به گزارش نامهنیوز، روزنامه انگلیسی «گاردین» نوشت: دیپلماتهای اروپایی نگرانند که اگر دونالد ترامپ کمک مالی ایالات متحده را متوقف کند، لازم شود، کمکهای نظامی اروپا به اوکراین در نهایت دو برابر می شود. با این حال، کییف مطمئن است که با توجه به کمکهای اعلامشده آمریکا در سال جاری [۲۰۲۴]، حمایت نظامی و مالی لازم برای ادامه جنگ تا سال ۲۰۲۵ را دارد.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز توصیه کرده است که در سال ۲۰۲۵ تغییر چشمگیر در تولید تسلیحات داخلی اوکراین ایجاد شود و معتقد است که این ارزانترین و کارآمدترین راه برای اوکراین به منظور ادامه جنگ است.
بورل که در اجلاس «قاره بزرگ» در ایتالیا صحبت میکرد، بر این موضوع تاکید داشت که غرب همچنان میتواند موقعیت اوکراین در جنگ را با افزایش تولید داخلی تسلیحات تقویت کند.
این مقام اروپایی در این باره گفت: اگر میخواهید از تلاش جنگی اوکراین حمایت کنید، به آنها پول بدهید تا ظرفیت صنعت دفاعی خود را توسعه دهند.
وی افزود: این بسیار کارآمدتر از خرید سلاح در اروپا، بازپرداخت و ارسال آن [به اوکراین] است. مهندسان اوکراینی توانایی فوقالعادهای برای تولید سریع تجهیزات مورد نیازشان را نشان دادهاند.
جوسپ بورل همچنین هشدار داد که جنگ الکترونیک روسیه باعث شده است که ۸۰ درصد از گلولههای توپخانه هدایتشونده ۱۵۵ میلیمتری که به طور عمده توسط آمریکا تامین میشوند، مختل شوند. این امر اوکراین را مجبور کرده است که به استفاده از مهمات ارزانتر و با دقت کمتر که نمیتوان آنها را مسدود کرد، روی بیاورد.
در این گزارش عنوان میشود که «در عین حال مقامات اروپایی اطمینان دارند که اوکراین وام ۵۰ میلیارد دلاری را دریافت خواهد کرد که از محل سود حاصل از داراییهای مسدود شده روسیه به ارزش ۲۸۰ میلیارد دلار تامین میشود؛ این وام در ماه اکتبر (مهر/آبان) از سوی کشورهای گروه هفت (G۷) اعلام شد».
بر اساس این گزارش، انتظار میرود که آمریکا ۲۰ میلیارد دلار از این وام را تامین کند و اولین بخش آن پیش از آغاز به کار دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده پرداخت شود. با این حال مشخص نیست که آیا رئیسجمهور منتخب میتواند بعدا بهصورت قانونی از این توافق خارج شود تا اوکراین را به نشستن بر سر میز مذاکره وادار کند یا خیر.
کمکهای واشنگتن به کییف از کل قاره اروپا بیشتر است و اروپا از زمان حمله روسیه به اوکراین، ۴۶ میلیارد یورو و آمریکا حدود ۶۵ میلیارد یورو کمک نظامی به کییف ارائه کرده است.
در گزارش «گاردین» همچنین آمده است: دولت جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در حال پیشبرد بستههای کمک نظامی پیش از مراسم تحلیف ترامپ در ژانویه است، اگرچه برخی دیپلماتهای اروپایی نگرانند که اگر جنگ بعد از سال ۲۰۲۵ نیز ادامه یابد و نیاز به دو برابر کردن کمکهای نظامی اروپا باشد، این امر از نظر سیاسی به دلیل افزایش حمایت از احزاب پوپولیست در سراسر اروپا غیرممکن شود.
این روزنامه بریتانیایی افزود: اوکراین در حال حاضر برنامهریزی کرده است که سال آینده [۲۰۲۵] حداقل ۳۰ هزار پهپاد دوربرد و ۳ هزار موشک کروز و موشک پهپادی تولید کند.
از سوی دیگر، سرهی مارچنکو وزیر دارایی اوکراین گفت که مطمئن است اوکراین منابع مالی و بودجه لازم برای جنگ در سال ۲۰۲۵ را در اختیار دارد.
با وجود گمانهزنیهای فزاینده درباره احتمال مذاکرات احتمالی آتشبس میان اوکراین و روسیه در سال جدید میلادی به رهبری ترامپ، مارچنکو هشدار داد که اوکراین باید برای «یک ماراتن طولانی» آماده باشد، نه پایان جنگ.
گفتنی است که جنگ اوکراین در پی بی توجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو درباره گسترش مرزهای ائتلاف نظامی ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد.
طی این مدت کشورهای عضو ناتو با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف به این جنگ افروزی ادامه دادند و با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفتهتر و سنگینتر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب آمریکا در سخنرانیهای انتخاباتی خود بارها تاکید داشت که در صورت پیروزی در این انتخابات جنگ اوکراین را طی ۲۴ ساعت تمام خواهد کرد.
وی اخیرا به همین منظور کیت کلوگ را به عنوان فرستاده ویژه خود در اوکراین و روسیه انتخاب کرده است. کیت کلوگ به دنبال مسدود کردن خطوط جنگ و وادار کردن مسکو و کییف برای آمدن به پای میز مذاکره است.