شناسهٔ خبر: 70197483 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

قیمت طلا قطب نمای بازار ارز خواهد ماند؟

اقتصادنیوز : فعالا بازار افزایش قیمت‌ها در بازار ارز را ناشی از «تحولات سیاسی در خاورمیانه»، «افزایش تقاضا در بازارهای جهانی»، «سیاست‌های ارزی بانک مرکزی» و «روند صعودی قیمت طلا» می‌دانند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز روز دوشنبه، با نوسانات و تغییرات قابل‌توجهی همراه بود و همچنان چشم‌انتظار تحولات سیاسی و اقتصادی ماند. همچنین افزایش تقاضا در مقایسه با عرضه دلار همچنان بر نوسانات بازار سایه انداخته است و به‌نظر می‌رسد برخی معامله‌گران به اخبار سیاسی خاورمیانه واکنش نشان داده‌اند و برای خرید دلار پیش‌دستی کرده‌اند؛ اقدامی که منجر به افزایش محدود قیمت دلار شد.

تحولات مربوط به سقوط دولت اسد و وقایع سوریه همچنان در کانون توجه معامله‌گران قرار دارد و برخی از تحلیلگران، با استناد به سخنانی که هفته گذشته عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد درباره افزایش قیمت دلار در صورت سقوط شهرهای سوریه مطرح کرده بود، این گمانه‌زنی را دارند که سیاست‌گذار در تلاش است تا با استفاده از نوسانات قیمت دلار، کسری بودجه را در ماه‌های پایانی سال جبران کند.

با این حال، قیمت دلار در بازار تهران و هرات شاهد افزایش چشمگیری بود و این تحولات به همراه تقویت قیمت طلا، روند صعودی قیمت دلار را در بازارهای مختلف آغاز کرد. قیمت دلار در بازار آزاد تهران با گپ مثبت ۲۰۰ تومانی وارد دامنه ۷۰ هزار تومان شد و پس از نوسانات کوچک، تا نیمه دوم این دامنه پیش رفت. قیمت دلار در هرات نیز مشابه بازار تهران رفتار کرد و با گپ مثبت ۷۰ تومانی از معاملات شب گذشته، وارد کانال جدید شد و به سطح قیمت‌های بالاتری رسید.

تحلیل‌گران بازار اعتقاد دارند قیمت دلار در حال رسیدن به یک سقف مقاومتی است و این سطح به عنوان مرز جدید برای قیمت دلار در نظر گرفته شده است و تنها در صورت تزریق ارز توسط بازارساز این روند اصلاح خواهد شد.

درهم امارات نیز روز گذشته معاملات را نوسانی آغاز کرد و در حالی که به طور موقت به سطح ۱۹ هزار و ۸۶۰ تومان رسید، با تغییر روند قیمتی، به محدوده ۱۹ هزار و ۷۶۰ تومان کاهش یافت. در ادامه، درهم توانست به سطح قبلی خود که ۱۹ هزار و ۸۴۰ تومان بود، بازگردد.

از سوی دیگر، قیمت دلار در بازار رسمی روز گذشته با افزایش به ۵۵ هزار و ۴۳۵ تومان رسید و دلار نیما نیز ۵۳ هزار و ۹۲۵ تومان قیمت خورد. یورو نیز روندی صعودی را تجربه کرد و به ۵۸ هزار و ۵۶۵ تومان رسید و حواله یورو هم با رشد ۵۶ هزار و ۹۷۰ تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی وارد کانال ۱۵ هزار تومان شد و به ۱۵ هزار و ۹۴ تومان رسید.

با این حال، بازار رسمی همچنان در تلاش است تا از نوسانات شدید جلوگیری کرده و با استفاده از ابزارهای سیاست‌گذار، روند قیمت‌ها را کنترل کند. این در حالی است که نرخ درهم امارات نیز در نوسان است و تغییرات قیمت آن به طور مستقیم بر روی بازار ارزهای داخلی تاثیر می‌گذارد.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها هم روز گذشته شاهد رشد چشمگیر بیت کوین بود که تا مرز ۱۰۰ هزار دلار افزایش پیدا کرد، اما در نهایت با تغییر روند، به محدوده ۹۶ هزار و ۹۲۱ دلار عقب نشست. این نوسان قیمت می‌تواند نشان‌دهنده یک اصلاح بعد از رشد سریع و ناگهانی باشد، که در بازارهای رمز ارز به خصوص برای بیت کوین پدیده‌ای رایج است. تحلیل‌ها حاکی از آن است که بیت کوین زیر سطح مقاومتی ۱۰۰ هزار دلار باقی خواهد ماند.

