در همين راستا تردد دریایی منظم بین بندرعباس و ابوموسی اقدام جدیدی نیست و تقریبا از یک سال گذشته خط دریایی بندر عباس به بندر ابوموسی با یک فروند شناور مسافری مناسب و ایمن راهاندازی شدهاست. در حال حاضر دو روز در هفته تردد دریایی در خط بندر عباس- بندر ابوموسی و برعکس انجام میشود. فاصله این دو بندر بالای ١٣٠ مایل دریایی است و زمان تردد در این خط دریایی به ۴ تا ۵ ساعت میرسد.
طبق برنامهریزیهای انجام شده بزودی تردد دریایی بین بندرعباس و بندر ابوموسی افزایش پیدا میکند به طوری که ۴ روز در هفته این تردد برقرار خواهد شد. در حال حاضر یک فروند شناور این سفر و تردد دریایی را انجام میدهد اما بزودی دو فروند شناور به این خط اختصاص داده خواهدشد تا به تقاضا برای سفر به ابوموسی و ترددها در این مسیر پاسخ مناسبی ارایه دهد.
در این مدت بومیان منطقه و افراد دارای مجوز از این خط دریایی استفاده میکردند و همچنین سفرهای اداری و کاری هم برقرار بود. البته باید توجه داشت که در طول یک سال گذشته سفر به ابوموسی بسیار راحتتر از گذشته انجام میشود و موانع سنگینی برای تردد وجود نداشته و در حال حاضر هم سفر به ابوموسی نیازی به اخذ مجوز ندارد.
ابوموسی جزیره بسیار زیبایی است و جذابیتهای بسیار زیادی برای صنعت گردشگری کشور دارد هرچند زیرساختهایی باید در این جزیره ایجاد کنیم اما کشش جذب گردشگر را دارد. اگر برنامه مشخصی ارایه شود به ویژه در ایام پیک و نوروز امسال تقاضا برای سفر به ابوموسی افزایش پیدا خواهد کرد و این تقاضا به تدریج افزایش پیدا میکند.
استان هرمزگان چهارده جزیره دارد که ابوموسی یکی از آنها محسوب میشود. این جزیره زیبا که ۱۲ کیلومتر مربع مساحت دارد، در دوره امپراتوریهای بزرگ ایرانی یعنی امپراتوری عیلامی، امپراتوری ماد، امپراتوری هخامنشی، امپراتوری اشکانی و امپراتوری ساسانی تحت حاکمیت ایران بودهاند. اگرچه این جزیره مدتی در اشغال انگلیس بود اما به ایران بازگشت. فاصله ابوموسی تا بندرعباس ۲۲ کیلومتر است و ۷۵ کیلومتر نیز با بندرلنگه فاصله دارد. در تقسیمات کشوری، شهرستان ابوموسی شامل شهر ابوموسی (مرکز شهرستان با ۱۲ کیلومتر مربع)، جزیره تنب بزرگ (۱۰٫۳ کیلومتر)، جزیره تنب کوچک (۱٫۵ کیلومتر مربع)، جزیره سیری (۱۷٫۳ کیلومتر مربع)، جزیره فرور بزرگ (۲۶٫۲ کیلومتر مربع) و جزیره فرورکوچک (۱٫۵ کیلومترمربع) است. دلیل اهمیت این جزیره و جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک برای ایران، موقعیت استراتژیک آنهاست، موقعیتی که مالکیت بخش بزرگی از جنوب خلیج فارس را به ایران میدهد و سبب میشود ایران تسلط کافی بر تنگه هرمز داشته باشد، تنگهای که به دلیل داشتن عمق زیاد، تنها جایی است که نفتکشها و کشتیهای بزرگ جنگی میتوانند از آن عبور کنند. البته که این جزیره محل صدور نفت، طلای سیاه نیز هست، چرا که نفتکشها از آن عبور میکنند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ابوموسی نامی است که تنها صدسال قدمت دارد!!! در تمامی نقشههای قدیمی و اسناد مهم جغرافیایی قدیم، این جزیره با نام بوموو ثبت شده است. از آنجایی که بوم به معنای جا و مکان است و اوو به معنی آب، پس معنای بوموو (BoumOuw) یعنی جای آب. در بسیاری جاها نام این محل به اسم گپ سبزو ثبت شده که به معنی جای سبز است و بعضی جاها نیز آن را بوم سوز یا بوموسو ثبت کردهاند و از آنجایی که سو (مخفف سوز) نام یک گیاه سبز است، پس بوم سوز یا بوموسو نیز به معنای مکان سبز است. حدود صد سال پیش یکی از اهالی این جزیره که نامش ابوموسی بود و از سرداران کریم خان به شمار میرفت، نام خود را به جای بوموسو که تا آن زمان بر آن جزیره بود جا انداخت. نام بوموسی در نقشههای سال ۱۹۶۷ شوروی نیز وجود دارد با این حال انگلیسیها از عنوان جدید و جعلی ابوموسی استفاده کردند تا عناصر ایرانی جزیره پس بزنند.
سواحل ابوموسی یکی از بینظیرترین و بهترین سواحل ایران محسوب میشود. زلال آبهای این سواحل، سبب شده تا به راحتی بتوانید ماهیهای آکواریومی و مرجانهای دریایی را ببینید. جلبک های دریایی نیز در سواحل ابوموسی جذابیتهای خاص خود را دارد. اگر به حیات وحش علاقه دارید، شاید بازدید از منطقه حفاظت شده شیتور یا شیدور نیز برایتان جذاب باشد. پرستوها، چکاوکها، عقابها و لاک پشتها در کنار تپههای شنی و گیاهان شورپسند منطقه، مناظری چشمنواز پدید آوردهاند. مسجدی با معماری بینظیر و مدرن در شهرک صیادان و بازارچه محلی جزیره از دیگر جاهای دیدنی جزیره ابوموسی محسوب میشوند.