شناسهٔ خبر: 70136126 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

علی رغم افت قیمت اوره در بازار های جهانی و چالش قطعی گاز

سود خالص 14222 میلیارد تومانی پتروشیمی پردیس در 9 ماهه منتهی به 31 خردادماه 1403

سود خالص پتروشیمی پردیس در 9 ماهه منتهی به 31 خردادماه 1403علی رغم افت قیمت اوره در بازار های جهانی و چالش قطعی گازبه رقم قابل توجه 14222 میلیارد تومان رسید.

صاحب‌خبر -

گروه انرژی: سود خالص پتروشیمی پردیس در 9 ماهه منتهی به 31 خردادماه 1403علی رغم افت قیمت اوره در بازار های جهانی و چالش قطعی گاز و افزایش قیمت نهاده های تولید، به رقم قابل توجه 14222 میلیارد تومان رسید.

به گزارش بولتن نیوز، برابر صورت های مالی حسابرسی نشده شرکت پتروشیمی تبریز، درامدهای عملیاتی ( فروش)  این شرکت در دوره دوره مالی نه ماهه منتهی به 31 خرداد ماه 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل با افزایش 4709 میلیارد تومانی و رشد 19 درصدی رو برو بوده و به 29772 میلیارد تومان رسیده است.

افزایش 19 درصدی درآمدهای عملیاتی پتروشیمی پردیس در 9 ماهه منتهی به 31 خرداد ماه 1403 همگام است با افزایش 46 درصدی بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی این شرکت نسبت به دوره مشابه سال قبل به نهوی که قیمت تمام شده محصولات این شرکت بدلیل افزایش قیمت نهاده های تولید با رشد 46 درصدی و 4677 میلیارد تومانی روبرو و به رقم  14849 میلیارد تومان رسیده است.

دکتر سیدمحمدرضا میری لواسانی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس، در توضیح عملکرد مالی شرکت اظهار داشت: سودآوری شرکت تنها با افزایش تولید معنا پیدا می‌کند. ما در سال جاری با رشد تولیدی معادل ۲۱۳ هزار تن مواجه بودیم که نقش مهمی در افزایش فروش داشت. با این حال، کاهش میانگین قیمت اوره در بازار جهانی از ۳۵۸ دلار به ۲۹۸ دلار (معادل ۶۰ دلار یا ۱۸ درصد کاهش) تأثیر مستقیمی بر عملکرد مالی شرکت گذاشت .

وی ادامه داد: با وجود این کاهش قیمت، توانستیم فروش شرکت را ۲۱ درصد افزایش دهیم که این دستاورد را مدیون افزایش تولید و بهینه‌سازی عرضه داخلی هستیم. در واقع، بخشی از تولید داخلی را کاهش داده و به صادرات اختصاص دادیم که نقش مهمی در تحقق این رشد فروش داشت .

مدیرعامل پردیس همچنین تأکید کرد: اگر قیمت اوره مانند سال گذشته ثابت می‌ماند، فروش شرکت می‌توانست از مرز ۵۰ همت عبور کند. با این وجود، عملکرد تولیدی شرکت نقش کلیدی در جبران اثرات منفی کاهش قیمت جهانی داشت .

میری لواسانی، با اشاره به تأثیرات ناترازی گاز بر عملکرد این شرکت گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون، ناترازی گاز به بخشی جدایی‌ناپذیر از چالش‌های شرکت‌های گازمحور تبدیل شده است و پتروشیمی پردیس نیز از این قاعده مستثنی نیست. در سال‌های گذشته، ما قطعی‌های گاز قابل‌توجهی را تجربه کردیم؛ به‌طور مثال، در سال گذشته ۷۴ روز قطعی گاز داشتیم .

وی افزود: طبق لایسنس تولید، در صورت تأمین پایدار گاز، می‌توانستیم تا ۱۰۶ درصد ظرفیت اسمی تولید کنیم. با این حال، علیرغم این محدودیت‌ها، موفق شدیم به ۹۹ درصد ظرفیت اسمی برسیم. اما اگر این ۷۴ روز قطعی گاز رخ نمی‌داد، بدون شک می‌توانستیم به ظرفیت ۱۰۶ درصد دست یابیم .

مدیرعامل پردیس با اشاره به تأثیرات مالی این محدودیت گفت: به دلیل قطعی گاز، حدود ۲۴۰ هزار تن تولید را از دست دادیم. از آنجایی که ۵۰ درصد این مقدار معادل ۱۲۰ هزار تن سودآوری خالص است، با نرخ ۳۰۰ دلار به ازای هر تن، حدود ۳۶۰ میلیون دلار سود بالقوه از دست رفت .

وی در پایان تأکید کرد: این چالش‌ها نیازمند تدابیر کلان در تأمین پایدار گاز هستند تا ظرفیت تولید و سودآوری شرکت‌ها به حداکثر برسد .

به گزارش بولتن نیوز، علی رغم افت قیمت اوره و محصولات صادراتی پتروشیمی پردیس در بازار های جهانی و چالشهای قطعی گاز این واحد بزرگ صنعتی کشور، برابر صورت های مالی حسابرسی نشده 9 ماهه منتهی به 31 خردادماه 1403 سود خالص این شرکت رقمی بالغ بر 14222 میلیارد تومان گزارش شده و سود خالص پایه هر سهم آن به 23703 ریال رسیده است.

شرکت پتروشیمی پردیـس بزرگ‌ترین مجتمع تولیدکننده آمونیـاک و اوره در خاورمیانـه و یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این محصولات در سطح جهان با تولید بیش از ۵ میلیون تن محصول در سال است که در راستای تولید غذای کافی برای مردم دنیا گام‌های بلند و مؤثری برداشته است .

حجم بالای تولید و فن‌آوری برتر، هماهنگی با استانداردهای زیست‌محیطی، سهولت دسترسی به خوراک گاز طبیعی، خطوط حمل‌ونقل دریایی، برخورداری از تأسیسات ذخیره‌سازی و اسکله بارگیری اختصاصی برای صادرات محصول اوره ازجمله مزیت‌ها و ویژگی‌های این مجتمع است که چشم‌انداز روشنی را برای جایگاه این شرکت در بازارهای جهانی ترسـیم می‌کند.