چند روز پیش بود که در بحبوحه درگیریها در شمال سوریه، کارشناس صهیونیست به سازمان رادیو و تلویزیون سراسری رژیم صهیونیستی گفت که «رهبران تروریستهای سوری در حال برنامهریزی برای فتح سفارت اسرائیل در دمشق و بیروت هستند.» این کارشناس، «مردخای کیدار»، با تأکید بر اینکه «آنها اسرائیل را راهحل میدانند نه مشکل» تأکید کرد که تروریستها آماده توافق صلح با اسرائیل هستند، اما به شرطی که سوریه و لبنان را تحت کنترل بگیرند! همزمان از ادامه حملات رژیم آپارتاید اسرائیل به مرزهای سوریه و لبنان بسیار میشنویم. بگذریم از این که با یک هماهنگیِ زمانی و چند ساعت پس از آتشبس بین حزبالله و رژیم آپارتاید اسرائیل تکفیریها بلوای خود را آغاز کردند. به هر حال، باز هم از این سنخ خبرها منتشر میشود تا شواهد و قرائن بیشتری برای همپیمان بودن تروریستهای تکفیری در سوریه با رژیم آپارتاید اسرائیل باشد. مسئله فقط این نیست که تروریستها به جای جنگیدن با اشغالگران صهیونیست با مسلمانان میجنگند، بلکه شواهد روشن حاکی از همسویی کامل تکفیریها و صهیونیستهاست که کمر به جنگ مقاومت و مسلمانان بستهاند. نگاهی به مواضع رژیم صهیونیستی و ذوق زدگی آنها نیز، همین مسئله را تایید میکند.
درست در این شرایط است که یکی از سرکردههای «ارتش آزاد سوریه» در مصاحبه با روزنامه عبری اذعان کرد که تروریستهای تکفیری با رژیم صهیونیستی دوست هستند و با هیچکسی جز دولت بشار اسد، حزبالله لبنان و ایران دشمنی ندارند. او به شرط آنکه نامش فاش نشود در مصاحبهای با روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی به دوستی خود با این رژیم اذعان کرد و دولت «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه، حزبالله لبنان و ایران را «دشمنان» خود نامید. آنطور که ایسنا به نقل از این نشریه نوشته است، او گفت: «آنچه که اسرائیل علیه حزبالله در لبنان انجام داد به ما کمک بزرگی کرد. ما از ایجاد رابطه دوستی با همه در منطقه از جمله اسرائیل حمایت میکنیم و دشمنانی بجز رژیم اسد، حزبالله و ایران نداریم.» این سرکرده که ظاهرا در اوایل دهه ۶۰ زندگی خود به سر میبرد، موافقت کرد به شرط عدم افشای نامش با این رسانه صهیونیستی مصاحبه کند و به اهداف و چشمانداز خود برای آینده سوریه و روابط با رژیم صهیونیستی بپردازد. این سرکرده تروریست در این مصاحبه با اشاره به نقش و روابطش با ترکیه مدعی شد: «ما با ترکیه متحد نیستیم و با کردها نمیجنگیم. تنها متحدان ما مردم سوریه هستند. ما با ترکها روابط خوبی داریم اما از آنها دستور نمیگیریم. ما مستقل هستیم.»
داعشیِ کت و شلوارپوش
کمابیش مشابه همین حرفها را از سرکرده «هیئت تحریر الشام»، همان رهبر داعشیها در کت و شلوار، نیز شنیدهایم. ما از به اصطلاح «مسیحیانِ صهیونیست» شنیده بودیم و چند وقتی است با پدیده عجیب به اصلاح «مسلمانانِ صهیونیست» مواجه هستیم. این سرکرده «ارتش آزاد سوریه» در رابطه با اینکه آیا تروریستهای سوری با مقامات صهیونیستی در تماس بوده یا خیر، پاسخی نداد و گفت: «من فقط خواهم گفت که ما از اسرائیل به دلیل حملاتش به حزبالله و زیرساختهای ایران در سوریه سپاسگزار هستیم و امیدواریم که اسرائیل پس از سقوط اسد، در باغ سوریه گلی بکارد و از مردم سوریه به نفع منطقه حمایت کند. نه بشار اسد و نه ایرانیها، بلکه این شهروندان سوری هستند که در مرزهای اسرائیل باقی خواهند ماند.» وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا رژیم صهیونیستی باید حمایت مادی از تروریستها کند، عنوان کرد: «ما به اندازه کافی نیرو در میدان داریم. آنچه ما از اسرائیل میخواهیم یک موضع سیاسی روشن علیه رژیم اسد است. ما به یک سیگنال سیاسی جهت اعتمادسازی با مردم سوریه نیاز داریم. اسرائیل نباید عقب بنشیند و تماشا کند و باید فکر کند که این اقدام تاثیرگذار نخواهد بود.»
به این مهم نیز باید توجه داشت که، رژیم صهیونیستی در غائله داعش علنا و به صورت رسمی از تکفیریها حمایت و حتی جلوی دوربینهای تلویزیونی زخمیهای آنها را در بیمارستانهای خود مداوا میکرد و همین نتانیاهو شخصا به عیادت آنها میرفت. حمایت آمریکا از تروریستهای تکفیری داعش نیز برکسی پوشیده نیست. تحولات سوریه و ارتباط آنها با نبرد بزرگ مقاوت علیه رژیم صهیونیستی آنقدر واضح و شفاف است که نیاز به تیزبینی و تحلیل عمیق نیست. بلافاصله پس از آتشبس در لبنان، تکفیریها در سوریه به عنوان پلن «ب»ی محور اسرائیل، آمریکا و ترکیه فعال شدند تا وقتی صهیونیستها نفس تازه میکنند، محور مقاومت فرصت تنفس نیابد.
