وزارت خزانهداری آمریکا یک شرکت امنیت سایبری چینی به نام «سیچوان سایلنس اینفورمیشن تکنولوژی» و یکی از کارکنان آن به نام «گوان تیانفنگ» را به دلیل حمله سایبری گستردهای که به گفته مقامات این وزارتخانه میتوانست منجر به مرگ انسانها شود، تحریم کرد.
در بیانیهای که وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه ۲۰ آذر منتشر کرده، اعلام شده است این شرکت مستقر در چنگدو در آوریل ۲۰۲۰ بدافزاری را در بیش از ۸۰ هزار فایروال مورد استفاده هزاران شرکت در سراسر جهان نصب کرده است.
به گفته این وزارتخانه، این بدافزار نه تنها دادهها را سرقت میکرد، بلکه برای اجرای حملات باجافزاری نیز مورد استفاده قرار گرفت. این نوع حملات، شبکههای شرکتها را با رمزگذاری دادهها فلج میکنند.
این بیانیه اضافه کرد که حدود ۳۶ مورد از این فایروالها متعلق به شرکتهایی بودند که زیرساختهای حیاتی را حفاظت میکردند و اگر این حملات خنثی یا مهار نمیشد، «میتوانست به آسیبهای جدی یا تلفات انسانی منجر شود.»
به گزارش رویترز، یکی از شرکتهای انرژی که هدف این حملات قرار گرفته بود، در زمان حمله «به طور فعال در حال حفاری» بود. در صورت عدم مهار این حمله، «امکان اختلال در عملکرد دکلهای نفتی وجود داشت.»
بر اساس این گزارش، دادستانی ایالات متحده، «گوان» کارمند شرکتی چینی مزبور، را به اتهام توطئه برای ارتکاب کلاهبرداری رایانهای و اینترنتی متهم کرد. طبق کیفرخواستی که وزارت دادگستری روز سهشنبه منتشر کرد، پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، برای ارائه اطلاعات درباره این فرد ۳۰ ساله، شرکت او یا فعالیتهای هکری مرتبط، ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
شرکت سیچوان سایلنس به درخواست رویترز برای اظهارنظر از طریق ایمیل پاسخی نداد.
این شرکت پیشتر نیز به فعالیتهای دیجیتالی مخرب متهم شده است. در سال ۲۰۲۱، شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام گفت سیچوان سایلنس در یک کارزار تأثیرگذاری آنلاین نقش داشت که در آن ادعاهایی درباره یک زیستشناس ساختگی مطرح شد که میگفت ایالات متحده در جستوجوی منشأ کووید-۱۹ مداخله میکند.
دولت چین معمولا هرگونه دخالت در هک و دیگر فعالیتهای سایبری مخرب را انکار میکند.
∎