شناسهٔ خبر: 70228366 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

ایران: اقدامات غیرقانونی اسرائیل باید سازمان ملل را ترغیب به بازبینی عضویت این رژیم کند

ایروانی گفت: «ما بر این باوریم که اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل باید همه اعضای سازمان ملل را ترغیب کند تا عضویت این رژیم را در نهاد، بر اساس ماده ۶ منشور (سازمان ملل متحد) بازبینی کنند.»

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل افزود: «امر به اجرای قطعنامه‌های بین‌المللی کمک کرده و تحقق حقوق فلسطینیان، از جمله تعیین سرنوشت و تأسیس یک دولت مستقل و دارای عضویت کامل در سازمان ملل، را تسریع خواهد کرد.»

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل همچنین گفت: «ما همچنین هرگونه تجاوز و حمله توسط نیروهای اشغالگر رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را به‌شدت محکوم می‌کنیم.»

ایران: اقدامات غیرقانونی اسرائیل باید سازمان ملل را ترغیب به بازبینی عضویت این رژیم کند

متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در دهمین جلسه اضطراری فوق‌العاده مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیرامون مسئله فلسطین در روز چهارشنبه به وقت محلی برابر با ۱۱ دسامبر ۲۰۲۴ به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خانم رئیس،

اعضای محترم،

بر اساس مباحث عمومی مطرح‌شده در جلسه پیشین این نشست اضطراری و تصویب قطعنامه مربوط به رأی مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری که در ماه آوریل صادر شد، جامعه بین‌المللی خواستار پایان اشغال در سرزمین‌های اشغالی فلسطین شده است.

الزام رژیم اسرائیل به پایان اشغال، همان‌گونه که در قطعنامه مذکور تأیید شده است، باید شامل چند مؤلفه اصلی باشد: خروج نیروهای نظامی، توقف فعالیت‌های شهرک‌سازی، بازگرداندن زمین‌ها و اموال به فلسطینیان، اجازه بازگشت آنان به سرزمین خود، پایان دادن به تبعیض علیه آنان، جبران خسارات وارده به آنان و محاکمه همه مرتکبان جنایات و خشونت علیه فلسطینیان.

مفاد قطعنامه‌های تصویب‌شده در این مجمع روشن و صریح است؛ با این حال، هیچ تغییر مثبتی در سیاست‌ها و اقدامات آپارتایدی اسرائیل مشاهده نکرده‌ایم. این رژیم همچنان به خشونت علیه غیرنظامیان، تجاوز، کشتار جمعی، آواره‌سازیِ جمعی، بازداشت جمعی، تخریب جمعی، گرسنگی جمعی و دیگر جنایات سنگین ادامه می‌دهد؛ جنایاتی که با وحشیگری بی‌سابقه‌ای در تاریخ بشر در حال ارتکاب هستند.

در واقع، الگوی رفتاری این رژیم است که به‌طور عمدی قطعنامه‌های سازمان ملل را نادیده می‌گیرد تا مشروعیت این سازمان را تضعیف کند.

رژیم اسرائیل به‌وضوح عدم پایبندی خود به قطعنامه‌های سازمان ملل، از جمله چهار قطعنامه‌ای که از اکتبر ۲۰۲۳ در جریان این نشست اضطراری فوق‌العاده تصویب شده‌اند، نشان داده است. این قطعنامه‌ها به نیازهای انسانی بحرانی فلسطین پرداخته، خواستار آتش‌بس فوری در سرزمین‌های اشغالی فلسطین شده‌اند، پایان اشغال غیرقانونی را مطالبه کرده‌اند و بر حق غیرقابل‌انکار فلسطینیان برای تعیین سرنوشت تأکید کرده‌اند.

خانم رئیس،

اشغال توسط رژیم اسرائیل مدت‌هاست که ادامه داشته و این واقعیتی است که این رژیم به‌طور عمدی از آن چشم‌پوشی می‌کند. رژیم اسرائیل در موقعیتی نیست که جامعه بین‌المللی را به دلیل مخالفت با سیاست‌های غیرقانونی و استعماری این رژیم مورد انتقاد قرار دهد.

با توجه به تهاجمات و بمباران‌های وحشیانه علیه فلسطینیان، قساوت و بی‌رحمی این رژیم، که از سیاست‌های آپارتاید و نسل‌کشی آن ناشی می‌شود، غیرقابل انکار است.

علاوه بر جنایات علیه فلسطین، رژیم اسرائیل تلاش کرده است جنگ، بی‌ثباتی و تجاوز را به سایر سرزمین‌ها، از جمله سوریه، لبنان و کشورم ایران گسترش دهد.

ما همچنین هرگونه تجاوز و حمله توسط نیروهای اشغالگر رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را به‌شدت محکوم می‌کنیم.

خانم رئیس،

همکاران گرامی،

رژیم اسرائیل به‌طور مکرر حقوق بین‌الملل، از جمله قوانین حقوق بشر و بشردوستانه را نقض کرده است. این وضعیت نشان‌دهنده ناکامی نظام‌مند این رژیم در رعایت شرایط عضویت در سازمان ملل متحد است.

ما بر این باوریم که اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل باید همه اعضای سازمان ملل را ترغیب کند تا عضویت این رژیم را در نهاد، بر اساس ماده ۶ منشور، بازبینی کنند. این امر به اجرای قطعنامه‌های بین‌المللی کمک کرده و تحقق حقوق فلسطینیان، از جمله تعیین سرنوشت و تأسیس یک دولت مستقل و دارای عضویت کامل در سازمان ملل، را تسریع خواهد کرد.

خانم رئیس،

با وجود جنایات متنوعی که مقامات رژیم اسرائیل مرتکب شده‌اند، آن‌ها از مصونیت کامل برخوردارند. این مصونیت، در کنار موارد دیگر، با حمایت بی‌قید و شرط برخی کشورها و عدم اقدام شورای امنیت تداوم یافته است. چنین مصونیتی باید پایان یابد.

شورای امنیت باید رژیم اسرائیل را برای نقض قوانین بین‌المللی پاسخگو کرده و حفاظت از غیرنظامیان را تضمین کند.

در پایان، مایلم اعلام کنم که جمهوری اسلامی ایران با توجه به فوریت وضعیت انسانی و اهمیت آتش‌بس فوری، بی‌قید و شرط و دائمی در غزه، به قطعنامه‌های مطرح‌شده رأی مثبت خواهد داد.

با این حال، حمایت ما از این قطعنامه‌ها هیچ تأثیری بر موضع ملی دیرینه و ثابت ما در مورد مسئله فلسطین، که شامل عدم به‌رسمیت شناختن رژیم اسرائیل است، نخواهد داشت.

متشکرم، خانم رئیس.