انجمن اسلامی دانشکدهی کشاورزی دانشگاه تهران 19 آذر مراسمی به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو و با حضور وزیر کشاورزی، غلامرضا نوزی قزلجه، برگزار کردند. انصاف نیوز گزارشی میدانی از این مراسم تهیه کرده است.
مشاهدات خبرنگار انصاف نیوز نشان میدهد که دانشگاه یکی از غیرسیاسیترین دورانهای خود را سپری میکند و این شرایط هر چه از تهران دور میشویم بدتر هم میشود. دانشکدهی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در شهر کرج است.
این امر از تعداد محدود اعضای انجمن اسلامی این دانشکده و حتی اعضای کمتر تشکلهای جناح مقابل که در سالن حاضر بودند و نیز تمایل اندک دانشجویان برای حضور در سالن مشخص بود. با این حال نهایتا پس از کنسل شدن کلاسهای ساعت یک، دو سوم سالن امام خمینی این دانشکده که حدود 400 نفر ظرفیت دارد پر از جمعیت شد.
طبق شنیدهها شرایط استقبال دانشجویان از مراسم روز دانشجو در پردیس مرکزی این دانشگاه هم رونق چندانی نداشته است.
سوالاتی که در بخش پرسش و پاسخ از وزیر مطرح شد نشان میداد دانشجویان ناآشنا با فضای سیاسی کشور نیستند اما ظاهرا میلی به فعالیت مداوم در یک تشکل رسمی را ندارند.
دغدغههای اصلی مطرح شده از سوی انجمن اسلامی این دانشکده، چه در متن قرائت شده توسط دبیرشان، علی خسروی و چه در فیلم کوتاهی که در سالن پخش شد، مسائل زیست محیطی بود.
از نکات قابل تامل این برنامه تناسب فضای علمی دانشکدهی کشاورزی و منابع طبیعی، دغدغههای محیط زیستی اعضای انجمن اسلامی آن و مهمان این برنامه یعنی وزیر کشاورزی بود.
در دکور انجمن اسلامی دانشکدهی کشاورزی سه تصویر کوچک هم پایین پوسترشان وجود داشت: ابراهیم یزدی، امام موسی صدر و سیدمحمد خاتمی.
مطلع و مقطع برنامه روی پوستر برنامه نوشته شده بود: چونان سرو ایستادهایم و استوار… ویژهنامهی 16 آذرِ دیاپازون، نشریهی این انجمن نیز همین عنوان را داشت.
در دست یکی از اعضای انجمن دستهای فرم عضویت و مترصد جذب عضو جدید بود.
کلیپی که توسط اعضای انجمن اسلامی دانشکدهی کشاورزی تهیه شده بود اشاره به مجموعهای از دغدغهها و خاطرات بد محیط زیستی مردم ایران و مسائل کشاورزان میشد مانند مرگ پیروز، فرونشستها، کمبود آب و خاک و…
دبیر انجمن اسلامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، علی خسروی، سخنرانیاش مقابل وزیر را اینطور شروع کرد: من از زبان تشکیلاتی مقابل وزیر سخن میگویم که همواره مهندسین و متخصصینی را تحویل جامعه داده که صرفا تحصیلکردگانی عافیت طلب نیستند که به راحتی از ملت و طبیعت بگذرند.
او در ادامهی صحبتهایش ضمن اشاره به قدمت 83 سالهی این تشکل از تمامیتخواهانی که قصد بلعیدن منابع طبیع را دارد نقد کرد. علی خسروی اقدام دولت در قطع مازوتسوزی را شجاعانه خواند و البته اضافه کرد که نمیتوان چشم بر بلایی که قطعی برق بر سر کشاورزان میآورد بست.
خسروی همچنین به سیاست غلط پافشاری بر تولید برق با انرژی هستهای کرد و اینطور توضیح داد که سهم 12 درصدی برق تولیدی از این روش با هزینههای آن برای مردم همخوانی ندارد. این در حالیست که ایران میتواند به دلیل وسعت بیابانهایش حجم زیادی برق خورشیدی تولید کند. متن کامل این بیانیه نیز منتشر شده است.
دبیر کل انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم سخنرانی کرد و از شرایط جنبش دانشجویی گفت.
