به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حسین مولوی عصر امروز در شورای آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به وضعیت مدارس استان مرکزی اظهار کرد: 259 هزار دانش آموز در سطح استان مرکزی مشغول تحصیل هستند که شامل 126 هزار دانش آموز دختر و 131 هزار دانش آموز پسر است، 225 هزار دانش آموز در مدارس دولتی و 32 هزار دانش آموز معادل 13 درصد در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند.
وی افزود: مجموع مدارس استان مرکزی 2 هزار و 81 مدرسه است که شامل یک هزار و 826 مدرسه دولتی و 255 مدرسه غیردولتی است، این در حالیست که 17 هزار و 590 نیروی انسانی در مدارس استان مشغول به فعالیت هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی بیان کرد: تاکنون 1900 نفر تقاضای انتقال به داخل استان داشتند که با درخواست یک هزار نفر موافقت شده است، همچنین 880 نفر تقاضای انتقال به خارج از استان داشتند که با 380 نفر موافقت شده است. 1400 نفر از معلمان مشمول بازنشستگی بودند که 709 نفر بازنشسته قطعی شدند و مابقی ماندگار شدند.
مولوی با بیان اینکه استان مرکزی در ساماندهی نیروی انسانی رتبه سوم کشور را داراست، گفت: در حوزه ثبت نام و توزیع کتب درسی سال گذشته در همین تاریخ در بعضی روستاها مشکل توزیع کتاب وجود داشت اما از رتبه 32 در سال گذشته امسال به رتبه 12 رسیدیم.
وی ادامه داد: استان مرکزی در ارزیابیهای بودجه و جهش درآمدهای اختصاصی رتبه اول کشور را دارد، همچنین در استان شاهد ارتقای کیفیت آموزشی و رشد معدل بودیم به طوری که از رتبه 14 کشور در معدل به رتبه 7 صعود کردیم. معدلها در رشتههای تجربی و ریاضی یک نمره افزایش پیدا کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی بیان کرد: مولدسازی یکی از روشهای فروش زمینهای آموزش پرورش است، تاکنون 17 ملک به فروش گذاشته شده و با کمک بخش خصوصی مولدسازی یک ملک در حال پیگیری است. همچنین طرح درخواست مجوز فروش زمینهای اهدایی خیر مدرسهساز حاجیان در ناحیه دو اراک و مدرسه وشتگان دلیجان در قالب ارزش افزوده در حال انجام است.
مولوی در ارتباط با برنامههای آموزش و پرورش برای مقابله با آسیبهای اجتماعی در مدارس، گفت: یکی از تاکیدهای رهبر معظم انقلاب اسلامی جلوگیری از آسیبهای اخلاقی و روانی در بین دانش آموزان است که برای نخستین بار در روز معلم به آن اشاره شد، یکی از برنامههایی که در آموزش و پروش از چند سال گذشته شروع شده، انتصاب مشاور ویژه نماد در آموزش و پرورش استان است که آنها منطقه به منطقه در مدارس حضور پیدا کرده و مدیران مدارس را توجیح میکنند.
وی ادامه داد: غربالگری دانش آموزان در حوزه آسیبهای روانی از دیگر اقدامات آموزش و پرورش است، سال گذشته پایههای اول، سوم، هفتم، هشتم و دهم شامل 91 درصد از دانش آموزان غربالگری شدند که این غربالگری توسط 1500 همکار انجام شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی بیان کرد: اطلس خطرپذیری استان مرکزی با غربالگری دانش آموزان به دست آمده و نتیجه غربالگری نشان داده رفتار خودآسیبرسان رتبه یک را دارد و در مرحله قرمز است، هرچند استان مرکزی در بین دیگر استان در حوزه قرمز نیست اما این عوامل نشان میدهد باید در این زمینهها در مدارس سرمایه گذاری داشته باشیم چراکه ممکن است منجر به خودکشی دانش آموزان شود.
مولوی تصریح کرد: امسال مراکز مشاوره ارتقا یافته و از سه مرکز به 11 مرکز تبدیل شده است و آسیبهای اجتماعی به این مرکز ارجاع داده میشوند، خط ملی 1570 از ساعت 7 صبح تا ساعت 24 شب آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره به افراد است.
وی با بیان اینکه تاکنون 40 درصد دانش آموزان در غربالگری شرکت کردند، افزود: پیشگیری و درمان امسال جزو برنامههای اولویتدار آموزش و پرورش استان مرکزی است، در دو ماه گذشته نزدیک به 34 جلسه نماد در مدارس برگزار شده است، وقتی دانشآموز در یک مدرسه اقدام به خودکشی میکند و موفق نمیشود باید در جلسه نماد اقدام عاجل اندیشیده شود.
انتهای پیام/711/
∎