مدیریت کارشناسی و رکوردزنی در سنگان
به گزارش اقتصادآنلاین، صنعت فولاد در سالهای اخیر با وجود منابع غنی از ذخایر سنگآهن با چالش انرژی و متعاقب آن تأمین مواد اولیه مواجه بوده است که همین موضوع در برخی موارد تولید را تحت تاثیر قرار داده است. این موضوع باعث شد تا شرکتهای فولادی توسعه در بالادست را همچون توسعه در پایین دست در دستور کار قرار دهند.
در این بین مجموعهای همچون فولاد سنگان در تلاش است با وجود چالشهایی که صنعت کشور با ـآن مواجه است، تامین پایدار مواد اولیه مورد نیاز کارخانههایش، تولید خود را افزایش دهد. یکی از این موارد افزایش تولید کنسانتره با کیفیت است که در نهایت منجر به افزایش تولید گندله و فروش محصول خواهد شد.
روند رشد شرکت فولاد سنگان همیشه مداوم بوده، به نحوی که در فروردین امسال از 320600 تن در ماه و ثبت رکورد 450130 تن در اردیبهشت ماه، و اکنون شاهد ثبت رکورد جدید 480410 تن در ماه هستیم که نسبت به رکورد قبلی رشد 6.8 درصدی را نشان می دهد. در حال حاضر فولاد سنگان تولید گندله سال گذشته خود را نیز پشت سر گذاشته است و با مدیریت چالش گاز درصدد تحقق تولید 5 میلیون تنی تا پایان سال است. در همین مدت به علت افزایش تولید گندله، فروش این محصول نیز با رشد بیش از 43 درصدی همراه بوده است.
اما نکته مهم آن است که فولاد سنگان در شرایطی موفق به تحقق این رکورد شده است که صنعت فولاد با چالشهای بسیاری در حوزه تامین انرژی به ویژه برق و گاز مواجه بوده است. محدودیتهای برق و گاز امسال نسبت به سال گذشته زودتر از موعد فولادی ها را غافلگیر کرده است. در نتیجه تحقق این هدف در گام اول به مدیریت انرژی در این مجموعه باز میگردد که حالا با موفقیت همراه شده است. در واقع فولاد سنگان با تدوین سند استراتژیک سالانه خود و انطباق شرایط تعمیرات دوره ای بر زمانهای کمبود انرژی توانست بخش مهمی از چالش انرژی را مدیریت کند. این شرکت همزمان با خرید برق تضمینی از بخش خصوصی چالش قطعی برق در تابستان را با حداقل وقوع قطعی پشت سر گذاشت تا در ادامه تحقق برنامه پیشبینی شده خود را محقق سازد.
در واقع اصلی ترین دلیل برای این رکورد نحوه مدیریت در مجموعه سنگان است. مدیریت سنگان با نگاه کارشناسی و تخصصی، برنامهریزیهای کوتاه مدت- میان مدت و بلند مدت را در دستور کار قرار داده و بررسی تمامی فاکتورهای اثرگذار بر تولید استراتژی توسعه را تدوین کرده است که حالا رکوردزنی ها نشان می دهد این نگاه دقیق و کارشناسی بوده است.
افزایش تولید کنسانتره در این مجموعه منجر به افزایش تولید در حلقه بعدی یعنی گندله خواهد شد و همین موضوع باعث می شود تا فولاد سنگان نقش خود را در تامین نیاز فولاد مبارکه به عنوان گروه مادر افزایش دهد. این موضوع می تواند در ادامه این مسیر سهم فولاد سنگان در تامین مواد اولیه زنجیره ارزش فولاد را باز هم افزایش دهد.