شناسهٔ خبر: 70139865 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

از نیروهای قسد چه می دانیم؟

قسد گروهی نظامی در سوریه است که به نام نیروهای دموکراتیک سوریه شناخته می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش شرق، قسد، نام دیگر نیروهای دموکراتیک سوریه است. ائتلافی از نیروها کرد سوریه که در سال ۲۰۱۵ تشکیل شد و حمایت ایالات متحده  کشورهای غربی را دارد.رهبری قسد را مظلوم عبدی در اختیار دارد. نام اصلی مظلوم عبدی، فرهاد شاهین عبدی است که در سال ۱۹۶۷ در کوبانی به دنیا آمده.

 

او پس از شروع اعتراضات سال ۲۰۱۱، با نیروهای پ.ک.ک برای تاسیس یگان‌های کردی تلاش کرد. این یگان‌ها در سال ۲۰۱۵ تبدیل به شاخه نظامی حزب اتحاد دموکراتیک شدند.

 

در واقع این ائتلاف به دنبال پیوستن نیروهای آتشفشان فرات به یگان‌های مدافع خلق یا همان ی.پ. گ و جناح خاصی از ارتش آزاد سوریه که در دفاع از شهر کردنشین کوبانی کمک‌رسانی کرد، تشکیل شد.

 

ترکیه مظلوم عبدی را به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف خود می‌بیند و او را در فهرست عناصر تحت تعقیب قرار داده. آنکارا قسد را تهدیدی برای امنیت ملی خود می‌داند و چندین بار تلاش کرده تا او را مورد هدف قرار دهد. کشورهای خاورمیانه هم دل خوشی از مظلوم عبدی و قسد ندارند.

 

قسد شامل چندین گروه نظامی است که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

 

یگان‌های مدافع خلق یا ی.پ.گ که شاخه نظامی حزب اتحاد، دموکراتیک است و ارتباط نزدیکی با پ.ک.ک دارد

یگان‌های مدافع، زنان که در کنار ی.پ.گ فعالیت می‌کنند

و گروه‌های عربی و آشوری که شامل نیروهای مختلف عربی و مسیحی هستند و در این ائتلاف حضور دارند.

 

نیروهای دموکراتیک سوریه، خود را مهم‌ترین نیرو در مقابل داعش و افراطی‌های سلفی می‌دانند.

 

با همه اینها رابطه نزدیک قسد با ایالات متحده از سوی طرفداران بشار اسد مورد پذیرش قرار نگرفته است و کشورهایی مانند ترکیه هم این گروه را تروریستی می‌شمارند.

 

از آنجایی که قسد در شمال شرق سوریه و در همسایگی ترکیه قرار گرفته، ترکیه بیش از همه در مورد حضور آنها حساسیت به‌خرج می‌دهد.

 

در تحولات اخیر مظلوم عبدی رهبر نیروهای دموکراتیک سوریه، اعلام کرده از دو ماه قبل از تحولات خبر داشته و درحال‌حاضر مشغول انجام هماهنگی‌ها با روسیه و ایالات متحده است.

 

نیروهای قسد مشخصا از اتفاقات اخیر استقبال نکرده‌اند و تصرف شهرها از سوی نیروهای مسلح مخالف بشار اسد را برخلاف امنیت مردم سوریه به ویژه در ناحیه دیرالزور می‌دانند.

 

در حال حاضر دیرالزور به دست نیروهای قسد افتاده است. با حضور قسد نیروهای نظامی سوریه از شهر عقب‌نشینی کرده‌اند.

 

در حقیقت قسد از سمتی به دنبال نفوذ در مناطق شرقی سوریه بوده و از طرف دیگر تلاش دارد تا گروه‌هایی از مردم عادی را که بعد از نفوذ تحریرالشام از خانه‌هایشان فراری شده‌اند، سروسامان دهد.