تروریستها سر در آخور که دارند؟
«عبدالرزاق العکیدی»، یکی از سران قبایل عرب در سوریه، به خبرگزاری المعلومه گفت که افشاگریها از داخل سوریه نشان میدهد، نیروهای آمریکایی در چارچوب طرح ائتلاف بینالمللی، رژیم صهیونیستی، ترکیه و انگلیس برای کنترل منابع سوریه به بهانه مبارزه با نظام دمشق، میلیونها دلار به گروههای تروریستی اختصاص دادهاند تا امنیت و ثبات سوریه را به هم بزنند. وی افزود نیروهای آمریکایی و ترکیه برای تغذیه درگیریهای داخلی در سوریه، انواع تسلیحات، پهپاد و موشک به گروههای تروریستی دادهاند. این نیروهای آمریکایی هستند که گروههای تروریستی را به وجود آوردند و اکنون مطابق با طرحهای خود برای حفظ منافع آمریکا و کشورهای متحد، این گروههای تروریستی را به حرکت واداشتند.
تحولات میدانی
طبق آخرین گزارشها از منابع رسمی، ارتش سوریه توانسته با حملات مداوم جلوی پیشروی گروههای تروریستی در برخی مناطق را بگیرد. همچنین در آخرین اطلاعیهای که ارتش سوریه منتشر کرده است، اعلام شده نیروهای ارتش سوریه در درعا و السویداء پس از حمله عناصر تروریستی به ایستهای بازرسی و نقاط دوردست ارتش با هدف مشغول کردن نیروهای مسلح که در حال بازیافتن زمام امور در استانهای حمص و حماه هستند، مجددا مستقر شده و یک حلقه دفاعی و امنیتی قوی و منسجم را در آنجا ایجاد کردهاند. فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه نیز اعلام کرده است: «نیروهای مسلح ما در راستای تمایل خود برای امنیت وطن و شهروندان با حوادث برخورد میکنند و با قاطعیت و قدرت با تروریسم مقابله خواهند کرد.» همچنین یک منبع نظامی سوری نیز اعلام کرد: «نیروهای ما در حومه حماه و حمص حملات شدیدی را با توپخانه و موشک به مواضع تروریستها و خطوط تدارکاتی آنها انجام دادند. جنگندههای مشترک سوریه و روسیه همچنین حملات متمرکزی را به تجمعات تروریستها در حومه شمال شرقی حمص انجام دادند که دهها نفر از آنها را از پای درآورده و خودروها و تجهیزات آنها را منهدم کردند.» بنابر اعلام ارتش سوریه نیروها در درعا و السویداء مجددا مستقر شده و یک حلقه امنیتی و دفاعی را نیز ایجاد کردهاند. همچنین معاون رئیس مرکز آشتی روسیه در پایگاه «حمیمیم» در سوریه گفت: در یک روز، تا ۲۰۰ تروریست، ۱۵ خودروی زرهی، ۱۵ هواپیمای بدون سرنشین نابود شدند. همچنین وزارت دفاع سوریه گزارشها مبنی بر عقبنشینی ارتش از شهر حمص و اطراف آن را تکذیب کرد. از طرف دیگر خبر میرسد که نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) اعلام کردند با هماهنگی ارتش سوریه در چندین منطقه مستقر میشوند.
عراق: تقسیم سوریه خط قرمز ما است
«باسم العوادی»، سخنگوی دولت عراق، عنوان داشت: «تهدیدهایی که در گذشته علیه عراق صورت گرفت، هولناک بود. عراق توانست از چالشهایی که منطقه با آن مواجه شد، عبور کند... آنچه که در سوریه رخ میدهد، پیچیده است و امنیت ملی سوریه بر عراق تاثیر میگذارد. ما اقدامات سیاسی، دیپلماتیک و انسانی را برای رویارویی با تحولات، بیشتر خواهیم کرد.» العوادی با بیان اینکه «تقسیم سوریه خط قرمزی برای عراق است»، اضافه کرد: «باید در عرصه سیاسی برای مهار بحران در سوریه دست به تحرکات زد... آنچه که در سوریه رخ میدهد، نیازمند یک توافق بینالمللی و منطقهای است.» العوادی گفت که عراق برای مداخله نظامی در سوریه تلاش نمیکند.
سایر خبرها
سفارت اردن در واشنگتن بامداد شنبه گزارش یک روزنامه آمریکایی مبنی بر درخواست اردن از «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه برای ترک این کشور را تکذیب کرد. روزنامه والاستریتژورنال مدعی شده بود مقامهای مصر و اردن از اسد خواستهاند سوریه را ترک کند و دولت در تبعید تشکیل دهد. علیرغم تمام شواهد از روابط عمیق تروریستهای تکفیری با واشنگتن، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «تحریر الشام یک گروه تروریستی خارجی است.» وزارت خارجه انگلیس نیز در این بیانیه با اشاره به سابقه حملات تروریستی در سوریه افزود: «تعدادی از گروههای تروریستی از جمله داعش و تحریر الشام، همچنان در سوریه فعالیت میکنند. آنها تهدیدی قابل توجه برای غیرنظامیان ساکن سوریه هستند و نشان دادهاند که میتوانند حملات هماهنگ علیه اهداف نظامی، امنیتی و غیرنظامیان انجام دهند.» در پی رخدادهای اخیر سوریه، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که تشدید تنش نظامی در این کشور باعث آواره شدن حدود ۳۷۰ هزار نفر شده است.