به گزارش اقتصاد آنلاین ، وزیر نفت شامگاه سهشنبه درباره نشست یکصدو هشتاد نهم اوپک که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: موضوعهای مختلفی در این اجلاس مطرح شد که مهمترین آن انتخاب وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس اوپک برای سال ۲۰۲۵ میلادی بود. همچنین وزیر نفت عراق به عنوان نائب رئیس دوره جدید انتخاب شد.
وزیر نفت افزود: دوره دبیرکل اوپک نیز برای یک دوره سه ساله تمدید شد و مجدد آقای هیثم الغیص از کویت به دلیل عملکرد خوبی که داشت با اجماع اعضا ابقا شد.
پاک نژاد تعداد اعضای اوپک را ۱۲ کشور دانست و خاطرنشان کرد: مقرر شد در نشستی که هفت خردادماه سال آینده برگزار میشود، تاریخ دقیق اجلاس بعد مشخص شود.
انتخاب محمد پاک نژاد به عنوان رئیس کنفرانس اوپک در سال ۲۰۲۵
وزیر نفت با تشکر از رئیس کنفرانس و وزرای کشورهای عضو اوپک به دلیل اعتماد و انتخاب وزیر نفت ایران بهعنوان رئیس کنفرانس اوپک در سال ۲۰۲۵ گفت: بهعنوان رئیس کنفرانس اوپک در سال ۲۰۲۵ کاملا متعهد هستم که از تمام ظرفیت و تلاش خود برای تقویت روحیه، انسجام، همبستگی و پیشرفت سازمان استفاده کنم.
پاکنژاد بیان کرد: بنده بهعنوان رئیس کنفرانس اوپک در سال ۲۰۲۵ کاملا متعهد هستم که از تمام ظرفیت و تلاش خود برای تقویت روحیه، انسجام، همبستگی و پیشرفت سازمان استفاده کنم.
مبنای انتخاب رؤسای دورهای اوپک چیست؟
صدو هشتاد و نهمین نشست عادی وزیران نفت و انرژی اوپک عصر سه شنبه به وقت تهران به صورت ویدئو کنفرانس به ریاست مارسل آبکه، وزیر نفت گابن و رئیس دورهای نشست اوپک در سال ۲۰۲۴ میلادی برگزار شد.
مبنای انتخاب رؤسای دورهای اوپک و هیئتعامل حروف الفباست و ایران از یکم ژانویه سال ۲۰۲۵ میلادی (۱۱ دی ۱۴۰۳) ریاست دورهای اوپک را بهعهده میگیرد.
بیوگرافی و سوابق محسن پاک نژاد
محسن پاک نژاد دارای سوابق گستردهای در صنعت نفت و گاز ایران است. برخی از مهمترین مسئولیتها و سوابق او عبارتند از:
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری: محسن پاک نژاد به عنوان معاون وزیر نفت ایران در امور مهندسی، پژوهش و فناوری فعالیت داشته است. در این نقش، او مسئول نظارت بر پروژههای بزرگ نفتی، بهبود فناوریهای مربوط به استخراج و تولید نفت و گاز، و همچنین ارتقای تحقیقات علمی در این حوزه بود.
معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران: وی همچنین به عنوان معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران خدمت کرده است. در این سمت، او نقش کلیدی در مدیریت تولید نفت و گاز، بهینهسازی فرآیندهای تولید و نظارت بر عملیاتهای تولیدی این شرکت داشت.
مدیریت پروژههای نفتی: پاکنژاد در طول دوران فعالیت خود در صنعت نفت، بر مدیریت و اجرای پروژههای بزرگ نفتی، از جمله پروژههای توسعه میادین نفت و گاز ایران نظارت داشته است.
عضویت در هیئت مدیره شرکتهای نفتی: او به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره شرکتهای مرتبط با صنعت نفت نیز فعالیت داشته و در تصمیمگیریهای استراتژیک این شرکتها نقش داشته است.
تدریس و پژوهش: علاوه بر فعالیتهای اجرایی، پاکنژاد در حوزه آموزش و پژوهش نیز فعال بوده و به عنوان استاد دانشگاه و پژوهشگر در زمینه نفت و گاز فعالیت کرده است.