به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، یافتههای یک بررسی جدید نشان میدهد که مصرف بیشتر پروتئین گیاهی و پروتئین حیوانی کمتر، خطر بیماریهای قلبی و بیماری عروق کرونری (بیماری رگهای تغذیهکننده عضله قلب) را کاهش میدهد.
پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومی تیاچچن در دانشگاه هاروارد که یافتههایشان را در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا منتشر کردهاند میگویند: بسیاری از ما باید رژیم غذایی خود را به سمت پروتئینهای گیاهی تغییر دهیم. ما میتوانیم این کار را با کاهش مصرف گوشت، بهویژه گوشتهای قرمز و فرآوریشده و خوردن بیشتر حبوبات و آجیل انجام دهیم.
نتایج این مطالعه که بهمدت 30سال روی 200هزار نفر انجام شدهاست، نشان داد افرادی که بالاترین نسبت پروتئین گیاهی به پروتئین حیوانی را مصرف کردهاند، ۱۹درصد کمتر در معرض بیماری قلبی و ۲۷درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری عروق کرونری قلب قرار دارند.
پژوهشگران میگویند که این کاهش خطر احتمالا ناشی از جایگزینی گوشت قرمز و فرآوریشده با پروتئینهای گیاهی بهویژه آجیل و حبوبات است که با بهبود چربی خون، فشارخون و نشانگرهای ضدالتهابی مرتبط هستند.
البته دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است فردی به بیماری قلبی مبتلا شود، ازجمله ژنتیک، انتخاب نامناسب رژیم غذایی و عاداتی مانند سیگارکشیدن و نوشیدن الکل و بهتر است با ورزشکردن و انتخاب بهتر مواد غذایی، این خطرات را کاهش داد.