حسین آذرنیوند، یکی از اساتید دعوت شده در این مراسم و از ادوار انجمن اسلامی این دانشکده بود. او نیز در این مراسم صحبت کرد و از سیاستهای غلطی گفت که در این سالها مایهی زیان مردم و منابع طبیعی ایران شده است؛ سیاستهایی نظیر «خودکفایی در همه چیز»! موضوع دیگری که آذرنیوند به آن اشاره کرد متعهد ماندن به این اصل رئیسجمهور یعنی «وعدهی بیفکر و بیپشتوانه ندادن» بود.
نمایندهای از انجمنهای علمی این دانشگاه نیز پشت تریبون رفت. از موضوعات مورد اشارهی او استفاده از ظرفیت جوانان تحصیلکردهی این دانشکده توسط سیاستگذاران بخش کشاورزی بود.
وزیر حین سخنرانی افراد محتلف گاه نکاتی را یادداشت میکرد.
این بین یک کشاورز سرعینی نیز پلاکاردی دست گرفته بود و به شرایط آبشار گورگور در منطقهشان اعتراض داشت. او میگفت این آبشار در اختیار کارخانههای آب معدنی قرار گرفته و حقآبهی کشاورزان قطع شده. شرایط به گونهایست که محوطهی این آبشار را فنس کشیدهاند و حتی به تصویر محیط زیست نیز آسیب زدهاند. در دورهی دولت دوازدهم در اعتراض به این شرایط حتی تجمع کردهاند اما با آنها برخورد شده است.
زن میانسالی هم در حاشیهی مراسم سعی کرد با وزیر صحبت کند اما جمعیت مانع شد. اعتراض او به شرایط تبدیل وضعیت نیروهای پیمانی یا قراردادی وزارت جهاد کشاورزی بود. به باور او قرار نبود زنها در میان نیروهای رسمی جدید این وزارتخانه باشند!
در ردیف جلوی سالن رئیس دانشکدهی کشاورزی و منابع طبیعی هم حضور داشت که او از ادوار انجمن اسلامی این دانشکده است.
بخش پایانی نیز به سخنرانی و پرسش و پاسخ از وزیر گذشت که مختصری از آن در ادامه میآید. غلامرضا نوری قزلجه در چند دقیقهای سخنرانی کرد در مورد آنچه نمایندگان مختلف گفتند چند کلامی سخن گفت از جمله اینکه دولت چهاردهم بر قولش مبنی بر کار عقلانی و دوری از وعدههای توخالی ثابت قدم است. او البته گفت که خودکفایی به عنوان یک اصل مصرح در قانون اساسی کشور قابل چشمپوشی نیست.
نوری از معنای وفاق در دولت پزشکیان نیز گفت. او توضیح داد که وفاق به معنی سهمخواهی نیست بلکه به معنی رسیدن به درک مشترک در مسائل حیاتی کشور است.
وزیر کشاورزی در بخش پرسش و پاسخ نیز به چند سوال دانشجویان از جمله در موضوع قانون حجاب، صیانت از فضای مجازی و فیلترینگ، پاسخ داد که در صفحهی اینستاگرام انصاف نیوز میتوانید ببینید.
زمانی که وزیر قصد ترک سالن را داشت یکی از اعضای جامعه اسلامی دانشکده به وزیر اصرار میکرد هر هفته به دانشگاه بیاید و از شهید رئیسی الگو بگیرد. چند نفری از حاضران واکنش نشان دادند که چنین چیزی ممکن نیست و حتی خود آقای رئیسی هم چنین نمیکرده!
برد انجمن اسلامی نشان میداد سه حلقهی مطالعاتی در انجمن در حال برگزاریست. بوفهی دانشکده بسته شده بود. دانشجویان دلیل را سیاست دانشکده برای جلوگیری از مختلط شدن این فضا میدانستند.
یکی از اعضای انجمن میگفت مراسم روز دانشجو در این دانشکده بعد از حدود 6 سال برگزار شده و همین هم حاصل تلاش همان تعداد اعضای محدود انجمن این دانشکده بوده که پای انجمن اسلامی ماندهاند.
انتهای پیام