به گزارش اقتصادنیوز، گروههای شورشی به رهبری گروه «حیات تحریر الشام»، تهاجم بیسابقهای را علیه دولت سوریه آغاز کردهاند که تنها در ۱۱ روز منجر به فتح تمام شهرهای بزرگ کشور شد.
بشار اسد در پی این اتفاق استعفا داد و سوریه را در طول شب ترک کرد. در همین حال، شورشیان وارد کاخ ریاست جمهوری شده و زندانیان را آزاد کردهاند. این رویدادها تحولی برجسته در تاریخ سوریه است که به ۵۴ سال ریاست خانواده اسد پایان داد. با این حال، ابهام در مورد اینکه چه کسی سوریه بعدی را رهبری خواهد کرد، وجود دارد و نگرانیهایی در مورد خلاء قدرت بالقوه در کشوری ایجاد میکند که توسط جناحهای رقیب در هم شکسته شده است. حتی در شرایطی که گروههای شورشی خواستار میانهروی و انتقال عادلانه قدرت سیاسی هستند، باز هم تحولات اخیر سوریه میتواند زمینهساز بی ثباتی بیشتر در منطقهای شود که در آستانه فروپاشی است.
سیلویا کارنزی،کارشناس مسائل خاورمیانه در با تحولات شام مدعی است، یشروی سریع شورشیان و فروپاشی دولت اسد فراتر از انتظارات بازیگران محلی، منطقهای و بینالمللی بود. چنین فعل و انفعالهایی را میتوان به انگیزهها و پویاییهای محلی متنوع نسبت داد که بهشدت به نفع شورشیان است. نیروهای پیشرو، با انگیزهای قوی برای باز پسگیری روستاها و شهرکهای خود در جنوب و شرق ادلب و غرب حلب؛ مناطقی که در سال ۲۰۲۰ و پیش از آن از ویران شده بود، روانه شدند.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «رمزگشایی از تحرکات متحد پیشین القاعده؛ چرا تحریرالشام طالبان نیست؟/ ترامپ برای سوریه پسااسد چه خوابی دیده است؟» بخوانید.