جوان آنلاین: کانال تلگرامی «مهارتهای زندگی» بخشی از کتاب منحنی دوم، اثر چارلز هندی را با ترجمه دکتر محمدحسین صائبی به اشتراک گذاشت. در این بخش از کتاب میخوانیم: به عنوان یک تمرین کلاسی از دانشجویان ارشد خود، همواره خواستهام یک آگهی یا سخنرانی درگذشت بنویسند. به آنان میگویم، فرض کنید در دهه ۸۰ عمر خود از دنیا رفتهاید. مردم زیادی در مراسم خاکسپاری شما شرکت کردهاند و بهترین دوست شما پیشتر پذیرفته است، مدیحهسرایی را برعهده بگیرد. اما از او خواستهاید کوتاه سخن بگوید. آنچه را دوست دارید بگوید در کمتر از ۳۰۰ واژه بنویسید. در واقع من از کسانی که در نقطه اوج زندگی حرفهای خود هستند، میخواهم در نقطه پایانی زندگی خود بایستند و به گذشته نگاه کنند و به این فکر کنند میل دارند برای چه چیزی در یادها بمانند؟ مهمترین مشارکت آنان در زندگی چه چیزی خواهد بود؟ چه چیزی را از خود به جای خواهند گذاشت؟
با انجام این تمرین، خود دریافتم تمرین هشدار دهندهای است، اما به فرد نیز اجازه میدهد رؤیاپردازی کند. این تمرین میخواهد به شرکتکنندگان کمک کند تا کار و زندگی خود را در یک پرسپکتیو یا چشمانداز قرار دهند و نیز بر هرگونه توانایی که تحقق نیافته است تمرکز کنند. بعید میدانم ارسطو این تمرین را تأیید نمیکرد زیرا این کار تمرینی است برای اندیشیدن، چیزی را که او برای زندگی آزمونشده حیاتی میدانست.
پایان خود را تجسم کنید
با انجام این تمرین، خود دریافتم تمرین هشدار دهندهای است، اما به فرد نیز اجازه میدهد رؤیاپردازی کند. این تمرین میخواهد به شرکتکنندگان کمک کند تا کار و زندگی خود را در یک پرسپکتیو یا چشمانداز قرار دهند و نیز بر هرگونه توانایی که تحقق نیافته است تمرکز کنند
صاحبخبر -
∎