شناسهٔ خبر: 70140754 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

۲ نماینده مجلس بعد از ۶ ماه هنوز کمیسیون ندارند

۲ تن از نمایندگان مجلس علی‌رغم گذشت ۶ ماه از تشکیل مجلس هنوز به عضویت هیچ کمیسیون تخصصی در نیامده اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با گذشت 6 ماه روز از آغاز به‌کار مجلس دوازدهم در هفتم خردادماه سال جاری، 2 تن از نمایندگان هنوز هیچ کمیسیون تخصصی ندارند. به گفته نمایندگان در هیچ دوره‌ای چنین اتفاقی نیفتاده که بعد از چند ماه، نماینده‌ای بدون کمیسیون باشد.

این دو نماینده، خانم‌ها زینب قیصری نماینده تهران و شهین جهانگیری نماینده ارومیه هستند.

بنا بر این گزارش، این نمایندگان موفق به کسب امتیاز لازم برای عضویت در کمیسیون درخواستی خود نشدند و تمایلی هم به عضویت کمیسیون ‌های دیگر نظیر  فرهنگی و قضایی و حقوقی که ظرفیت آنها تکمیل نشده هم ندارند.

خبرگزاری تسنیم پیش از این در جند گزارش به این موضوع پرداخته و در آن گفته شد که حدود 44 روز پس از آغاز مجلس دوازدهم، 20 نماینده هنوز عضو هیچ کمیسیونی نشده بودند و این تعداد در مهرماه سال جاری به 4 نفر رسید.

از این تعداد، پس از انتصاب دو نماینده در پست‌های دولتی، بیت‌الله عبداللهی نماینده اهر و هریس به جای محمد آشوری نماینده بندرعباس (که از سوی رئیس جمهور به عنوان استاندار هرمزگان منصوب شد) به کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات رفت و مریم عبداللهی نماینده میانه نیز جایگزین عبدالکریم حسین‌زاده (که به عنوان معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور منصوب شد) در کمیسیون عمران شد.

به گزارش تسنیم، زینب قیصری متقاضی عضویت در کمیسیون انرژی و صنایع و معادن و شهین جهانگیری متقاضی عضویت در کمیسیون اقتصادی بودند و آن طور که شنیده شده، قرار است برخی اعضای هیئت رئیسه مجلس که عضو کمیسیون های مورد علافه این دو نماینده هستند، به کمیسیون هایی که ظرفیت خالی دارند بروند و این دو نماینده جایگزین آنها شوند.

همچنین با توجه به صحبت‌هایی که با علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شده، احتمالاً شهین جهانگیری جایگزین وی در کمیسیون عمران می‌شود و نایب رئیس مجلس به کمیسیون‌هایی که ظرفیتشان تکمیل نشده می‌رود.

نمایندگان چگونه عضو کمیسیون می‌شوند؟

بر اساس این گزارش، روند عضویت نمایندگان مجلس در کمیسیون‌های تخصصی به این صورت است که نمایندگان طبق آیین‌نامه داخلی مجلس برای عضویت در کمیسیون‌ها اقدام می‌کنند که بر اساس آن هریک از نمایندگان برای تعیین کمیسیون تخصصی خود فرم‌های امتیازبندی را از شعبه مربوطه دریافت می‌کند و پس از تکمیل فرم به همراه تعیین اولویت پیشنهادی، حداکثر تا 3 روز پس از افتتاح دوره به هیأت رئیسه مجلس تحویل می‌دهند.

فرم امتیازبندی و دستورالعمل اجرائی این ماده بر اساس شاخص‌هایی شامل تحصیلات، سوابق اجرایی مرتبط و نمایندگی مجلس و سابقه عضویت در کمیسیون است. چنانچه تعداد متقاضیان برای عضویت در یک کمیسیون از سقف تعیین شده اعضای آن کمیسیون بالاتر باشد اولویت با کسانی است که امتیاز بیشتری برای عضویت در این کمیسیون‌ها داشته باشند. بعد از اتمام این پروسه و امتیازبندی نمایندگان، آن‌ها به عضویت کمیسیون‌های تخصصی درمی‌آیند.

چنانچه تعداد متقاضیان برای عضویت در یک کمیسیون از سقف تعیین شده اعضای آن کمیسیون بالاتر باشد اولویت با کسانی است که امتیاز بیشتری برای عضویت در این کمیسیون‌ها داشته باشند.

به گزارش تسنیم، مجلس دوازدهم هفتم خردادماه سال جاری شروع به‌کار کرد و طبق روال ادوار گذشته بلافاصله باید کمیسیون‌های 13 گانه تخصصی تشکیل می‌شدند.

گفتنی است کمیسیون‌های تخصصی در این دوره به دلیل برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با کمی تاخیر در روز (یکشنبه دهم تیرماه) تشکیل شدند. البته لازم به ذکر است که در این روز اعضای و هیئت رئیسه کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی، انرژی، شوراها و امور داخلی، آموزش و تحقیقات، کشاورزی، آب و منابع طبیعی، عمران، بهداشت و درمان، اقتصادی، صنایع و معادن و برنامه و بودجه و محاسبات تعیین شد؛ اما نشست 3 کمیسیون اجتماعی، فرهنگی و قضایی به واسطه عدم حدنصاب اعضا برگزار نشد و به جلسات بعد موکول شد اما در نهایت اعضای این 3 کمیسیون نیز مشخص و جلسات آنها نیز در حال برگزاری است.

بررسی طرح‌ها و لوایح، تصویب دائمی اساسنامه سازمان‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت، رسیدگی به درخواست‌های تحقیق و تفحص، رسیدگی به سؤال نمایندگان از رئیس‌جمهور و وزرا  و همچنین بررسی موارد ارجاعی از لوایح برنامه توسعه و بودجه سالانه از جمله وظایف کمیسیون‌های تخصصی است.

انتهای‌پیام/