شناسهٔ خبر: 70126714 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

افتتاح چهارمین دوره جشنواره فیلم دریای سرخ با تقدیر از امیلی بلانت، وین دیزل و ویل اسمیت

امیلی بلانت گفت از اینکه می‌بیند دولت عربستان درحال توانمندسازی زنان و تقویت صدای آنان در سینما است، بسیار خوشحال و امیدوار شد

صاحب‌خبر -

وین دیزل، بازیگر و تهیه‌کننده نامدار هالیوودی، می‌گوید در مراسم افتتاحیه چهارمین دوره جشنواره فیلم دریای سرخ در عربستان سعودی نسبت به سایر جشنواره‌های فیلم در ایالات متحده، چهره‌های آشنای بیشتری را دیده است.

در شبی که هنرمندانی همچون وین دیزل و ویل اسمیت جوایز یک عمر دستاورد هنری را از دستان خانم جمانا راشد، مدیرعامل گروه پژوهش و رسانه سعودی و رئیس بنیاد فیلم دریای سرخ دریافت کردند، چهارمین دوره این جشنواره بین‌المللی در منطقه تاریخی البلد جده با نمایش یک درام سعودی‌ــ‌مصری به نام «داستان خانواده دایه» آغاز شد.

فیلمی به کارگردانی کریم شناوی و فرش قرمزی پرزرق‌وبرق که ستارگانی مانند ویل اسمیت، امیلی بلانت، اندرو گارفیلد، سینتیا اریوو، کاترین زتا جونز، امیرخان، مایکل داگلاس، وین دیزل، اوا لونگوریا، میشل یئو و مینی درایور بر آن قدم گذاشتند.

فیلم افتتاحیه جشنواره دریای سرخ‌ــ که از ۵ تا ۱۴ دسامبر برگزار می‌شود‌ــ داستان پسری ۱۱ ساله مبتلا به بیماری ژنتیکی زالی را روایت می‌کند که برای شرکت در نسخه مصری برنامه معروف «صدا» (Voice) به قاهره سفر می‌کند. «داستان خانواده دایه» یکی از تولیدات پرشمار صنعت سینمای عربستان سعودی یا تولیدات مشترک این کشور در جشنواره امسال است.

در این مراسم از امیلی بلانت و امیرخان، دو بازیگر نامدار بریتانیایی و هندی، به دلیل دستاوردهای برجسته و تاثیر ماندگارشان بر صنعت سینما، به‌عنوان تقدیرشدگان ویژه تجلیل شد.

خانم جمانا راشد، رئیس بنیاد فیلم دریای سرخ، دراین‌باره گفت: «تقدیرشدگان این جشنواره نماینده گروهی برجسته از اسطوره‌های سینمایی‌اند و ما با خوشحالی مقدم امیرخان و امیلی بلانت را در مراسم افتتاحیه چهارمین دوره جشنواره‌مان گرامی می‌داریم. این مناسبت استثنایی به ما امکان می‌دهد دستاوردهای خارق‌العاده آن‌ها را جشن بگیریم، از مشارکت ماندگارشان در هنر فیلمسازی تقدیر کنیم و در جلسات گفت‌وگوی ویژه در طول جشنواره به بررسی عمق زندگی حرفه‌ای آنان بپردازیم.»

امیرخان نیز در این مراسم تاکید کرد که سینما همیشه انگیزه اصلی برای شوروشوق او در زندگی بوده است و «بودن در میان چنین گروه الهام‌بخشی از هنرمندان سراسر جهان» را افتخار بزرگی برای خود می‌داند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

امیلی بلانت، برنده گلدن گلوب، هم گفت: «از حضور در جشنواره فیلم دریای سرخ بسیار هیجان‌زده‌ام و بابت اینکه یکی از تقدیرشدگان امسالم، سپاسگزارم. عاشق اینم تا ببینم این جشنواره در حمایت از استعدادهای نوظهور و خلاق در صنعت سینما چه نقشی ایفا می‌کند. به‌ویژه از اینکه می‌بینم مدیران سعودی در حال توانمندسازی زنان در سینما و تقویت صدای آنان‌اند، بسیار خوشحال و امیدوار شده‌ام.»

موضوع امسال جشنواره فیلم دریای سرخ «خانه» است که به بازگشت این رویداد به مقر اصلی آن در البلد، یکی از میراث‌های جهانی یونسکو در قلب مرکز تاریخی جده اشاره دارد. خانه جدید جشنواره فیلم دریای سرخ یک مجموعه سفارشی است که از معماری کلاسیک محلی الهام گرفته و با هدف برگزاری فعالیت‌های مرتبط با صنعت سینما در طول سال طراحی شده است.

خانم جمانا راشد توضیح داد که او و تیمش از «میراث تاریخی الهام گرفته‌اند» و «در برابر تاریخ خود تعظیم می‌کنند». او درباره خانه جدید جشنواره افزود که این مجموعه «مکانی است که یک فرهنگ جدید فیلم در آن در حال ریشه دواندن است؛ فرهنگی برآمده از عمق تاریخ جهان، برای بهتر شدن جهان».

اسپایک لی، کارگردان برنده اسکار و امی که رئیس هیئت داوران جشنواره فیلم دریای سرخ است، نیز روی فرش قرمز خبر داد که مراحل پایانی فیلم «از بالاترین به پایین‌ترین» را که بازتفسیر فیلم «بالا و پایین» آکیرا کوروساوا است، به‌تازگی به پایان رسانده و گفت قصد دارد فیلمش را اوایل تابستان ۲۰۲۵ اکران کند. او همچنین از همکاری پنجم خود با دنزل واشینگتن ابراز هیجان کرد و او را «یکی از بزرگ‌ترین فیلمسازان تاریخ» خواند.

این کارگردان افزود که امیدوار است واشینگتن برای نقش اخیرش در فیلم حماسی «گلادیاتور ۲» ساخته ریدلی اسکات، نامزد اسکار شود.

اسپایک لی در بخش دیگری از سخنانش، از دولت عربستان سعودی بابت اینکه به او به‌عنوان رئیس هیئت داوران جشنواره فیلم دریای سرخ، مجوز ویژه‌ای داده‌اند تا بخش‌هایی از فیلم «مالکوم ایکس» را در «شهر مقدس مکه» فیلمبرداری کند، تشکر کرد و افزود که حضور در این جشنواره به او یادآوری می‌کند که «هالیوود به‌تنهایی فقط می‌تواند تا حدی پیش برود و اینجا یعنی عربستان سعودی، جایی است که آینده سینما را در آن خواهیم دید».