در حال حاضر، قیمت بیت کوین در حوالی ۹۶ هزار دلار قرار دارد و تحلیل‌های تکنیکال نشان می‌دهند در صورتی که قیمت بتواند این سطح را حفظ کند، احتمال بازگشت به سمت ۱۰۰ هزار دلار قوت خواهد گرفت. اما اگر فشار فروش ادامه یابد و قیمت به زیر ۹۵ هزار دلار برود، ممکن است شاهد اصلاح بیشتری در محدوده ۹۲ هزار دلار یا حتی ۹۰ هزار دلار باشیم. از سوی دیگر اگر حمایت ۹۶ هزار دلار شکسته شود، احتمال نزول قیمت تا مرز ۹۲ هزار دلار وجود دارد و در صورت حفظ سطح ۹۶ هزار دلار و عبور از سطح مقاومتی ۱۰۰ هزار دلار، بیت کوین می‌تواند به سمت قیمت‌های بالاتر از جمله هدف ۱۰۵ هزار دلار حرکت کند.

تتر نیز در روز گذشته شاهد افزایش قیمت بود و وارد کانال ۷۳ هزار تومان شد. این رمزارز در حال حاضر در سطح ۷۳ هزار و ۸۵۰ تومان در معامله است. تحلیلگران معتقدند اگر بازار رمزارزها به روند صعودی خود ادامه دهد، احتمالاً تقاضا برای تتر افزایش خواهد یافت که می‌تواند قیمت آن را در محدوده فعلی یا حتی بالاتر نگه دارد. اما اگر بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال دچار اصلاح شوند و فشار فروش در بازار افزایش یابد، تتر ممکن است با کمی افت قیمت روبه‌رو شود. با توجه به پایداری قیمت تتر در محدوده ۷۳ هزار تومان، به نظر می‌رسد که قیمت آن به سرعت به تغییرات بازار واکنش نشان خواهد داد.

در صورت ادامه روند صعودی در بازارهای رمز ارز، احتمالاً تتر به سمت کانال‌های بالاتر، مانند ۷۵ هزار تومان، حرکت خواهد کرد. اگر بازار رمزارزها وارد روند کاهشی شود، تتر ممکن است کمی افت کرده و به محدوده ۷۲ هزار تومان بازگردد، که همچنان در سطح حمایتی قابل توجهی قرار دارد.

با این همه، فعالا بازار افزایش قیمت‌ها در بازار ارز را ناشی از «تحولات سیاسی در خاورمیانه»، «افزایش تقاضا در بازارهای جهانی»، «سیاست‌های ارزی بانک مرکزی» و «روند صعودی قیمت طلا» می‌دانند و معتقدند در حالی که سیاست‌های ارزی بانک مرکزی می‌تواند تا حدی از جهش‌های قیمتی جلوگیری کند، تقاضای جهانی و نوسانات بازارهای بین‌المللی می‌توانند همچنان بر قیمت‌ها در بازار ارز ایران تاثیرگذار باشد.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از فعالان بازار، با توجه به روندهای موجود در بازار ارز، به نظر می‌رسد قیمت دلار در کوتاه‌مدت به سطح جدیدی خواهد رسید و بازارساز در این وضعیت نقش مهمی ایفا می‌کند و با تزریق ارز می تواند قیمت اسکناس آمریکایی را کنترل کند.

معامله گران فنی نیز پیش‌بینی می‌کنند درهم امارات در حال حاضر در ناحیه حساسی قرار دارد و مرز حمایتی فعلی در 19 هزار و 760 تومان است و شکستن این سطح، قیمت درهم را به سمت مرز 19 هزار و 600 تومان عقب خواهد راند. در صورتی که درهم امارات موفق به حفظ سطح 19 هزار و 840 تومان شود، اولین مقاومت پیش‌رو در 19 هزار و 880 تومان و سپس در 20 هزار تومان قرار دارد.

در نهایت، تحلیلگران بر این باورند که بازگشت قیمت دلار به کریدور ششم بعید به نظر می‌رسد، اما احتمال اینکه قیمت دلار به کف کریدور هفتم بازگردد، وجود دارد.