شناسهٔ خبر: 70155729 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

گفت‌وگوی چالشی دانشجویان دانشگاه ایلام با مسئولان

مراسم بزرگداشت روز دانشجو با حضور پرشور دانشجویان، استاندار ایلام، ریاست دانشگاه و برخی مسئولان استانی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، مراسم بزرگداشت 16 آذر و روز دانشجو، به همت بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان و انجمن اسلامی دانشجویان و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ایلام در محل سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار شد.

این مراسم با استقبال پرشور و خارج از انتظار دانشجویان مواجه شد، به گونه‌ای که بسیاری از دانشجویان به صورت ایستاده و یا خارج از سالن، محتوای برنامه را دنبال کردند.

در این مراسم 3 ساعته، برنامه‌های شاد و متنوعی چون موسیقی زنده، اجرای دوبله توسط دانشجویان و اختصاص تریبون به دانشجویان جهت بیان انتقادات، سؤالات، مشکلات و طرح مباحث چالشی برگزار شد که در پایان صحبت‌های آنها، استاندار ایلام به همه ی سوالات و مطالبات دانشجویان پاسخ داد.

پرهام نعیم نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه ایلام یکی از این دانشجویانی بود که به عنوان نفر اول تریبون را در دست گرفت و سخنانش را با این جمله آغاز کرد؛ حال دانشگاه خوب باشد، حال استان هم خوب است. 

این دانشجو خطاب به استاندار جهت انتخاب مدیران، گفت: همه افراد بر اساس شایستگی های خود، نه بر اساس وابستگی های حزبی و روابط خاص انتخاب شوند.

وی با بیان اینکه ما بر این باوریم که اردوهای جهادی در بسیج دانشجویی یک فرصت ویژه برای محرومیت زدایی و ایجاد تغییرات مثبت در جامعه است، افزود: نقش کلیدی اردوهای راهیان پیشرفت بسیج دانشجویی در جهاد تبیین ضروری است که لازمه این اردوها با حمایت‌های استانی است.

نعیم به مشکلات ناوگان حمل و نقل برای دانشجویان و فرسودگی آنها اشاره داشت و گفت: متاسفانه اردوهای زیارتی به مشهد و قم و عتبات به دلیل مشکلات حمل و نقل و هزینه های بالا به فراموشی سپرده شده است، این امر نیازمند حمایت‌های استانی و ملی بویژه از سوی صنایع بزرگ استان بویژه پتروشیمی و گاز نفت می‌باشد.

این دانشجو با بیان اینکه برخی خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه فرسوده و نیاز فوری به ساخت خوابگاه‌ها با کیفیت بالا داریم، ادامه داد: این امر نیازمند توجه خیرین است، لذا خواهشمندیم در مجمع خیرین نگاهی ویژه به زیرساخت‌های دانشگاه داشته باشیم ، چرا که اگر حال دانشگاه خوب باشد حال استان هم خوب است.

خانم صیدی دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ایلام نیز از استاندار و مسئولان استانی نیز مطالبه های داشت و گفت: استاندار ایلام کنترل و جلوگیری از قبیله گرایی و استفاده از تخصص گرایی در انتصابات استان را مد نظر داشته باشد.

وی پیگیری مسائل زیرساختی استان و سازماندهی و ایجاد زیر ساخت‌ های حمل و نقل عمومی و پایانه های مسافربری را دغدغه ی همیشگی دانشجویان از دیگر استانها عنوان کرد.

صیدی با نقد کردن از متروکه شدن شهرک صنعتی‌ ایلام، خواستار فعال نمودن، تولید و توسعه ی این شهرک شد.

 رایزنی با تهران در خصوص ایجاد یک کنسولگری در استان عراق با توجه به هم مرز بودن با کشور عراق و وجود دانشجویان عراقی از دیگر مطالبات این دانشجو بود.

