق هوا یا دریا به هر دو کشور وارد میشوند، را فراهم کرد. با این حال، به دلیل برخی مخالفت ها، که عمدتا از سوی اتریش و به بهانه نگرانیها در مورد ورود مهاجران غیرقانونی به اروپا صورت میگرفت، بازرسیهای مرزی در این دو کشور همچنان برقرار بود.
به گزارش ایرنا به نقل از ایبیسینیوز، بنابر این گزارش مارسل چیولاکو، نخست وزیر رومانی، پیوستن کشورش به منطقه شنگن را موجب رسیدن به "منافع بزرگ" برای اقتصاد آن توصیف کرده و تاکید کرد: این موضوع موجب بازگشت سریعتر میلیونها رومانیایی به این کشور خواهد شد.
کلاوس یوهانیس، رئیس جمهور رومانی نیز، این اقدام را "گامی طبیعی و ضروری" خواند که زمان انتظار در مرزها و هزینههای لجستیکی برای مشاغل مختلف را کاهش داده و موجب جذب بیشتر سرمایه گذاران خارجی میشود.
این شبکه آمریکایی با اشاره به این که آزادی سفر به کل اروپا برای یکپارچگی این قاره از اهمیت زیادی برخوردار است نوشت: بیش از ۴۲۰ میلیون نفر در منطقه شنگن زندگی میکنند و آزادی آنها برای جابجایی در آن سوی مرزها به شکوفایی تجارت و گردشگری اروپا کمک میکند.
این گزارش در پایان نوشت: منطقه شینگن در سال ۱۹۸۵ (۱۳۶۳) تأسیس و پیش از پذیرش کامل بلغارستان و رومانی، ۲۳ کشور از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا عضوی از آن بودند.
میتوان گفت روزانه حدود ۳.۵ میلیون نفر از مرزهای داخلی اروپا عبور میکنند. منطقه شنگن یکی از دستاوردهای اصلی پروژه اروپایی است که به عنوان یک پروژه بین دولتی بین پنج کشور اتحادیه اروپا - فرانسه، آلمان، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ - آغاز شد و به تدریج گسترش یافت و به بزرگترین منطقه سفر رایگان در جهان تبدیل شد.
با این حال، چندین کشور عضو شنگن، از جمله هلند، اتریش و آلمان، در سال جاری برخی از بازرسیهای مرزی زمینی را به دلیل نگرانیها در مورد مهاجرت و امنیت، دوباره آغاز کردهاند.