شناسهٔ خبر: 70107392 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

مشاور ارشد رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در خاورمیانه: جمهوری اسلامی با پیروزی ترامپ رفتار خود را تغییر داد

مسعد بولس سه نکته مهم از نگاه ترامپ درباره ایران را برنامه هسته‌ای تسلیحاتی، تهدید موشک‌های بالستیک و پشتیبانی از گروه‌های نیابتی عنوان کرد

صاحب‌خبر -

مسعد بولس، مشاور ارشد دونالد ترامپ در خاورمیانه در مصاحبه با مجله فرانسوی لو‌پوئن با اشاره به اینکه اولویت دولت ترامپ در خاورمیانه ازسرگیری مذاکرات پیمان ابراهیم، آزادی گروگان‌ها و مساله ایران است، گفت: «جمهوری اسلامی بلافاصله پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری رفتار خود را تغییر داد.»

مسعد بولس که پدر همسر تیفانی، دختر کوچک ترامپ است، همچنین تاکید کرد،  دولت ترامپ جمهوری اسلامی را تحت فشار حداکثری قرار می‌دهد.

مقامات تهران در یک ماهی که از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا می‌گذرد، بارها از تمایل به مذاکره سخن گفته‌اند و در رسانه‌های جریان اصلی آمریکا درباره مذاکره با ایالات‌متحده حتی فراتر از بحث هسته‌ای مقاله می‌نویسند. جمعه گذشته نیز نمایندگان جمهوری اسلامی با اروپاییان در ژنو وارد مذاکره شدند.

بولس که یک تاجر لبنانی آمریکایی است در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به اینکه ترامپ درباره تغییر رژیم در ایران صحبت نکرده است، گفت: «سه موضوع مهم درباره ایران برای او وجود دارد: ایران نباید قدرت هسته‌ای داشته باشد، موشک‌های بالستیک ایران نه فقط برای اسرائیل که برای کشورهای خلیج فارس تهدید است و مشکل گروه‌های نیابتی ایران چه در غزه و چه لبنان و عراق و یمن.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دولت مستقر در آمریکا نیز درباره تغییر رژیم در ایران صحبت نمی‌کند اما همزمان سیاست فشار حداکثری را کنار گذاشت و مماشات حداکثری با جمهوری اسلامی را دنبال کرد.

بولس که ترامپ او را به عنوان مشاور ارشد خود در امور خاورمیانه معرفی کرده است می‌گوید، برای برقراری صلح بادوام در خاورمیانه چهار سال فرصت داریم و امیدواریم به چیزی دست‌یابیم که برای آینده و نسل‌های بعدی پایدار باشد.

از نگاه بولس، در صورتی که پیمان ابراهیم، عربستان سعودی را شامل شود، ۱۲ کشور عربی دیگر نیز از الگوی ریاض پیروی خواهند کرد. در دولت نخست ترامپ کشورهایی مانند امارات متحده عربی روابط خود را با اسرائیل عادی‌سازی کردند.

برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که در پس پرده حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل که به فاجعه در غزه و لبنان ختم شد، نگرانی‌های جمهوری اسلامی از گسترش پیمان ابراهیم نیز نقش داشته است.

با این حال مقامات عربستان سعودی تاکید کرده‌اند که فقط در صورت حرکت به سوی تشکیل کشور مستقل فلسطینی، امکان، موضوع برقراری روابط با اسرائیل را بررسی می‌کنند.