به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، جبرئیل برادری عصر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیتهای گلخانهای استان تهران اظهار داشت: استان تهران در حوزه تولید محصولات گلخانهای دارای پتانسیل و مزیتهای فراوانی است، به نحوی که اولین تولیدکننده محصولات سبزی و صیفی گلخانهای و گل شاخه بریده در کشور بوده و زمینه بسیار مساعدی جهت توسعه بازارهای پایدار داخلی و خارجی را در این زمینه دارا است.
وی افزود: بدون تردید ایجاد نظام بازاریابی مناسب و برنامهریزی صحیح و اصولی در این زمینه باعث ارزشآفرینی در زمینه تولید این محصولات شده و شاهد رشد و توسعه روز افزون تولیدات گلخانهای در استان و به تبع آن در کشور خواهیم بود.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان تهران در ادامه با اشاره به مزایای کشتهای گلخانهای گفت: خشکسالی فزآینده در ایران از چالشهای جدی پیش رو است، زیرا کمبود یا نبود آب با تأثیر بر صنعت کشاورزی و کاهش امنیت غذایی مشکلات عدیدهای را بهوجود میآورد. کشت گلخانهای ازجمله این تجربیات بوده که در بسیاری از کشورها در حال اجرا است.
برادری تصریح کرد: طرح توسعه کشت گلخانهای با هدف صرفهجویی در مصرف آب، تولید محصولات با کیفیت، سالم و یکدست در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: استان تهران تا پایان سال 1402 با سطح 4972 هکتار، 25 درصد از سطح کل گلخانههای کشور را دارا بود؛ همچنین این استان با تولید 1349 میلیون گل شاخه بریده در سطح 1208 هکتار و 68 درصد تولید کشور رتبه 1 کشوری را در اختیار دارد و قطب تولید گل شاخه بریده استان نیز با تولید 1255 میلیون شاخه معادل 93 درصد تولید استان مربوط به شهرستان پاکدشت است.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان تهران سطح گلخانههای سبزی و صیفی استان را 3432 هکتار عنوان کرد و افزود: استان تهران با تولید 1043000 تن سبزی و صیفی، 24 درصد تولید کشور را در اختیار دارد؛ همچنین رتبه نخست گلخانه سبزی و صیفی استان شهرستان پیشواست که با سطح 2060 هکتار، 717213 تن محصول معادل 69 درصد تولید استان را تولید میکند.
وی تأکید کرد: احداث 211 هکتار گلخانه جدید در سطح استان از ابتدای امسال اجرایی شده و بنابر تاکید استاندار تهران، نهضت گلخانه ای استان آغاز شد.
وی میانگین تولید محصولات گلخانه ای استان را 309 تن در هکتار، میانگین تولید گل شاخه بریده در گلخانههای استان را 1/1 میلیون شاخه در هکتار و میانگین تولید گیاهان اپارتمانی را 475 هزار گلدان در هکتار اعلام کرد.
برادری در پایان با اشاره به سیاستها و برنامهها در ارتباط با توسعه کشتهای گلخانهای خاطرنشان کرد: در همین رابطه پرداخت تسهیلات، اصلاح، نوسازی و بازسازی واحدهای فرسوده و غیراقتصادی و بهبود افزایش عملکرد در واحد سطح، ایجاد بازارهای جدید داخلی و هماهنگی برای ورود به بازارهای خارجی، استفاده از ارقام مرغوب تجاری، تقویت و تکمیل زنجیره ارزش محصولات (بذر و اندامهای تکثیری) و استفاده از کشت نشایی به جای کشت مستقیم بذر را دنبال میکنیم.
انتهای پیام/
∎