بهگزارش خبرنگار میراثآریا، در این نشست که تعدادی از مسئولان وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و وزارت علوم نیز حضور داشتند، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نشستی سه ساعته نظرات، پیشنهادات و صحبتهای دانشجویان را از نزدیک شنید و در پایان این نشست در سخنانی با جمعبندی نظرات دانشجویان بر تقویت همکاری این وزارتخانه با دانشگاه و دانشجویان تاکید کرد.
۱۵۰۰ فعال دانشجویی در دانشگاه تهران
در ابتدای این نشست روحالله نصرتی معاون فرهنگی دانشگاه تهران در سخنانی با اشاره به به اهمیت نقش موثر دانشجویان در توسعه کشور از دانشگاهها بهعنوان یک ظرفیت مهم یاد کرد و گفت: کانونهای دانشجویی در محیط دانشگاه تقویت شده و با توجه به ظرفیتهایی که دارند، آماده همکاری با وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هستند.
او افزود: ما ۷۵ کانون در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و دینی داریم و بیش از ۱۵۰۰ فعال دانشجویی داریم. همچنین ۲۰۰ انجمن علمی داریم و ۵ تشکل اسلامی در حال فعالیت هستند.
نصرتی ادامه داد: انتشار بیش از ۳۰۰ نشریه دانشجویی ظرفیت مهمی برای گفتمانسازی در حوزههای فرهنگی اجتماعی است. رویکرد دولت به ظرفیت دانشجویان مهم است و در نظر داریم این کانونها و تشکلها را تقویت کنیم و در همین رابطه آماده همکاری برای امضای تفاهمنامه با وزارت میراثفرهنگی هستیم.
او ادامه داد: دانشگاه ظرفیت انسانی قابل توجهی دارد. بدنه دانشجویی می تواند در پیشبرد ماموریتهای وزارتخانه مثمرثمر باشند.
فعالیت ۷۰ انجمن علمی و ۳۰ کانون فرهنگی هنری در دانشگاه علامه
محمدحسین پناهی معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست گفت: در دانشگاه علامه ۱۷ هزار دانشجو در فعالیتهای فرهنگی هنری مذهبی قعال هستند.
او فضای دانشجویی را ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری در ایران عنوان کرد و گفت: باید بتوانیم موضوع گردشگری دانشجویی را تعریف کنیم و دانشجویان بهعنوان سفیران میراثفرهنگی وگردشگری به توسعه این حوزه کمک کنند.
در ادامه این نشست تعدادی از دانشجویان نیز به ارائه نظر و پیشنهادهای خود در حضور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پرداختند.
ضرورت ظرفیتسازی جوامع محلی
مهدی اسدی عضو کانون گردشگری دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران با اشاره به رویکرد دولت در حمایت از بومگردیها و توانمدسازی معیشت جوامع محلی افزود: اولین جشنواره بومگردیها و غذاهای محلی را در کانون گردشگری دانشکده جغرافیا یازدهم آذر ماه برگزار کردیم که تجربه موفقیت آمیزی بود و با حمایت دولت اینگونه جشنوارهها گسترده تر برگزار میشود.
او با بیان اینکه تمرکزمان در ظرفیتسازی جوامع محلی و ارتقای کسب و کار محلی است بر تسهیلگری روستایی و توزیع مکانی از سوی دولت اشاره کرد و ادامه داد: الگوی جامع بومگردی کشور را آماده کرده ایم و در قالب یک کتاب به زودی منتشر خواهیم کرد.
تبادل فرهنگی بین دانشگاهها و مراکز فرهنگی
رایگان شدن موزهها و نمایشگاهها برای دانشجویان به منظور ارتقای سطح علمی و افزایش علاقهمندی جوانان به میراثفرهنگی، برگزاری اردوهای علمی و فرهنگی در مقاصدی نظیر کاشان، یزد و کیش، برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی در حوزههای میراثفرهنگی، تاریخی و صنایعدستی، ایجاد تسهیلات برای پژوهشهای دانشجویی، دسترسی به منابع، ایجاد برنامههای تبادل فرهنگی بین دانشگاهها و مراکز فرهنگی، حمایت از طرحهای ابتکاری دانشجویی، حمایت از برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری در دانشگاهها مواردی بود که عیسی روزگرد عضو شورای صنفی دانشگاه علامه طباطبایی به آنها اشاره کرد.
اهمیت تقویت هویت ملی و ایرانی
امیر صالح آقامیرزایی دبیر کانون ایرانشناسی دانشگاه تهران بر اهمیت تقویت هویت ملی و ایرانی تاکید کرد و افزود: توسعه گردشگری و جذب گردشگر در جزایر سه گانه به خصوص ابوموسی نقش موثری در تقویت هویت ملی دارد. همچنین در خنثی سازی بسیاری از کارهای بیگانگه موثر است.
حل چالشهای فرهنگیاجتماعی با دیدگاههای میان رشتهای
میثم عامری دبیر کانون ایرانشناسی و گردشگری و نماینده کانونهای دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به ظرفیت سه هزار نفری و تنوع رشتهای این کانون ها بهمنظور همکاری و انجام کارهای مشترک با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، افزود: دیدگاههای میان رشتهای میتواند راه حلهای مفیدی را برای حل چالشهای فرهنگیاجتماعی این حوزه ارائه دهد.
او با اشاره به فعالیت پررنگ و جدی ۲۰ کانون دانشگاه علامه طباطبایی در حوزه میراثفرهنگی و گردشگری به تشریح فعالیتهای مرتبط با ماموریتهای وزارتخانه پرداخت و برای همکاری و قبول مسئولیت اعلام آمادگی کرد.
