شناسهٔ خبر: 70141812 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

پویش ملی سلامت در البرز آغاز شد

کرج- رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز از آغاز پویش ملی سلامت همزمان با سراسر کشور در البرز خبرداد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، شهرام صیادی با بیان آغاز پویش ملی تغذیه سالم در استان البرز همزمان با سراسر کشور از امروز شنبه ۱۷ آذر ماه افزود: این پویش با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» تا ۳۰ آذر ماه ادامه خواهد داشت و سعی می‌شود در این پویش به خانواده‌ها در انتخاب روغن سالم آگاهی بیشتری بدهیم.

وی اظهار کرد: در سبد غذایی مطلوب ایرانی انتظار می‌رود ۲۶ درصد انرژی روزانه از چربی و روغن تأمین شود، به عبارتی حداکثر ۴۰ گرم در روز که معادل ۳۶۰ کیلو کالری است.

وی با بیان اینکه مصرف زیاد روغن و استفاده از روغن‌های جامد و حیوانی برای سلامتی افراد مضر و سکته‌های قلب و عروقی را به همراه دارد، تاکید کرد: مناسب‌ترین روغن‌ها برای پخت و پز روغن کانولا، روغن مخلوط و روغن زیتون است.

صیادی با بیان اینکه بهتر است برای حفظ سلامتی از غذاهای سرخ کرده کمتر استفاده شود، گفت: برای سرخ کردن توصیه می‌شود از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود.

رئیس دانشگاه خاطر نشان کرد: خانواده‌ها بهتر است از انواع دیگر روغن به ویژه روغن کانولا، روغن مخلوط، روغن زیتون و کنجد در سبد غذایی خود استفاده کنند و فقط به استفاده از روغن ذرت یا آفتابگردان اکتفا نکنند.

صیادی خاطر نشان کرد: اسید چرب ترانس یکی از اسیدهای مضر برای سلامتی است و باید روغن‌هایی مصرف کرد که اسید چرب کمتری داشته باشند در واقع سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ در جهان به دلیل مصرف چربی ترانس که شریان‌ها را مسدود کرده و باعث خطر حمله قلب و عروقی شده، رخ می‌دهد.