شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد
به گزارش شفقنا رسانه، «مرگ و میر کارگران در شیبی تند» تیتر روزنامه شرق است که در گزارشی به بیان روایتی از دشواری های تلخ کار در محیط های کارگری پرداخت. این روزنامه نوشت: «خبرهای این روزها را جست وجو کردم. فقط در همین یکی، دور روز گذشته این موارد منتشر شده است: «وقوع 12 حادثه معدنی تنها در نیم سال نخست 1403»، «پیداشدن جسد غرق شده صیاد 38ساله جزیره کیش؛ پس از شش روز جست وجو سرانجام جسد علیرضا حقیقی، صیاد حادثه دیده در سواحل غربی کیش پیدا شد»، «مرگ یک کارگر بر اثر ریزش معدن منگنز در قم؛ ریزش ناگهانی دیواره یکی از تونل های معدن منگنز و نارچ قم جان یک کارگر را گرفت و تعداد دیگری مصدوم شدند»، «دلجویی از خانواده های جان باختگان حادثه فولاد نی ریز؛ مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی ریز با حضور در منزل کارگران راننده ای که به تازگی در حادثه درگیری جان شان را از دست دادند، از خانوادهای آنها دلجویی کرد»، «مرگ و مصدومیت دو کارگر باغ به دلیل گازگرفتگی در اتاقک کارگری؛ دو کارگر شاغل در یکی از باغ های روستای رودک قزوین حین استراحت دچار گازگرفتگی شدند که یک نفر از آنها جان باخت»، «مدیرکل پزشکی قانونی استان لرستان: مرگ 15 کارگر و مصدومیت 410 نفر در شش ماه ابتدای سال؛ مدیرکل پزشکی قانونی استان لرستان آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در شش ماهه نخست سال 1403 را اعلام کرد»، «مرگ یک رفتگر در تهران بر اثر تصادف؛ یک کارگر رفتگر بر اثر حادثه تصادف درگذشت»، «مصدومیت یک کارگر میانسال بر اثر آتش سوزی کارگاه شارژ سیلندر گاز؛ یک کارگر بر اثر آتش سوزی کارگاه شارژ سیلندرهای گاز مایع در منطقه شهرری تهران دچار سوختگی شد».»
«کاهش سن مصرف روانگردانها» تیتر روزنامه آرمان امروز است که در مطلبی نسبت به شیوع مصرف روانگردان ها در جامعه هشدار داد و نوشت: «در منابع رواشناسی این نکته همواره مورد توجه بوده که انسان ها همیشه به شادی احتیاج دارند. در واقع شادی نیاز طبیعی و غیر قابل انکار انسان هاست و نمیتوان آن را نادیده گرفت ولی باید به چگونه برآورده کردن این نیاز توجه ویژهای داشت. از سوی دیگر، انسان ها تمایل دارند شادی در درجه اول به صورت گروهی باشد، چون طبیعت انسان اجتماعی است. به عبارت دیگر وقتی شادی گروهی باشد انسان لذت بیشتری می برد. همچنین این نیاز بر پایه های زیست شناختی و مبتنی بر نیاز فیزیولوژیک است. از این رو انسان حتما به دنبال برطرف کردن این نیاز می رود. اگر شرایط شادی در محیط به درستی فراهم نشود انسان به صورت غیر طبیعی نیازهای خود را برآورده می کند. بنابراین وقتی افراد از شادی های غیر ناکارآمد، کاذب و نادرست مصرف روان گردان ها و مواد محرک استفاده می کنند به نظر می رسد که فکر می کنند شرایط شادی فراهم نیست. بر همین اساس عده ای به سمت ارضای نادرست احساسات خود می روند که می تواند به صورت مصرف گروهی یا فردی مواد محرک و روانگردانها باشد. وقتی شرایط محیطی امکان لذت بردن ناشی از شادی را به افراد نمی دهد برخی به دنبال لذت های زیر زمینی و مخرب از جمله مصرف روانگردان ها می روند که باید برای آن فکری اساسی کرد، چرا که بسیاری از جوانان به علت فقدان شادی گرفتار مخدرهایی شده اند که مسیر زندگی شان را به بیراهه کشانده است. بنابراین ضروری است که روش های جایگزین و شادی آور برای نوجوانان و جوانان ایجاد شود، چرا که نخستین علت مصرف روانگردان ها کسب شادی و لذت هایی است که فقدان آن به شدت احساس می شود و همین مساله منجر شده که جوانان به مصرف انواع روانگردان ها سوق یافته و گرایش پیدا کنند.»
«نجات تهران با نسخه پکن» تیتر روزنامه دنیای اقتصاد است و این سوال را مطرح کرد که چرا «پایتخت» ناقص تعطیل شد؟ این روزنامه نوشت: «شهرداری پکن با توجه به وخامت اوضاع، دست به کار شد و برنامهای جامع برای مقابله با آلودگی هوا تدوین کرد. این برنامه شامل قوانین جدید، نظارت دقیق، استانداردهای سختگیرانه و مشارکت مردم بود. همچنین شهرداری شروع به انتشار گزارشهای هفتگی کیفیت هوا کرد تا مردم از وضعیت هوا آگاه باشند. این کمپین همه چیز را زیر نظر گرفت؛ از آلودگی کارخانهها و ساختوسازها تا آلودگی ناشی از سوختن هیزم در خانهها. اما آلودگی ناشی از خودروها، با توجه به افزایش جمعیت و خودروها، مسالهای جدیتر بود. به گفته لیو شین، کارشناس محیطزیست، زمستان ۲۰۱۲، پکن در هالهای از آلودگی فرو رفت و نفس شهروندان را به شماره انداخت. این وضعیت نهتنها مردم عادی، بلکه مسوولان دولتی را نیز نگران کرد. در نهایت، دولت تصمیم گرفت با این معضل به طور جدی مقابله کند. پکن در سپتامبر ۲۰۱۳ طرح جامعی 5ساله برای مقابله با آلودگی هوای شدید خود رونمایی کرد. هدف اصلی این طرح، بهبود معنادار کیفیت هوا و تضمین سلامت شهروندان در کنار توسعه پایدار شهر بود. در این طرح، استانداردهای آلودگی به شدت افزایش یافت و حتی از استانداردهای ملی هم سختگیرانهتر شد. همچنین، خلأهای قانونی موجود در زمینه محیطزیست برطرف شد. یکی از مهمترین بخشهای این طرح، تمرکز بر حملونقل بود.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…