اهمیت تقویت تعلق نسل جدید به آینده ایران
محمدعلی کیانی عضو کانون مسئولیت اجتماعی مرهم با اشاره به اهمیت تقویت تعلق نسل جدید به آینده ایران، چالش ایرانی و اسلامی را دلیلی برای بازماندن به اهداف اسناد بالادستی و ایجاد وفاق در کشور عنوان کرد.
تبیین جایگاه مناطق ویژه گردشگری بهعنوان فصای نوینی در توزیع فضایی قدرت، مانیتورینگ اعطای اعتبارات گردشگری، تدوین سند جامع توسعه جزایر سه گانه مبتنی بر دیپلماسی گردشگری و بررسی مولفههای تلفیق زیست مردم با میراثفرهنگی پیشنهادهای مطرح شده از سوی این فعال دانشجویی بود.
شناخت حوزه میراثفرهنگی اولین گام است
خسروبیگی دبیر کانونهای دانشگاه تهران گفت: اولین گام این است که بتوانیم جایگاه این حوزه را بشناسیم و به دیگران نیز معرفی کنیم. حمایت از صنایعدستی تولیدی توسط زنان خانهدار یکی از کارهای مهمی است که کانون ما میتواند با وزارت میراثفرهنگی همکاری کند.
شیخزاده مسئول تشکل انجمنهای دانشگاه علوم سیاسی اظهار کرد: تشکل فعال ما در این دانشگاه درباره معرفی شخصیتهای فرهنگی و مفاخر ایران فعالیت دارد. در حوزه گردشگری نیز علاقه زیادی به حوزه گردشگری دریایی داریم و انتظار داریم دولت چهاردهم به توسعه گردشگری دریایی توجه ویژهای داشته باشد.
امیرمحمد تقوایی مسئول کانون بازیهای یارانهای دانشکده فنی دانشگاه تهران نیز گفت: این کانون تیم بازیسازی دانشگاه را تشکیل داده و از این طریق آماده معرفی آثار تاریخی و فرهنگی کشور هستیم چون یک سبک بازی داریم به اسم بازیهای شناختی که توجه جامعه هدف را به آثار تاریخی جلب میکند.
پیشنهاد برگزاری اردوهای گردشگری دانشجویی در جزیره بوموسی
علی افضلی موسس کانون ایرانشناسی دانشگاه تهراندر این نشست افزود: این کانون دارای ظرفیتهای زیادی است و میتواند در این باره با وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همکاری داشته باشد. دانشجویان با تفکرات مختلف گرد موضوع مشخصی به نام ایران در این کانونها جمع میشوند. دانشجویان میتوانند کارهای بزرگی را انجام دهند و این کانون بعد از یک سال بهعنوان کانون برتر در جشنواره رویش اتنخاب شد. پیشنهادی که دارم برگزاری اردوهای گردشگری برای دانشجویان به مقصد جزیره بوموسی و تنب بزرگ و تنب کوچک است.
علی رستگار از کانون فیلم و عکس دانشگاه علامه نیز گفت: ما در ایران این ظرفیت را داریم که از گویشهای محلی در حوزههای مختلف استفاده کنیم. این یک ظرفیت مهم است. پیشنهاد دارم با توجه به ظرفیت سینما میتوان از این ظرفیت برای معرفی حوزه گردشگری و میراثفرهنگی و صنایعدستی استفاده کرد چرا که خیلی وقتها لوکیشینهای محلی و مناطق روستایی خیلی وقتها جزو بهترین لوکیشنها است.
عرفان محمودیان موسس کانون خبر دانشگاه تهران نیز در این نشست یادآور شد: این روزها اهمیت رسانه و خبر برای همه افراد مشخص شده است. خوشبختانه این وزارتخانه یک خبرگزاری به نام میراثآریا دارد که این را گام موثری میدانیم از این رو ما نیز آماده همکاری با این خبرگزاری هستیم.
کمک وزارت میراثفرهنگی به احیای بازیهای بومی و محلی
زهرا توسلی از انجمن فقه و حقوق دانشکده الهیات نیز گفت: دانشگاه تهران، نماد آموزش عالی کشور و دانشگاه مادر است. اکنون عصر ارتباط میانرشتهای است و میتوان بین رشتههای مختلف و حوزه فرهنگ و هنر پل ایجاد کرد، این ظرفیت در دانشگاهها وجود دارد اما باید به دانشجو هویت ایرانی و اسلامی را نشان دهیم تا با این هویت بیش از پیش آشنا شوند.
محمد آیرام از کانون ورزش دانشگاه علامه اظهار کرد: در حوزه فرهنگ یک مسئله مهم داریم که برخی از بازیهای محلی در حال فراموش شدن هستند من از وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تقاضا دارم فضایی را فراهم کند تا از فراموشی این بازیهای بومی و محلی که جزو هویت ما هستند، جلوگیری شود.
تقویت ارتباط دانشجویان با پژوهشگاه میراثفرهنگی
فاطمه عالمی از دانشگاه علامه در این نشست یادآور شد: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه داشت دسترسپذیری معلولان و توانیابان در موزهها، امکان گردشگری و اماکن فرهنگی تاریخی است.
کیانا اکبری دبیر شورای مرکزی انجمن های علمی و دانشجویی دانشگاه تهران نیز در این نشست گفت: با اشاره به اهمیت حضور نهادهای علمی در عرصه دولتی بر استفاده از ظرفیت پژوهشی، علمی و فرهنگی دانشگاهها تاکید کرد.
او افزود: تقویت همکاری در حوزه پژوهشی، امکان دسترسی به آرشیوها و اطلاعات و ارتباط موثر با پژوهشکدههای میراثفرهنگی در زمینههای مختلف و ... از دیگر درخواستهای ما از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است.
انتهای پیام/