به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، جهانبخش شکری در نشست رئیس قوه قضائیه با فعالان اقتصادی که امروز در تالار برق کرمانشاه برگزار شد اظهار کرد: وجود انواع ناترازیهای انرژی به ویژه برق مشکلات بسیاری را برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است و تعدادی از کارخانجات تعطیل شدهاند.
وی عنوان کرد: رفع این مشکلات تنها با همکاری و همراهی بخش خصوصی و دولتی، حمایت قوه قضائیه و تکیه بر استعدادهای داخلی امکان پذیر است.
رئیس خانه صنعت استان کرمانشاه گفت: وجود قیمتهای دستوری برای کالاهای تولیدی که تولیدکنندگان با تحمل انواع فشارهای ناشی از تلاطم نرخ ارز، تورم، سیاستهای مالی بانکها، وجود تعهدات ارزی تولید میکنند، طاقت فرساست و باید با فوریت نسبت به رفع آن متناسب با واقعیتهای اقتصادی اقدام کرد.
شکری با انتقاد از اقتصاد دستوری و معضل تعهدات ارزی افزود: تمامی منافع این طرح به جیب دلالان رفته است و کمترین منفعتی را برای تولیدکنندگان ندارد و در صورت ادامه آن به زودی بازارهای صادراتی را از دست خواهیم داد و انگیزه برای رقابت با رقبای خارجی باقی نخواهد ماند.
وی افزود: اختلاف فاحش بین ارز بازار آزاد با ارز مورد استفاده در تولید و ارز ترجیحی و مبادلهای از دیگر مشکلات تولیدکنندگان است.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه بیان کرد: یکی از مشکلات بسیار مهم دریافت تسهیلات ارزی است که در سالهای 96 تا 99 از محل منابع صندوق توسعه با نرخ ارز 2 تا 4 هزار تومانی بود و به صورت سرمایه ثابت سرمایهگذاری شده است.
شکری افزود: تولیدکننده میتواند پیشبینی کند، تسهیلاتی که برای راهاندازی چرخ تولید در کشور هزینه میکند در بدترین شرایط با 60 درصد و حتی بیشتر از آن بازپرداخت کند اما متأسفانه به واسطه اعمال تحریمها، تورم و عدم مبادلات بانکی بینالمللی و مواردی که از اراده تولیدکننده خارج است و در کنار قیمتهای دستوری، تسهیلات دو تا چهار هزار تومانی را نمیتوان با نرخ بالای 50 هزار تومان پرداخت کند.
وی بیان کرد: ضروری است این موضوع در جلسه سران سه قوه مورد بررسی قرار گیرد و تدابیر لازم اندیشیده شود؛ در غیر این صورت منجر به تعطیلی بسیاری از واحدها و بیکاری هزاران نفر خواهد شد.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه گفت: کرمانشاه استانی چهار فصل با زمینهای حاصلخیز برای کشاورزی است و با وجود دارا بودن فارغالتحصیلان دانشگاهی و ظرفیتهای خدادادی به واسطه مشکلات دوران جنگ عقب مانده است.
شکری افزود: برای رفع وضعیت نامناسب فعلی در استان باید برنامه ویژهای برای استان تدوین و اجرا شود و چنانچه قرار باشد تسهیلات و مدت زمان بازپرداخت و نحوه دریافت وثایق برای تهران و کرمانشاه یکسان باشد به طور قطع هیچ سرمایهگذاری تمایل به ورود به این استان را ندارد.
وی بیان کرد: پیشنهاد میشود کارگروه ویژهای از مسئولان کشوری و استانی تشکیل و مشکلات استان بررسی شود و متناسب با شرایط هر شهرستان برای آن چارهاندیشی شود.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه گفت: کرمانشاه نیازمند توجه بیشتری است و به طور یقین با اصلاح بخشنامهها و دستورالعملها متناسب با شرایط ویژه کشور میتوان بسیار از مشکلات آن را رفع کرد.
انتهای پیام/
∎