ایجاد واحدهای تجاری در مرز مهران و استفاده از فرصت مرز مهران، توجه ویژه به توسعه فیزیکی دانشگاهها، حمایت از پروژه های نیمه کاره دانشگاه ایلام، استفاده از ظرفیت مشاوره با دانشجویان نخبه در حل مشکلات استان، حضور معاونین و مدیران استان در بین دانشگاهیان، چاره ای برای تورم، ناامیدی، بیماری، خودکشی، طلاق و غیره از دیگر مطالبات مطرح شده توسط دانشجویان بود.

برخی دانشجویان هم از کیفیت نداشتن غذای سلف دانشگاه گلایه داشتند و برخی نیز ایده ای برای سردر دانشگاه، (با نمادی از ایلام ) تا معرف ایلام باشد.

و اما مطالبه ی همه ی دانشجویان داشتن سالن آمفی تئاتر با ظرفیت بالای 1000 نفر برای دانشگاه بود چرا که بیش از 200 نفر به صورت ایستاده در این سالن 500نفری نظاره گر برنامه بودند و تعدادی دانشجو نیز بیرون از سالن حضور داشتند.

بایستی صدای دانشجویان را شنید

استاندار ایلام در این آیین با ابراز خرسندی از حضور در بین اساتید و دانشجویان و بیان حدیثی از امیرالمومنین حضرت علی (ع) که می فرمایند: «علم گنج بزرگی است که با خرج کردن تمام نمی شود» گفت: علم تنها چیزی است که فنا ناپذیر است و امروزه مهد علم دانشگاه و دانشجویان هستند.

احمد کرمی همه ی مباحث مطرح شده از سوی سخنرانان را درست و دغدغه خود دانست و افزود: استان ایلام دارای مزیت های بسیار در حوزه‌های مختلف بوده و ظرفیت های بالای گردشگری، نفت و گاز و مرز و اربعین و زمین های کشاورزی مستعد و البته نیروی انسانی توانمند افق روشنی در پیش روی استان ترسیم نموده است. 

نماینده عالی دولت در استان اقدامات گذشتگان را برای توسعه استان قابل تقدیر دانست و ابراز داشت: اقدامات خوبی در گذشته صورت گرفته اما فاصله‌ی وضعیت موجود با وضعیت مطلوب بسیار است که باید بتوانیم با همراهی دانشگاه، دانشجویان و اساتید و اهل علم مسائل و موانع پیش رو را حل کنیم.

وی اولویت اصلی خود را برای توسعه استان استفاده از ظرفیت نیروی انسانی شایسته و فرهیخته دانست و گفت: من به ظرفیت نیروی انسانی توانمند استان برای رفع مشکلات و توسعه اعتقاد راسخ دارم و نگاهم این است که مسائل با استفاده از این ظرفیت قابل حل است.

استاندار ایلام با بیان این که علم است که می تواند بهره وری را بالا ببرد و در رسیدن به اهداف شتاب ما را بیشتر کند، گفت: برای حل مسائل و مشکلات به حرکت مضاعف و پرشتاب نیاز داریم و چه مسیری بهتر از علم و دانشگاه، برای رفع موانع است. 

وی افزود: گام اول همان طور که رئیس جمهور محبوب مطرح کردند همدلی، همراهی و وحدت است.

 کرمی در بخش دیگری از سخنان خود دوره دانشجویی را همراه با تحول دانست و بیان داشت: با دانشجو باید گفتگو کنیم چرا که او منطق پذیر است و اگر با سعه ی صدر حرف دانشجو، استاد و قشر فرهیخته را بشنویم می توانیم بخش عمده ای از مشکلات را حل کنیم ‌.

وی با اشاره به مواردی که در صحبت های سخنرانان بیان شد گفت:به دقت به این صحبت ها توجه کردم و اعتقاد دارم که دانشجویان به عنوان مغز متفکر و عامل رشد و بالندگی جامعه می توانند در عرصه های علمی، فرهنگی سیاسی و اجتماعی با روحیه حق طلبی، پرسشگری و دانش اندوزی جامعه را در مسیر پیشرفت قرار دهند. 

