شناسهٔ خبر: 70188668 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

سنگدونی، نائب رئیس کمیسیون انرژی در گفت وگو با بولتن نیوز:

وزارت نفت میادین خزر را توسعه بدهد/ توسعه میادین خزر امنیت انرژی 6 استان را برقرار می کند

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: فراکسیون شمال به همراه نمایندگان استانهای خراسان شمالی و رضوی و سمنان در تلاش هستیم که وزارت نفت را مکلف کنیم تا سرمایه گذاری در بخش حفاری خزر را توسعه بدهد.

صاحب‌خبر -

گروه انرژی: نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: فراکسیون شمال به همراه نمایندگان استانهای خراسان شمالی و رضوی و سمنان در تلاش هستیم که وزارت نفت را مکلف کنیم تا سرمایه گذاری در بخش حفاری خزر را توسعه بدهد.
به گزارش   بولتن نیوز رمضانعلی سنگدونی نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه یکی از منابع بسیار وافری که در دریای خزر با کشورهای حوزه خزر مشترک هستیم نفت و گاز است، اظهار داشت: از دور یازدهم که به مجلس آمدم، مدام پیگیرتوسعه حفاری در میادین نفت و گاز خزر و بخش خشکی شمال استان گلستان بود.از آن زمان دکل حفاری در خشکی در استان گلستان و شمال دریای خزر در منطقه قمیشان مستقر شدند . اقدام به حفاری کردند. اقدامات خوبی در این رابطه انجام شد. در سفری که آقای مهندس اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به منطقه داشت،خبرهای خوبی داد و مشخص شد که بخشی از این حفاری ها در استان گلستان و بخش خشکی به نتایج خوبی رسیده که امید بخش بود .
وی افزود: طی حفاری هایی که انجام شده و در حال آزمایش است به مخازنی دسترسی پیدا کرده ایم. باید دید که در طرح های توسعه ای این مخازن چه شرایطی دارند. در همین رابطه مکاتباتی با شرکت ملی نفت ایران و وزیر نفت انجام شده است و قرار است که تیم جدید وزارت نفت گزارشی به کمیسیون انرژی ارایه کنند.
رییس مجمع نمایندگان استان گلستان با بیان اینکه ذخایر کشور در دریا و خشکی  در شمال کشور در شرایط خوبی قراردارد، خاطرنشان کرد: لازم است که سرعت کار بالا برود به این دلیل که کشورهای حاشیه خزر مثل آذربایجان و ترکمنستان در حال استفاده از این منابع هستند. البته که توسعه و برداشت از این میادین نیاز به تجهیزات بیشتر و امکانات پیشرفته تری دارد که  یکی از دلایل کندی در پیشرفت کار همین موضوع بوده است.
او افزود: مانع دیگر عمق دریای خزر است که نسبت به خلیج فارس و دریای عمان بیشتر است و کار حفاری را به کندی پیش می برد.
سنگدونی با اشاره به برنامه ذخیره سازی نفت و گاز در منطقه قزل تپه ، تصریح کرد: ما نیاز به منبعی  برای ذخیره سازی گاز در این منطقه داریم که  این موضوع را هم دنبال می کنیم.البته کار از 7-8 سال پیش در این رابطه شروع شده است.شمال و شمال شرق کشور نیاز به ذخیره سازی و تولید نفت و گاز دارد. درحال حاضر گاز منطقه خراسان از عسلویه تامین می شود. در خراسان پالایشگاه شهید هاشمی نژاد داریم که 50 میلیون مترمکعب تولید می کند که کل خراسان را کفاف نمی دهد و نیاز است که در شمال کشور در تولید نفت و گاز وارد شویم.
این عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ترکمنستان به ما گاز نمی دهد، گفت: در سالهای قبل از سال 86 ما با ترکمنستان قرارداد داشتیم و روزانه 40 تا 50 میلیون مترمکعب گاز وارد می کردیم؛ بخشی از این گاز را هم صادر می کردیم الان شرایط سوآپ گازی چندان مناسب نیست. بنابراین حتما  نیاز است که وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت دریای خزر  طرح توسعه منابع هیدروکربوری در دریای خزر و بخش خشکی در استان گلستان را در دستور کار قرار دهند.
نایب رییس کمیسیون انرژی با اشاره به میادین مشترک گازی بین ایران و  ترکمنستان ، گفت: وزارت نفت باید بر روی توسعه این میدان مشترک متمرکز شود، به این دلیل که  می تواند امنیت تامین انرژی حاشیه خزر و همچنین خراسان های شمالی و جنوبی و سمنان را تامین کند.
سنگدونی با تاکید براینکه برداشت منابع نفت و گاز خزر منافع 6 استان کشور را تامین کرده و امنیت بخش انرژی این استانها را افزایش می دهد، گفت: در حال حاضر فراکسیون نمایندگان شمال و نمایندگان خراسان شمالی و رضوی و سمنان به دنبال این هستیم که وزارت نفت را مکلف کنیم تا سرمایه گذاری در بخش حفاری خزر را توسعه بدهد.اگر وزارت نفت نمی تواند، یا منابع لازم را ندارد، اجازه بدهد که بخش خصوصی وارد شود. ما این موضوع را در مجلس دنبال می کنیم که انشالله به نتیجه برسد.