جهانبخش قلاوند در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در دزفول با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی مجلس در حوزههای مختلف کشاورزی، محیطزیست، منابع طبیعی و آب فعالیت گستردهای دارد، اظهار داشت: در کمیسیون، کارها تقسیمبندی شده و کمیتههای مختلفی نیز در این حوزهها تشکیل شده است.
قلاوند با بیان اینکه مسائل روزمره کشاورزی شامل پرداخت به حساب کشاورزان، تهیه نهادههای کشاورزی و... بهطور معمول در کمیسیون کشاورزی پیگیری میشود، افزود: مهمترین بحث مربوط به اعتبارات و بودجه کشاورزی کشور است؛ پیش از اینکه لایحه بودجه به مجلس بیاید مذاکرات و ارزیابیهایی صورت گرفت ولی واقعیت این است که اعتبارات مربوط به کشاورزی بیش از این باید باشد هرچند در حوزههای اعتباری و پولی با محدودیت در کشور مواجه هستیم.
وی ادامه داد: نیاز است تسهیلات کشاورزی و وامهای مناسبی برای پشتیبانی طرحها و پروژههای فردی، تعاونی و جمعی کشاورزی تخصیص داده شود.
قلاوند در ادامه با تاکید بر لزوم سیاستگذاری صحیح در حوزه آب، تولید، مکانیزاسیون، محیطزیست و منابع طبیعی افزود: در سال گذشته و امسال در سطح کشور و همچنین خوزستان با آتشسوزیهای گستردهای در جنگلها مواجه بودیم که نیاز است پایگاههای اطفاء حریق در استان تعبیه و تقویت شود که در کمیسیون کشاورزی در حال پیگیری آن هستیم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به میزان بسیار بالای هدررفت آب در حوزه کشاورزی و همچنین ضرورت حرکت کشور به سمت کشاورزی نوین، گفت: با توجه به اینکه کشاورزی، تأمینکننده اصلی غذای کشور است نیاز به دقت بیشتر و تجهیز به تکنولوژیها و ماشینآلات جدید و شیوههای نوین کشاورزی بهخصوص در بحث تسطیح و آبیاری دارد.
قلاوند ادامه داد: کشاورزی استان خوزستان سهم مهمی در کشور دارد و شهرستانهای دزفول، اندیمشک، شوش، شوشتر و گتوند در برخی اقلام کشاورزی رتبههای 1 تا 5 کشور را در اختیار دارند که توجه بسیار بیشتر به کشاورزی استان را میطلبد. میزان تحقق اعتبارات شهرستان اندیمشک در سال مالی گذشته حدود 70 درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: برای سال جدید با کمک فرماندار، اعضای شورای برنامهریزی و همچنین رئیس سازمان مدیریتوبرنامهریزی خوزستان، پروژههای شهرستان اندیمشک در فصلهای مربوط به راه روستایی، راه بزرگراهها، کشاورزی، راه بین مزارع، تسطیح اراضی، انهار، تأمین آب کشاورزی، انتقال آب و حوزههای مربوط به صنایع با دقت بیشتری بررسی و برنامهریزیهای لازم صورت گرفت.
قلاوند با اشاره به پیگیری برای تأمین بخشی از اعتبارات پتروشیمی ابنسینا و فولاد زاگرس از محل اعتبارات ملی، افزود: در بحث منابع مالی و ارزی، کشور با محدودیتهایی مواجه است و نیاز است که پروژههای مختلف با دقت بررسی و سپس نظارت شود تا از حیفومیل و هدررفت منابع مالی جلوگیری شود و کیفیت نیز افزایش پیدا کند.
نماینده اندیمشک با بیان اینکه در بخشهای مختلفی از شهرستان کمبودهای اساسی وجود دارد؛ تصریح کرد: اندیمشک گلوگاه و ورودی استان خوزستان است و ظرفیتهای مهمی در حوزه ترانزیت دارد که این مزیت شهرستان میطلبد در حوزه صنایع، تأمین منابع مالی و همچنین طرحهای توسعه، توجه و پیگیری بیشتری شود.
انتهای پیام/
∎