استاندار ایلام دانشگاه را موتور محرکه جامعه دانست و گفت: من فرزند دانشگاه هستم و ارتباط مستقیمی با دانشجویان داشته ام و به نیروی جوانی دانشگاه به عنوان یک سرمایه بی بدیل اعتقاد دارم.

وی تآکید کرد: انتظارم از دانشگاهیان این است که هر دانشکده تخصصی مسئولیت حل مشکلات حوزه‌ی خود را بر عهده بگیرد. 

استاندار ایلام افزود: اساتید و دانشجویان و اهل علم در هر رشته می‌بایست بتوانند با ارتباط با مدیران و دستگاه‌ها وضعیت موجود را تحلیل کنند و راهکارهای برون رفت از مشکلات ارائه دهند.

کرمی نیاز امروز جامعه را شنیدن صدای دانشجویان بیان کرد و افزود: امروز به دنبال شنیدن سخنان شما دانشجویان هستیم و باید دغدغه ی جوانان و دانشجویان شنیده شده و برای برطرف کردن آنها تلاش کرد.

وی در بخش سوم صحبت های خود با اشاره به این که به دیپلماسی مرزی اعتقاد داریم اضافه کرد: بر این اساس ما دیداری با استاندار و مقامات ارشد استان واسط عراق داشتیم و این مباحث را پیگیری کردیم. 

استاندار ایلام همچنین با اشاره به مباحث مطرح شده از طرف دانشجویان از جمله اردوهای جهادی، کرسی های دانشجویی آزاد اندیشی، مباحث اجتماعی و توسعه نرم افزاری بر ارتباط دانشگاه با صنعت و کمبود فضاهای فرهنگی و هنری در استان تأکید کرد و گفت: در این رابطه نشست های تخصصی را با دانشگاهیان خواهیم داشت چرا که ما باید مشکلات خود را نقد کنیم و با این کار راهکارها مشخص خواهد شد و به جای نقد اشخاص مشکلات نقد می‌شوند.

وی گفت: با توجه به شناختی که از استان دارم با خرد جمعی و کار گروهی و استفاده از ظرفیت دانشگاهها می توان به توسعه دست یافت.

احداث سالن آمفی تئاتر یک هزار نفری در دانشگاه ایلام

 رئیس دانشگاه ایلام؛ نیز در این مراسم ضمن تبریک روز دانشجو با بیان اینکه افتخارات بسیاری در دانشگاه ایلام کسب شده است، اظهار داشت: جهت توسعه این فضای آموزشی کارهای بسیاری انجام و یا در دست اقدام است.

طاهر علیمحمدی با تاکید بر اینکه در گرامیداشت روز دانشجو باید بیش از پیش به دنبال مطالبات دانشجویی از جنس رفاهی و صنفی باشیم، خاطر نشان کرد: اگر دانشجویان در صحنه های مبارزه، دشمن را به خوبی نشناسند به بیراهه رفته و آسیب بسیاری خواهند دید.

وی با اشاره به اینکه جنبش دانشجویی در روز 16 آذر سال 1332 دشمن شناس و نقش آفرینی‌های بسیاری علیه هجمه های دشمن داشتند، یادآور شد: دانشجویان در آن برهه زمانی شجاعت های بسیاری از خود نشان دادند و دانشجویان عصر امروز باید ادامه دهنده راه و اهداف انها باشند.

رییس دانشگاه ایلام با بیان اینکه در دوران جنگ دفاع مقدس بیش از 3 هزار دانشجو که اکثرا از دانشجویان برتر کشور بودند تقدیم انقلاب و ارمان های نظام شدند، تصریح کرد: پیشرفت علمی کشور و به حرکت درآوردن چرخ اقتصادی با کمک دانشجویان نخبه مسیر می شود.

انتهای پیام/180/