شناسهٔ خبر: 70121547 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

ادعای جنجالی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران

اکوایران : دستگاه اطلاعاتی ایالات متحده در گزارشی مدعی شد که ایران با افزایش ذخایر اورانیوم و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته، بیش از هر زمان دیگری به آستانه هسته‌ای نزدیک شده است.

صاحب‌خبر -

ارزیابی جدید دستگاه اطلاعاتی ایالات متحده ادعا می‌کند که احتمالاً ایران به حملات جدید از سوی اسرائیل یا تحریم‌های بیشتر غربی‌ها واکنش نشان خواهد داد و تدریجاً به آستانه هسته‌ای نزدیک‌تر شود.

گزارش طبقه‌بندی‌نشده‌ای که روز پنجشنبه توسط دفتر مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده منتشر شد، اذعان می‌کند که هرچند تهران در حال حاضر قصد ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما همچنین مدعی شده که ایران در حال انجام اقداماتی است که «موقعیت بهتری برای تولید آن در صورت پذیرش چنین تصمیمی» فراهم می‌آورد.

این گزارش می‌گوید که از جولای گذشته، ایران به افزایش ذخایر اورانیوم ۲۰ درصدی و ۶۰ درصدی ادامه داده و همزمان، تعداد سانتریفیوژهای پیشرفته‌ای که تولید و بهره‌برداری می‌کند، در حال افزایش است.

گزارش دفتر مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده مدعی است که ذخایر موجود اورانیوم غنی‌شده ایران به طور قابل‌توجهی از نیازهای آن برای مقاصد غیرنظامی فراتر بوده و اگر تهران ذخیره کل اورانیوم خود را بیشتر غنی‌سازی کند، می‌تواند بیش از دوازده سلاح هسته‌ای بسازد.

یک ارزیابی اطلاعاتی ایالات متحده از توانایی‌های ایران که در ماه جولای منتشر شد نیز مشابه همین همین ادعا را داشت؛ به این معنا که مقامات تهران با راحتی بیشتری در مورد عبور از آستانه هسته‌ای سخن می‌گویند.

اما گزارش جدید مدعی شده است که تهران اکنون آماده بوده تا در برابر فشارهای غربی، حملات یا تهدیدات دیگر، با فعالیت‌های هسته‌ای بیشتر واکنش نشان دهد.

بر اساس آخرین ارزیابی دفتر مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده، ایران احتمالاً در نظر دارد سانتریفیوژهای پیشرفته‌تری نصب یا بهره‌برداری کند، ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را بیشتر افزایش دهد، اورانیوم را تا ۹۰ درصد غنی‌سازی کند یا تهدید کند که از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خارج خواهد شد. مقامات ایالات متحده پیشتر مدعی شده بودند که تهران می‌تواند ظرف یک یا دو هفته، کلاهک هسته‌ای تولید کند.

تحلیلگران اطلاعاتی ایالات متحده می‌گویند نگرانی‌های آن‌ها فقط محدود به گریز هسته‌ای نبوده و شامل توانایی‌های موشکی بالستیک و پهپادی ایران نیز می‌شود.

همچنین ممکن است همکاری نظامی مسکو-تهران به تقویت کار ایران بر روی موشک‌های فضایی چندگانه کمک کند که احتمالاً زمان تولید موشک بالستیک قاره‌پیما را برای تهران کاهش می‌دهد.