سهراب صحرایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه جزو استانهای برتر در زمینه تولید آبزیان در آبهای داخلی است، اظهار کرد: کرمانشاه رتبه پنجم تولید ماهیان سردابی در بین استانهای غیرساحلی و رتبه نخست تولید ماهیان گرمابی در میان استانهای غیرساحلی کشور را دارد.
وی عنوان کرد: مجموع تولیدات محصولات آبزی استان در سال گذشته 21 هزار و 690 تن بوده و پیشبینی میشود براساس برنامه هفتم توسعه امسال به 23 هزار و 770 تن افزایش یابد.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه گفت: براساس برآوردهای انجام شده از این میزان، 9101 تن مختص به تولید ماهیان گرمابی، خاویاری و تولید در منابع آبی و 14 هزار و 644 تن مختص به تولید ماهیان سردابی شامل تولید در مزارع منفرد، مجتمع، دومنظوره و قفس خواهد بود.
صحرایی افزود: همچنین برای امسال پیشبینی شده پنج میلیون و 200 هزار قطعه انواع ماهیان زینتی و 25 تن میگوی آب شیرین در این استان تولید شود.
وی بیان کرد: در سال گذشته 8000 تن ماهیان گرمابی، خاویاری و تولید در منابع آبی، 13 هزار و 685 تن ماهیان سردابی، پنج تن میگوی آب شیرین و پنج میلیون قطعه ماهیان زینتی در استان کرمانشاه تولید شده است.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه گفت: در سال گذشته بیش از 2312 تن ماهی خوراکی تازه از نوع ماهیان سردابی و عمدتا گرمابی کپور و 361 هزار و 400 قطعه ماهی زنده کپور از این استان صادر شد.
صحرایی با بیان اینکه در سال گذشته در مجموع 3734 نفر به صورت مستقیم در بخش آبزیپروری این استان مشغول به کار شدند افزود: هماکنون 460 مزرعه فعال آبزیپروری، چهار مجتمع سردابی، یک مجتمع گرمابی، چهار واحد پرورش ماهی در قفس و 15 مرکز تکثیر و پرورش انواع ماهیان زینتی در استان فعال است.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی استان در سال گذشته 10.2 کیلوگرم است، عنوان کرد: تولید گونه ماهی قزلآلای رنگین کمان در 377 مزرعه پرورش ماهی سردابی فعال استان، تولید چهار گونه ماهی گرمابی شامل کپور، آمور، فیتوفاگ و بیگهد در مزارع پرورش ماهیان گرمابی فعال شهرستان قصرشیرین از جمله قابلیتهای استان است.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه گفت: فعالیت تنها مرکز تکثیر میگوی بزرگ آب شیرین «ماکروبیاکیوم روزنبرگی» کشور در قصرشیرین با مساحت مفید هشت هکتار و ظرفیت سالانه دو میلیون قطعه میگو، پرورش گونههای ماهیان خاویاریدر دو مزرعه پرورش ماهیان خاویاری استان، وجود حدود 25 گونه ماهیان بومی در رودخانههای استان با ارزش اقتصادی و بومشناختی، تکثیر و پرورش انواع ماهیان زینتی تخم گذار و زندهزا در 15 کارگاه عمده و وجود کارخانه خوراک آبزیان از دیگر ظرفیتهای استان است.
انتهای پیام/
∎